Το στυλ του Roberto Mancini είναι πάντα σε φόρμα

Ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας ξέρει πώς να κερδίζει τα βλέμματα από την άκρη του πάγκου.

Η εθνική ομάδα της Ιταλίας αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες την αντίστοιχη του Βελγίου, με φόντο μία θέση στα ημιτελικά του EURO. Η τελευταία εικόνα που πολλοί έχουν από τη Σκουάντρα Ατζούρα είναι αυτή του προπονητή Roberto Mancini, μετά τον αγώνα με την Ουαλία. Ο 56χρονος πρώην αρτίστας της μπάλας και πια coach ήταν χαλαρός, άνετος και, όπως πάντα, υπέρμετρα στιλάτος.

Ένα δεκάρι του στυλ

Κατά τη διάρκεια των χρόνων της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής, ο Mancini χαρακτηριζόταν ως ένας τεχνικά προικισμένος και δημιουργικός επιθετικός, που φορούσε, διόλου τυχαία, τον αριθμό 10 στη φανέλα του. Μαζί με τον Gianluca Vialli -τωρινό βοηθό του στην εθνική Ιταλίας- συνέθεταν ένα θαυμάσιο ντουέτο στη γραμμή κρούσης της Σαμπντόρια, με την οποία κατέκτησαν μάλιστα το πρωτάθλημα Ιταλίας, το 1991.

Στη συνέχεια της καριέρας του έπαιξε ακόμη σε Λάτσιο και Λέστερ, προτού ξεκινήσει την ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα του στους πάγκους.

Καθόλη αυτή τη διάρκεια, ο Roberto Mancini έπαιρνε άριστα και για το στυλ του. Στην Ιταλία συνηθίζουν να τον αποκαλούν Mr Sprezzatura. Με την πρώτη ματιά κατανοεί κάποιος πως εξίσου με τις τεχνικές του αρετές, διαθέτει και ένα κομψό γούστο. Η δουλειά του ομοσπονδιακού προπονητή της Ιταλίας είναι πραγματικά μεγάλη υπόθεση. Και απαιτεί εξίσου μεγάλο στυλ. 

Μία στιλιστική επιλογή με ιστορία

Κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα ο Giorgio Armani, που υπογράφει τα κοστούμια των παικτών και του τεχνικού τιμ της εθνικής Ιταλίας. Ο Mancini μοιάζει σαν να γεννήθηκε για να φορά το navy tailoring σακάκι, γκρι χρώματος, με επιρροές από το στυλ των 80s.

"Είμαι τόσο περήφανος που ντύνω την εθνική ομάδα, σε ένα διάστημα μάλιστα που επιχειρεί ένα σημαντικό restart στην ιστορία της, σε έναν τόσο ξεχωριστό ποδοσφαιρικό θεσμό. Στο μυαλό μου βρίσκονταν διαρκώς τρεις λέξεις: Κομψότητα, αυθεντικότητα, σπορ. Δημιούργησα αυτό το κοστούμι ώστε να είναι λιτό αλλά να αντιπροσωπεύει το ιταλικό στυλ καθώς και το πνεύμα που διακατέχει όλους μας αυτή τη στιγμή" έλεγε πριν λίγο καιρό ο ίδιος ο Giorgio Armani για τη δημιουργία του.

Το στυλ του Roberto Mancini είναι πάντα σε φόρμαGetty Images
ΣΤΥΛ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΑΝΤΣΙΝΙ 2Getty Images

Highlight όλου του outfit είναι ασφαλώς το ελαφρώς αδόμητο  blazer. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ελαφρύ, κολακευτικό, cool. Έχει παράλληλα σαφή σύνδεση, κυρίως λόγω χρώματος, με το ένδοξο παρελθόν των Ατζούρι: Ο Armani εμπνεύστηκε από το 1982, τη χρονιά που η ομάδα κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Ισπανίας. Και το έκανε με έξοχο τρόπο.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.