ΝΒΑ jerseys: Ανέκαθεν αποτελούσαν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα αντικείμενα του στυλ των celebrities, τουλάχιστον στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Αυτό, ισχύει και στην περίπτωση των εμφανίσεων που φορέθηκαν από τους αστέρες του ΝΒΑ στα All Star Games. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν όλες οι επιλογές επιτυχημένες. Το Esquire κάνει μία αναδρομή στα στιλιστικά tops & flops των λαμπερών All Star Weekends.

Οι αποτυχημένες εμπνεύσεις

2014, Νέα Ορλεάνη

Το t-shirt που επελέγη, σε συνδυασμό με το φουτουριστικό fleur-de-lis στο μπροστά μέρος, έδωσε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα -στην καλύτερη περίπτωση- αποτελέσματα. Βασικά, ίσως μιλάμε για την ασχημότερη εμφάνιση που λανσαρίστηκε ποτέ σε All Star Game. Ευτυχώς, ελάχιστοι τη θυμούνται πια.

2008, Νέα Ορλεάνη

Φαίνεται πως κάτι έχει η Νέα Ορλεάνη και βγάζει τις χειρότερες εμπνεύσεις των σχεδιαστών. Η ιδέα για τις δίχρωμες εμφανίσεις (λευκές με χρυσή πλάτη και μπλε με ασημένια πλάτη) ήταν απλά άστοχη, με κερασάκι στην τούρτα την saloon-themed γραμματοσειρά.

2011, Λος Άντζελες

Αν έχεις δει έστω και μία φορά στη ζωή σου το reality/παιχνίδι των 90s American Gladiators, θα κάνεις αμέσως τη σύνδεση. Κάποιος, σκέφτηκε ότι θα ήταν επιτυχημένο οι εμφανίσεις των παικτών να παραπέμπουν σε αυτό. Όχι, δεν ήταν.

Τα στυλιστικά statements

1995, Φοίνιξ

Στην America West Arena του Φοίνιξ οι παίκτες της Ανατολής και της Δύσης φόρεσαν τις ίσως πιο cartoonish και επικεντρωμένες στα 90s εμφανίσεις, που -δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου- έχουν μία θέση στην καρδιά κάθε πραγματικού φίλου του ΝΒΑ.

2003, Ατλάντα

Στο τελευταίο All Star Game του Michael Jordan, αποφασίστηκε να φορεθούν οι εμφανίσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί και στο πρώτο του, το περίφημο Freezeοut Game του 1985. Φυσικά, σε αυτές υπήρξαν οι κατάλληλες προσθήκες και βελτιώσεις, με το τελικό αποτέλεσμα να αγγίζει την τελειότητα. Γενικότερα, το All Star Game της Philips Arena είχε αρκετά στυλιστικά assets όπως το afro hair του Ben Wallace, τα sleeves του Allen Iverson και τα τρικολόρ headbands.

1996, Σαν Αντόνιο

Οι εμφανίσεις που επιλέχθηκαν για το All Star Game του Alamodome είναι οι ομορφότερες όλων των εποχών για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους. To combo λευκού και teal χρώματος ήταν άκρως ταιριαστό και εντυπωσιακό, σχεδόν όσο η βασική πεντάδα της Ανατολής, που αποτελούνταν από τους Penny Hardaway, Shaquille O’Neal, Grant Hill, Scottie Pippen και Michael Jordan. Οι εμφανίσεις πλαισιώνονταν με μερικά εκ των πιο iconic παπουτσιών ever όπως τα Jordan XI Columbia, Nike Zoom Flight 95, Air Penny και Reebok Kamikaze II. Αυτά αρκούν.


Διάβασε ακόμη για το All Star Game 2020 που είναι αφιερωμένο στον Kobe Bryant, την εκτόξευση του Luka Doncic και το νέο αφεντικό του NFL Patrick Mahomes.


φωτογραφίες © Getty Images, NBA