Αν μέχρι τώρα μέσα στο 2021 έχει υπάρξει ένα δυνατό trend όσον αφορά τα αντρικά κουρέματα, αυτό είναι των μακριών μαλλιών με τις αφέλειες. Βέβαια, ο οποιοσδήποτε και με τα δίκια του μπορεί να ισχυριστεί ότι τα μακριά μαλλιά στον άντρα δεν είναι δα και κάτι το καινοφανές.

Πάμε ξανά στα θαύματα

Στην πραγματικότητα και τη νεότερη ιστορία, έγιναν δημοφιλή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, όταν οι Beatles έβαλαν το χεράκι τους για να επιμηκυνθεί το μέσο μήκος των μαλλιών ανάμεσα στους νέους της εποχής (ε ρε καστορέλαιο που θα είχε πέσει), πάντα σε κουρέματα με ίσιες αφέλειες.

iStock

Παρόλα αυτά, καθώς πλησιάζαμε προς τη δεκαετία του 2000 το συγκεκριμένο στυλ κομμώσεως άρχισε να παρακμάζει. Τη θέση του πήραν οι κότσοι των hipsters και τα "σβηστά" κουρέματα, μέχρι να φτάσουμε στο 2021, που το στυλάκι των Beatles κάνει comeback στις κάρες των πιο επιδραστικών όσον αφορά το στυλ τους ηθοποιών.

Από τη μία, λοιπόν, σύμφωνα με τη Silvia Gómez του ισπανικού Esquire, έχουμε τον Cillian Murphy που έκανε ξανά μόδα το κούρεμα "καπελάκι" και τις "κουρτίνες" (θεέ μου, τι είχαμε περάσει στα 90s, θυμηθείτε και τα "κοκοράκια") και από την άλλη τον Adam Driver και τον Χιλιανό σταρ Jorge López που πήραν λίγο πιο ρετρό τον αμανέ της κόμης τους, επιλέγοντας μακρύ μαλλί με αφέλειες.

Οι χοντρές και ατημέλητες μπούκλες του Jorge López

Αναγνωρίσιμος από τα κατσαρά και ολίγον τι μπλεγμένα του μαλλιά-ελατήρια, ο Jorge López πρόσφατα μας εξέπληξε με μία φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, στην οποία απεικονίζεται με ένα ολοκαίνουργιο αν και εξαιρετικά ρετρό hairstyle.

Ο ηθοποιός φαίνεται να έχει ισιώσει τις μπούκλες του, χωρίς να κάνει το μαλλί του τελείως πρόκες, αφήνοντας τις άκρες του να σγουραίνουν για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Καθώς η αλήθεια είναι πως έχει αρκετό μαλλί ο άτιμος, προς το παρόν σε μεσαίο μήκος, μπορεί να υποστηρίξει μια χαρά τις ανάκατες αφέλειες που χωρίζονται μεταξύ τους λίγο πριν πέσουν στο μέτωπό του.

Αν θελήσεις να υιοθετήσεις κι εσύ ένα ανάλογο look, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι απαιτεί πολλή λακ για να μείνει στη θέση του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι τέλεια χτενισμένες αφέλειες του Adam Driver

Mondadori Portfolio / Getty Images

Χάρη στις φωτογραφίες από τα γυρίσματα του House of Gucci που δόθηκαν πριν από λίγες ημέρες στη δημοσιότητα, ανακαλύψαμε ότι άλλαξε χτένισμα και ο Adam Driver. Βέβαια, το νέο του look δικαιολογείται απόλυτα από το ότι ο Maurizio Gucci, τον οποίο υποδύεται, είχε παρόμοιο χτένισμα.

Σε αντίθεση με τον López, ο Driver περιφερόταν στα γυρίσματα με μία άψογα χτενισμένη χαίτη με χωρίστρα στο πλάι και πεντακάθαρους κυματισμούς που αγκάλιαζαν το σχήμα του σκελετού των γυαλιών του.

Αν είσαι πιο κοντά στο να τολμήσεις το δικό του hairstyle, επίλεξε ένα μήκος που να φτάνει μέχρι τους ώμους σου και χρησιμοποίησε κερί μαλλιών για το στιλιζάρισμα έτσι ώστε να αποφύγεις κάθε σύγκριση με τη Λαίδη Νταϊάνα.