O οδηγός του Esquire για τα καλύτερα κουρέματα της χρονιάς

Βρες ποιο κούρεμα διάσημου σου ταιριάζει, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου.

Γράφει: Παναγιώτης Κούστας 15 Απριλίου 2021

Τα αντρικά κουρέματα δεν είναι σαν τα πουκάμισα να τα αλλάζεις κάθε πρωί. Επίσης, όσον αφορά τα κάθε λογής trends τους, ευτυχώς δεν αλλάζουν γρήγορα, αν και με το φως του λύκου επανέρχονται, κάτι το οποίο εξηγεί και το ότι μπορείς εν έτη 2021 να κυκλοφορείς με το ίδιο και το αυτό κούρεμα που κάποτε είχε πάει ο προπάππους σου στον πόλεμο.

Μία καλή ιδέα για φέτος, λοιπόν, είναι να βρεις ένα κούρεμα που να ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου και να το υιοθετήσεις, αν όχι για πάντα, σίγουρα για πολλά χρόνια. Και κάθε τόσο να το εκσυγχρονίζεις, με μικρές παραλλαγές.

Πώς να διαλέξεις κούρεμα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Καταρχήν, πρέπει να βρεις τι σχήμα προσώπου έχεις. Σύμφωνα με τον Murray Clark, style editor του βρετανικού Esquire, υπάρχουν επτά συγκεκριμένες κατηγορίες. Παρόλα αυτά, το δικό σου το κεφάλι μπορεί να βρίσκεται στο "ανάμεσα". Οπότε άσε τον μπαρμπέρη ή τον κομμωτή σου να σε κατευθύνει.

Ορθογώνιο: Το πρόσωπό σου είναι πιο μακρύ από το πλάτος του, με παρόμοιου σχήματος γραμμή στο σαγόνι, το μέτωπο και τα ζυγωματικά.

Οβάλ: Το μήκος του προσώπου σου είναι μεγαλύτερο από το πλάτος ανάμεσα στα ζυγωματικά σου, ενώ το μέτωπό σου είναι μεγαλύτερο από τη γραμμή του σαγονιού σου, που είναι μάλλον κυκλική παρά αιχμηρή.

Κυκλικό: Όπως μπορείς να μαντέψεις, όλες οι μετρήσεις είναι γύρω στο ίδιο μήκος, κάτι που κάνει το σχήμα του προσώπου σου κυκλικό.

Τριγωνικό: Έχεις ένα εντυπωσιακό σαγόνι που είναι μεγαλύτερο από τα μήλα σου και αυτά με τη σειρά τους είναι μεγαλύτερα από το μέτωπό σου. Μπορεί να συμβαίνει και το αντίστροφο, οπότε μιλάμε για σχήμα προσώπου σε "αναποδογυρισμένο τρίγωνο".

Σε σχήμα καρδιάς: Το μέτωπό σου είναι μεγαλύτερο από τα μήλα και τη γραμμή του σαγονιού σου, με αιχμηρό πηγούνι.

Τετράγωνο: Όπως συμβαίνει και με το κυκλικό σχήμα προσώπου, όλες οι μετρήσεις είναι παρόμοιες, αλλά η γραμμή του σαγονιού σου είναι πιο αιχμηρή.

Σε σχήμα διαμαντιού: Το μεγαλύτερο αποτέλεσμα στις μετρήσεις θα το βρεις στο μήκος του προσώπου σου, με τα μήλα, το μέτωπο, τη γραμμή του σαγονιού και το πηγούνι να ακολουθούν με τη συγκεκριμένη σειρά.

> Διάβασε ακόμα: Το Bro Flow είναι το κούρεμα των καλών παιδιών

Για να πάρεις ιδέες, βρήκαμε τους διάσημους με τα καλύτερα κουρέματα που έχουμε δει φέτος και αντιστοιχήσαμε τις κομμώσεις τους στα σχήματα προσώπου που κολακεύουν.

Τα μακριά μαλλιά του Jason Momoa

O οδηγός του Esquire για τα καλύτερα κουρέματα της χρονιάςGetty Images

Είναι ιδανικά για οβάλ πρόσωπα. Μακριά και φιλαριστά, προϋποθέτουν χοντρή τρίχα που δεν καταστρέφεται εύκολα και συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο για να δείχνουν οι άκρες τους υγιείς.

Το κούρεμα των Χερουβείμ και του Harry Styles

HARRY STYLESGetty Images

Ένα κούρεμα τέλειο αν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς και κανονικά προς λεπτά μαλλιά, μιας και δίνει την ψευδαίσθηση της πυκνότητας.

Το executive contour του Kumail Nanjiani

KUMAIL NANJIANIGetty Images

Αν έχεις τετράγωνο σχήμα προσώπου, αυτό το κάπως δύσκολο να το ορίσεις χαλαρό κούρεμα, με το ανακατεμένο λοφίο μήκους περίπου 8 εκατοστών στο πάνω μέρος και τα σχετικά μακριά πλαϊνά (στα 5 περίπου εκατοστά), θα σε κάνει να δείχνεις στα καλύτερά σου.

Η νέα εκδοχή του κοντοκουρεμένου γαλλικού και του Paul Mescal

PAUL MESCALGetty Images

Σου ταιριάζει αν έχεις οβάλ σχήμα προσώπου. Το μυστικό της επιτυχίας για αυτή την κόμμωση, με την περιποιημένη κυκλική φράντζα, είναι το να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να χρησιμοποιήσει το ψαλίδι και όχι την κουρευτική του μηχανή.

Το οξυζεναρισμένο του Maluma

MALUMAGetty Images

Για άντρες με ορθογώνιο σχήμα προσώπου. Γίνεται με τη χρήση της 4ης σκάλας στην κουρευτική μηχανή, πιο κοντά πλαϊνά με σχεδιάκια και ένα καλό bleacher για να μη μοιάζουν τα μαλλιά σου απλώς κίτρινα ή ορειχάλκινα.

Το "αυτό ακριβώς" του Ryan Gosling

RYAN GOSLINGGetty Images

Αν έχεις τριγωνικό σχήμα προσώπου, αυτό είναι ένα κούρεμα που θα απαλύνει τα χαρακτηριστικά σου. Σου ταιριάζει ειδικά, αν έχεις ίσια, λεπτή τρίχα.

Το αγγελικό του Justin Bieber

JUSTIN BIEBERGetty Images

Κατάλληλο για ρομαντικούς άντρες με οβάλ σχήμα προσώπου που αναπολούν το κούρεμα που είχαν όταν ντύθηκαν παρανυφάκια στον γάμο της θείας τους, της Πόπης. Ο κομμωτής σου, θα χρειαστεί να τους αφαιρέσει αρκετό βάρος, για να δημιουργήσει κίνηση και υφή.

Το χτενισμένο προς τα πίσω του Robert Pattinson

ROBERT PATTINSONGetty Images

Αν έχεις τετράγωνο σχήμα προσώπου και τα μαλλιά σου έχουν αρχίσει να μακραίνουν αρκετά από την τελευταία φορά που τα έκοψες, κάνε τα όπως ο Pattinson. Αν θέλεις να τα μακρύνεις κι άλλο, μην ξεχνάς να περνάς από τον κομμωτή σου κάθε δύο μήνες για ένα τριμάρισμα.

Το "νέο γαμπριάτικο" κούρεμα του Bradley Cooper

BRADLEY COOPERGetty Images

Ταιριάζει σε όσους έχουν σχήμα προσώπου-καρδιά. Το αρκετά μακρύ τους μήκος στη χωρίστρα και τα κλιμακωτά κοντοκουρεμένα πλαϊνά δίνουν ένα σικάτο αποτέλεσμα.

Τα κοτσιδάκια του A$AP Rocky

ASAP ROCKYGetty Images

Για όσους έχουν ορθογώνιο σχήμα προσώπου, αρκετό μήκος και το κατάλληλο υπόβαθρο για να τα υποστηρίξουν.

Η μοϊκάνα του David Beckham

DAVID BECKHAMGetty Images

Αν έχεις οβάλ σχήμα προσώπου, μπορείς να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να σου πάρει τα πλαϊνά με την πρώτη σκάλα της κουρευτικής του μηχανής και τα υπόλοιπα με το ψαλίδι, για να τους δώσει υφή. Χτένισέ τα στο όρθιο αφού πρώτα τα "μπερδέψεις" λίγο με τα χέρια σου για να μη δείχνουν "στην τρίχα".

Το "τα μακραίνω" του Brad Pitt

BRAD PITTGetty Images

Όσοι έχουν τετράγωνο σχήμα προσώπου, δεν χάνουν κάτι να δοκιμάσουν αυτό το μακρύ και φιλαριστό hairstyle, αρκεί το μήκος το μαλλιών τους να ξεπερνάει παντού τα 10-15 εκατοστά.

> Διάβασε ακόμα: Με μακρύ μαλλί μέχρι το καλοκαίρι

Το χαρακτηριστικό του Timothée Chalamet

TIMOTHEE CHALAMETGetty Images

Άλλο ένα κούρεμα για άντρες με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς. Τα πλαϊνά και τα πίσω μαλλιά έχουν μήκος περίπου δέκα εκατοστών, ενώ αυτά της κορυφής είναι αισθητά μακρύτερα.

Το clean cut του Ryan Reynolds

RYAN REYNOLDSGetty Images

Αν το πρόσωπό σου έχει σχήμα διαμαντιού, αυτό το κούρεμα δεν πρόκειται ποτέ να σε προδώσει. Ζήτα μόνο από τον κομμωτή σου να δώσει βάση στο πώς θα χειριστεί τις σκάλες και τα ψαλίδια, για να χαρίσει στα μαλλιά σου ανάγλυφο αποτέλεσμα.

Το κούρεμα του ήρωα πολέμου του Tom Holland

TOM HOLLANDGetty Images

Έχεις ορθογώνιο πρόσωπο; Υιοθέτησε ένα μαλλί βγαλμένο μέσα από την αισθητική των στρατώνων, στο λίγο πιο μακρύ, καθώς κόβεται με τη βοήθεια του ψαλιδιού πάνω στη χτένα και όχι με την "ψιλή".

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Pierce Brosnan θα είναι πάντα ο 007 με το πιο εκκεντρικό στυλ

Μία αναδρομή στις στιλιστικές επιλογές στα 80s και 90s του χολιγουντιανού σταρ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μόδα, στα χειρότερά της

Αυτά είναι μάλλον τα χειρότερα fashion trends στην ιστορία της αντρικής μόδας.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

O John Goldberger είναι ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες ρολογιών του κόσμου

Πώς ο Ιταλός επιχειρηματίας με το Αγγλοσαξονικό ψευδώνυμο ξεκίνησε να συλλέγει ρολόγια και ποιο κομμάτι δεν θα αποχωριστεί ποτέ του.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Η ιστορία του Mullet, του πιο cult trend όλων των εποχών

Το mullet -η χαίτη η παλιά, η καλή- δεν είναι κούρεμα, είναι πολιτισμικό φαινόμενο και η #1 τάση στα μαλλιά για το 2021.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Τα sneakers αλλιώς

H Pull&Bear λανσάρει ένα κιτ αθλητικών παπουτσιών με δυνατότητα εξατομίκευσης με μαρκαδόρους POSCA.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Πώς είναι να ψωνίζεις από τον Tommy Hilfiger μαζί με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Το Tommy Hilfiger Live Shopping Event είναι μία νέα συναρπαστική εμπειρία shopping.