Τα grooming trends της εποχής είναι και τα ευκολότερα

Προσεγμένα αλλά όχι σε ακραίο βαθμό. Με αδυναμία στα '90s looks των κινηματογραφικών αστέρων.

Δεν ξέρουμε αν έχει νόημα να μιλάμε για grooming trends εν μέσω πανδημίας αλλά από την άλλη αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αφήσουμε εντελώς το όλο θέμα στην τύχη. Αλλά πρώτα, κάποια στοιχεία. Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις των σαμπουάν γενειάδας αυξήθηκαν κατά 114% και των conditioners κατά 93%, κάτι το οποίο μαρτυρά ότι θέλουμε να δείχνουμε φροντισμένοι, ακόμα και μέσα στο σπίτι. Παρόλα αυτά, όσον αφορά τα γένια μας, δεν άλλαξαν μόνο οι καταναλωτικές μας συνήθειες, αλλά και το στυλ που επιθυμούμε να τους δώσουμε.

Καταρχάς, ξεχάσαμε το hipster look. Η πανδημία μας έκανε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι το να έχουμε ένα κλασικό και απλό beard style. Έτσι, το 2021 αναμένεται να μείνει στην ιστορία για το λιγότερο εξεζητημένο στυλ μας που, όμως, θα κάνει πάντα εντύπωση.

Γένια τριών ημερών

Τα grooming trends της εποχής είναι και τα ευκολότεραiStock

Υπάρχει μία ανάγκη για μινιμαλισμό, χωρίς να θυσιάζεται η κομψότητα, γι' αυτό και η επιταγή της εποχής του κορονοϊού είναι η πρακτικότητα. Τα γένια τριών ημερών μας επιτρέπουν να συμφιλιώσουμε το στυλ μας με τη μάσκα δείχνοντας άψογοι όταν δουλεύουμε στο γραφείο και όταν μένουμε σπίτι να μπορούμε να κάνουμε επαγγελματικές βιντεοκλήσεις χωρίς να δείχνουμε τελείως ατημέλητοι. 

Φαβορίτες

Όταν μιλάμε για καλοξυρισμένους άντρες εν έτει 2021 δεν εννοούμε το να μην υπάρχει ούτε ο παραμικρός υπαινιγμός τριχοφυΐας. Αλλά το να δίνεται έμφαση στις φαβορίτες που πρέπει να είναι καλοσχηματισμένες, σαν αυτές του Jonathan Bailey στο Bridgerton. Αυτό το look είναι κομψό και προσεγμένο, κατάλληλο για κάθε σχήμα προσώπου και πολύ εύκολο να διατηρηθεί. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JONATHAN BAILEY (@jbayleaf)

Το γενάκι

Όχι όποιο κι όποιο, αλλά αυτό που ήταν της μόδας στα '90s και κυκλοφορεί σε δύο διαφορετικές εκδοχές: με ενωμένα μουστάκι-γενάκι, σαν του Edward Norton, ή διαχωρισμένα μεταξύ τους, όπως τα έχει ο Johnny Depp.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Αν εσύ θέλεις να υιοθετήσεις αυτό το στυλ μόνος σου στο σπίτι, ξεκίνα τριμάροντας το γενάκι σου με μία ξυριστική μηχανή, στη σκάλα των 9 χιλιοστών. Στη συνέχεια, κόψε το μουστάκι σου στα 6 χιλιοστά. Τέλος, βάλε τη σκάλα στα 2 χιλιοστά και πάρε σύριζα τα πλαϊνά και ό,τι περισσεύει στο κάτω τμήμα του προσώπου σου. Έτοιμος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.