Μήπως αισθάνεσαι σαν να φοράς πουλόβερ όλη μέρα, κάθε μέρα; Μήπως κάθε τετραγωνικό του σώματός σου -από το στήθος σου, τα χέρια σου και την πλάτη σου μέχρι τα πόδια σου, το στομάχι σου και τα "μπαλάκια" σου- είναι καλυμμένα με τρίχες; Αν ναι, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να νιώθεις μειονεκτικά -βλέπεις, ακόμη και στην εποχή που η μόδα επιτάσσει κάθε αρσενικό να είναι πιο απαλό και άτριχο και από γυμνοσάλιαγκα, οι άντρες με έντονη τριχοφυΐα όχι μόνο εξακολουθούν να "μετρούν" ιδιαίτερα σε κάποιες από τις εκπροσώπους του λεγόμενου ασθενούς φύλου αλλά, το κυριότερο, να απολαμβάνουν εν γένει καλύτερη ποιότητα υγείας (κι όμως...) σε σχέση με τους "σπανούς". Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να θέσεις σε δεύτερη μοίρα την περιποίηση.

> Διάβασε ακόμη: Τι είναι το slugging, η ενυδατική μέθοδος που κάνει θραύση στο TikTok

Το μόνο πρόβλημα; Ένα σώμα με έντονη τριχοφυΐα έχει τις δικές του, ιδιαίτερες ανάγκες περιποίησης. Ανάγκες που, ωστόσο, θα είσαι σε θέση να καλύψεις πλήρως αν αρχίσεις να λαμβάνεις υπόψη τα ακόλουθα, απόλυτα χρηστικά tips:

Άλλαξε την κρέμα ενυδάτωσης με κάποιο ενυδατικό λάδι

Αν διαθέτεις δασύτριχο στήθος, θα ξέρεις καλά ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος μπελάς από το να προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις κάποια προϊόν ενυδάτωσης σε μορφή κρέμας -οι τρίχες που φυτρώνουν στο στέρνο σου δημιουργούν ένα παχύ, αδιαπέραστο στρώμα που, τις περισσότερες φορές, δεν επιτρέπει στο προϊόν αυτό καν να φτάσει μέχρι το δέρμα σου.

> Διάβασε ακόμη: Με μακρύ μαλλί μέχρι το καλοκαίρι

Τι μπορείς να κάνεις για να ξεγνοιάσεις μια και καλή από το συγκεκριμένο πρόβλημα; Πολύ απλά, φρόντισε να αλλάξεις το συντομότερο δυνατό την κλασσική κρέμα ενυδάτωσης με ένα ανάλογο προϊόν σε μορφή λαδιού, το οποίο θα ενυδατώνει σωστά όχι μόνο το δέρμα σου αλλά και τους θύλακες των τριχών που αποτελούν την "προβιά" σου.

Διάλεξε το κατάλληλο προϊόν απολέπισης

Ιδού κάτι που πιθανότατα δε γνωρίζεις: οι τρίχες πάνω στο σώμα σου, εκτός από το να προστατεύουν την επιδερμίδα σου, δρουν ως ένα απόλυτα φυσικό απολεπιστικό, μειώνοντας δραστικά την ανάγκη που έχει το δέρμα σου για ανάλογα προϊόντα περιποίησης. Αναρωτιέσαι πώς και γιατί συμβαίνει αυτό; Πολύ απλά γιατί όταν τρίβεις το σώμα σου με κάποιο "συμβατικό" σαπούνι ή σφουγγάρι προκειμένου να το καθαρίσεις, οι τρίχες που φυτρώνουν πάνω σε αυτό τρίβουν με τη σειρά τους το δέρμα σου, απομακρύνοντας εν τέλει αποτελεσματικά βρωμιά και νεκρά κύτταρα.

> Διάβασε ακόμη: 6 τρόποι για να δείχνει πάντα σπουδαίο το μούσι σου

Όλα αυτά, βέβαια, δε σημαίνουν επ' ουδενί ότι θα πρέπει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς ειδικευμένα προϊόντα απολέπισης σε τακτά χρονικά διαστήματα, όχι. Απλά, φρόντισε το προϊόν στο οποίο θα καταλήξεις να έχει πιο ήπια δράση.

Μην παραλείπεις ποτέ τη χρήση αντηλιακού

Όχι, παρά τα όσα ενδεχομένως νομίζεις, η παρουσία πλούσιας τριχοφυΐας στο κορμί σου δεν καθιστά προαιρετική τη χρήση κάποιου αντηλιακού προϊόντος όταν πρόκειται να βρεθείς αντιμέτωπος με την ηλιακή ακτινοβολία κατά τους θερινούς μήνες -βλέπεις, σε αντίθεση με εκείνες που φυτρώνουν στο πρόσωπό σου, χαρίζοντάς σου ενδεχομένως μια πλούσια, παχιά γενειάδα, οι τρίχες που φυτρώνουν στα υπόλοιπα σημεία του σώματός σου δε διαθέτουν αντηλιακές ιδιότητες.

Ως εκ τούτου αν θέλεις να αποφύγεις το "ψήσιμο" κατά την πιο θερμή εποχή του χρόνου ή, ακόμη χειρότερα, να τζογάρεις με τον καρκίνο του δέρματος, φρόντισε να χρησιμοποιείς πάντοτε κάποιο προϊόν αντηλιακής προστασίας -ιδανικά, σε μορφή λαδιού, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που αναφέραμε και στα προϊόντα ενυδάτωσης πιο πάνω.

Μάθε πώς να περιποιείσαι σωστά τις τρίχες εκείνες που "γυρίζουν" προς τα μέσα

Τα πράγματα είναι απλά: όσο περισσότερες τρίχες έχεις πάνω στο σώμα σου, τόσο περισσότερο αυξάνουν οι πιθανότητες κάποιες από αυτές να "γυρίσουν", προξενώντας φλεγμονή και πόνο. Κάτι που, εξηγεί, για ποιο λόγο είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς μπορείς να τις ξεφορτωθείς εγκαίρως, προτού σου δημιουργήσουν κάποιο πιο σοβαρό δερματικό πρόβλημα, όπως, για παράδειγμα, κάποια θυλακίτιδα.

> Διάβασε ακόμη: O οδηγός του Esquire για τα καλύτερα κουρέματα της χρονιάς

Εν τάχει, ο πιο εύκολος τρόπος λοιπόν για να ξεφορτωθείς τις ατίθασες αυτές τρίχες είναι τραβώντας τες με κάποιο τσιμπιδάκι όσο ακριβώς χρειάζεται προκειμένου να βγουν έξω από το δέρμα και να μπορέσεις κατόπιν να τις κόψεις στο επόμενο ξύρισμα.

Από: gr.AskMen.com