6 τρόποι για να δείχνει πάντα σπουδαίο το μούσι σου

Τελειοποίησε την εικόνα σου ακολουθώντας κάποιους πολύ απλούς κανόνες.

Το να αφήσεις τα γένια σου να μεγαλώσουν είναι απλό. Το δύσκολο είναι να κάνεις το μούσι σου να δείχνει τέλειο ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, το να αρχίσεις να "δουλεύεις" την εικόνα του. Καθώς αποτελεί σημείο-κλειδί του αρρενωπού look, φτιάξαμε μία λίστα με κανόνες και 100% χρήσιμα tips έτσι ώστε να δείχνεις πάντα ωραίος.

Χρησιμοποίησε έλαιο

Τα διάφορα εξειδικευμένα έλαια περιποίησης που κυκλοφορούν στη αγορά, δεν κάνουν απλώς τα γένια σου να δείχνουν καθαρά και λαμπερά. Σε διευκολύνουν, επιπλέον, στο να διατηρείς το στυλ του μουσιού σου, αλλά και κρατούν τα γένια και το δέρμα σου ενυδατωμένα, προλαμβάνοντας τη συνήθη φαγούρα.

Βούρτσισέ το

Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια. Αν τα γένια σου είναι κοντά δεν είναι απαραίτητα τα κάθε λογής χτένια, βέβαια, αλλά όταν αρχίσεις να χτίζεις μούσι περιωπής, το χτένισμα αν είναι σχετικά κοντά ή το βούρτσισμα αν είναι πιο μακριά, θα βάλει στη θέση της κάθε ανυπότακτη τριχούλα που πετάγεται εκεί που δεν τη σπέρνουν, ενώ, επιπλέον, θα κατανείμει καλύτερα το έλαιο που τους έχεις πριν εφαρμόσει.

Μην ξεχνάς το μουστάκι

Αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα κάθε μουσιού που σέβεται τον εαυτό του. Τρίμαρε, λοιπόν, συχνά και με προσοχή το μήκος του και φρόντισε το σχήμα του να μη μοιάζει με αυτό του Borat. Για να στέκεται στο ύψος του, στιλιζάρισέ το με ειδικό κερί.

6 τρόποι για να δείχνει πάντα σπουδαίο το μούσι σουiStock

Πρόσεχε τη γραμμή στο λαιμό

Όσο μακραίνεις το μούσι σου, από ένα σημείο και μετά, το κάτω τμήμα του λαιμού σου θα αρχίσει να γεμίζει με τρίχες που δεν μακραίνουν άλλο. Καθώς το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι ό,τι καλύτερο, ξύριζε τακτικά το συγκεκριμένο τμήμα. Υπάρχει, όμως, ένα challenge: το να βρεις το σωστό ύψος. Αν δεν μπορείς να πας σε έναν μπαρμπέρη για τη συγκεκριμένη δουλειά, μέτρησε από πριν το σημείο που θα ξεκινήσεις και φρόντισε να μην σου ξεφύγει το ξυράφι.

Μην το παρακάνεις στο τριμάρισμα

Είναι σημαντικό να τριμάρεις σωστά το μούσι σου για να διατηρήσει το στυλ του. Φρόντισε, όμως, να το πηγαίνεις λάου λάου, με μαεστρία και πάντα με τα γένια σου στεγνά για να μη βρεθείς ξαφνικά από σούπερ μουσάτος να δείχνεις σαν κουρεμένος τράγος.

Ταίριαξέ το με το σχήμα του προσώπου σου

Αν ξεκινάς τώρα να μακραίνεις τα γένια σου, αρχικά θα πάρουν το σχήμα του προσώπου σου, κάτι το οποίο κατά κανόνα θα σου ταιριάζει. Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο καθώς εκείνα θα συνεχίσουν να αποκτούν μήκος. Σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να επιλέξεις ένα στυλ μουσιού. Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, απέφυγε τα "μυτερά" μούσια, ενώ αν το πρόσωπό σου είναι πιο στενό, θα το κολακεύουν τα πιο μαζεμένα beard looks.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.