Ο Barry Keoghan είναι ο νέος Joker του The Batman. Πλέον δηλαδή, συνυπάρχει με αυτούς των Jared Leto, Joaquin Phoenix, Heath Ledger και Jack Nicholson. Ο καθένας από αυτούς έβαλε τη σφραγίδα του σε διαφορετική πραγματικότητα, αλλά όλοι ανήκουν στο ίδιο σύμπαν, με τον ίδιο τρόπο που ο Batman των Ben Affleck, Michael Keaton και Christian Bale έγραψε τη δική του ιστορία στο Batverse. Η ταινία Flash του Ezra Miller θα ενώσει τουλάχιστον δύο από αυτούς και θα δημιουργήσει το δικό τους πολυσύμπαν. Έτσι, το πραγματικό ερώτημα, δεν έγκειται στο ποιος είναι ο νέος Joker, αλλά πού θα επιστρέψει, αφού μόνο τότε θα ξέρουμε τι ακριβώς μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν.

Η τελευταία σκηνή του Arkham Asylum δε δίνει κανένα στοιχείο, περισσότερο μας άφησε σε cliffhanger για να έχουμε κάτι να περιμένουμε ως το sequel, The Batman 2.  

Η λογική στην προκειμένη περίπτωση υπαγορεύει ότι ο Reeves αποφάσισε πρώτα μας εισάγει στο νέο σύμπαν του Batman, μετά, στο δεύτερο μέρος να μας παρουσιάσει τον πρωταγωνιστή κακό και στο τρίτο και τελευταίο, μάλλον επιφυλάσσουν κάποιου είδους έκπληξη που κανείς δεν περιμένει. 

>Διάβασε ακόμη: Όλες οι ταινίες του Batman στη σωστή σειρά

Μάλιστα, πρόσφατα κυκλοφόρησε και μία κομμένη σκηνή του The Batman:

Ο νέος Joker του Barry Keoghan αναμένεται να μας συστήσει μία πλευρά του χαρακτήρα που ακόμη δεν έχουμε δει. Οι εκδοχές των Nicholson και Ledger απέδειξαν ότι έχει δυναμική ως προσωπικότητα ώστε να αποκτήσει δικό του αφήγημα.

Αυτή του Jared Leto έφερε την υπέροχη τρέλα του βαριετέ στις πύλες του τρόμου, ενώ ο τρομακτικός Joaquin Phoenix εξερεύνησε την απόλυτη παραφροσύνη με την ψυχική ασθένειά του να εξελίσσεται στην απόλυτη κακία. Οπότε ουσιαστικά μείναμε με τον πιο απεχθή ψυχοπαθή, αυτόν που αναπτύχθηκε στα κόμικς του Scott Snyder.

Τι ακριβώς γνωρίζουμε για το νέο Joker;

Ο Matt Reeves αποκάλυψε τρεις βασικές πληροφορίες για το χαρακτήρα μετά την πρεμιέρα της ταινίας. Το πρώτο είναι ότι ο Joker και ο Batman έχουν ήδη δει ο ένας το πρόσωπο του άλλου στο παρελθόν. Ο Reeves δεν το έχει πει ρητά, αλλά ο Batman ήταν αυτός που έστειλε τον Joker του Barry Keoghan στο Arkham. Το δεύτερο είναι ότι ο χαρακτήρας δεν είναι ακόμα ο Joker που ξέρουμε, είναι ένας εκκολαπτόμενος τύπος που έχει ακόμη δρόμο να διανύσει μέχρι να καταλήξει στη γνωστή μορφή του. Το τρίτο -που έρχεται σε ρήξη με την αρχική ιστορία του χαρακτήρα- είναι ότι το ας πούμε ιδιαίτερο χαμόγελό του είναι ένα "χάρισμα" εκ γενετής. 

Σε συνέντευξή του μάλιστα, ο σκηνοθέτης έχει επισημάνει το εξής: "Έχει αυτήν την κληρονομική ασθένεια. Δε μπορεί ποτέ να σταματήσει να χαμογελά. [...] Και είπα: 'Λοιπόν, ίσως υπάρχει κάτι εδώ που δεν οφείλεται σε κάποια πτώση σε δεξαμενή με χημικά ή δεν πρόκειται για τέχνασμα του Nolan, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν αυτές οι ουλές και δεν ξέρουμε από πού προήλθαν. Κι αν αυτό είναι κάτι που τον έχει αγγίξει από τότε που γεννήθηκε και έχει μία κληρονομική ασθένεια που αρνείται να τον αφήσει να σταματήσει να χαμογελά; Και είχε αυτή την πολύ σκοτεινή αντίδραση και έπρεπε να περάσει μία ολόκληρη ζωή με τους ανθρώπους να τον κοιτάζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ενώ ο ίδιος ξέρει πώς να μπαίνει μέσα στο κεφάλι σου'".

>Διάβασε ακόμη: Ο Πιγκουίνος του The Batman αποκτά δική του σειρά στο HBO Max

Προς το παρόν είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τι θα συμβεί. Ο νέος χαρακτήρας μπορεί να ταιριάξει σε οποιοδήποτε νέο προϊόν του κινηματογραφικού franchise τώρα που ο Colin Farrell κάνει το άλμα απευθείας στη σειρά The Penguin, μία σειρά που θα μας επιτρέψει να δούμε την πιο βίαιη πλευρά του χωρίς να έχουμε τους περιορισμούς του PG-13 της ταινίας.

Στην αναβάθμισή του σε βασιλιά του εγκλήματος στο Gotham, ταιριάζει απόλυτα ο Joker, ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ ανταγωνιστής. Η μόνη επίσημη πληροφορία που υπάρχει για το χαρακτήρα του Barry Keoghan αυτή τη στιγμή είναι ότι μία σκηνή της ταινίας έχει αφαιρεθεί, δεν είναι γνωστό αν είναι εναλλακτική ή συμπληρωματική αυτής που τελικά είδαμε. Ίσως εκεί να βρίσκεται το κλειδί για το τι θέλουν να κάνουν με τον χαρακτήρα. 

Θα είναι ο κύριος χαρακτήρας στη νέα σειρά Arkham;

Θα μπορούσε να έχει νόημα ένα spin-off μόνο για τον Joker; Αν κάτι απέδειξε οι Τodd Phillips και Joaquin Phoenix είναι ότι υπάρχει κοινό για έναν ενήλικο Joker, αλλά κυρίως για έναν Joker χωρίς Batman. Και αν ο Joker του Barry Keoghan οδεύει κατευθείαν για το The Batman 2, ένα spin-off μπορεί κάλλιστα να έχει νόημα αργότερα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε ως τότε, είναι υπομονή. 

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.