Θυμάσαι εκείνες τις πρώιμες ημέρες του MCU, όταν ο Loki του Tom Hiddleston ήταν ο αγαπημένος χαρακτήρας όλων; Ο γνωστός και ως God of Mischief, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Thor του 2011, ήταν μπροστά από την εποχή του: Χαρισματικός, πανούργος, περίπλοκος και cool as hell. Προφανώς αυτά ισχύουν ακόμη, γι' αυτό και η Marvel αποφάσισε να διευρύνει το storytelling της πορείας του, με το ολοκαίνουριο project που καταφθάνει σύντομα στο Disney+.

Πολλοί θυμούνται πως ο Loki πέθανε στο Avengers: Infinity War αλλά επίσης θα είχαν προσέξει πως στα παράλληλα χρονοδιαγράμματα του Avengers: Endgame πέφτει στα χέρια του το Tesseract. Και άπαντες μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει αυτό.

Η πρεμιέρα στο Disney+

Μετά από ένα μακρύ διάστημα αναμονής, το Loki θα κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στις 11 Ιουνίου 2021, ενώ αρχικά αναμενόταν στα μέσα Μαΐου. Μικρό το κακό, καθώς προλαβαίνεις μέχρι τότε να δεις ξανά όλα τα Thor καθώς και τις ταινίες των Avengers όπου εμφανίζεται η περσόνα του Tom Hiddleston.

Το cast

Με μία πρώτη ματιά στο cast ξεχωρίζει ο Owen Wilson που θα υποδυθεί τον Mobius M. Mobius και η Erika Coleman ως Florence Schaffner. Συμμετέχουν επίσης οι Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Wunmi Mosaku, Anya Ruoss και Michael Rose. 

Η πλοκή

Στο trailer που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο, είδαμε τον Loki να ξυπνά σε μία παράξενη έρημο, μετά τη χρήση του Tesseract. Αυτό σημαίνει αρχικά πως μιλάμε για τον Loki και όχι για τον εαυτό του αφού πέθανε, στο τέλος του Infinity Saga. Έπειτα, συναντά έναν τύπο που ονομάζεται Mobius M. Mobius και εργάζεται για την Time Variance Authority (TVA), μία οργάνωση που 'ρυθμίζει' το multiverse. Και προφανέστατα, θα τον χρησιμοποιήσει ως πράκτορά (;) της.

Η σύνδεση με το Marvel Cinematic Universe

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως το όλο project είναι ένα τεράστιο στοίχημα για την Marvel και πιθανότατα κάποια στιγμή θα συνδεθεί με το WandaVision ή την επόμενη ταινία του Doctor Strange, Multiverse of Madness. Ή και με άλλα, εξίσου ενδιαφέροντα μελλοντικά σχέδια