Είναι ο Loki ο νέος Joker;

Όσοι έχουν δει το The Dark Knight, θα καταλάβουν.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Φεβρουαρίου 2020

Κατά πάσα πιθανότητα, κάπου θα πήρε το μάτι σου τα trailers από το φετινό Super Bowl. Ανάμεσα σε αυτά, υπήρχε και το λίγων δευτερολέπτων spot για τη σειρά του Disney+, Loki, που ξεκίνησε γυρίσματα μόλις πριν λίγες εβδομάδες και αναμένεται την άνοιξη του 2021. Το πολυαναμενόμενο project της Marvel έχει, φυσικά, ως κεντρικό χαρακτήρα τον Tom Hiddleston στο ρόλο που τον γνωρίσαμε στις ταινίες του MCU.

Παρότι το υλικό είναι ελάχιστο για να βγάλουμε οποιαδήποτε συμπεράσματα, αρκεί η μόνη φράση του πρωταγωνιστή -και όχι μόνο αυτή- για να γίνουν κάποιες συσχετίσεις. Βασικά, η εξής μία: Ο Loki θυμίζει αρκετά τον Joker

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Noemi Gonzalez (@goddess.queen.of.mischief) on

"I'm going to burn this place to the ground" λέει ο Tom Hiddleston καθισμένος σε μία μεταλλική καρέκλα. Το φως, η στάση του σώματός του, το ύφος και η λάμψη στο βλέμμα του παραπέμπουν ασφαλώς στον αρχι-villain του Batman Universe.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στο The Dark Knight, ο Alfred Pennyworth (Michael Caine) συζητώντας με τον Bruce Wayne (Christian Bale) αναφέρει ότι "some men just want to see the world burn". Η φράση από μόνη της είναι ικανή να τραβήξει την προσοχή. Αλλά αν πρόκειται για κάποιου είδους easter egg; Στο ίντερνετ έχει ξεκινήσει ασφαλώς ένα τεράστιο debate, που καταλήγει μέχρι το απόλυτο crash test του ποιος εκ των δύο είναι πιο τρελός.

Μοιάζουν όμως τόσο οι δύο χαρακτήρες; Ο Loki έχει πάντοτε πλήρη επίγνωση των πράξεών του, με έναν ξεκάθαρο πάντοτε στόχο: το προσωπικό του όφελος. Θέλει να αποκτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη για να κυβερνήσει το Σύμπαν. Από την άλλη, ο Joker ζει μέσα στο απόλυτο χάος. Σκέφτεται χαοτικά και θέλει να προκαλεί πανικό. Έπειτα, μπαίνει στην κουβέντα ένα ακόμη καθοριστικό στοιχείο: η νέμεσις. Ο Loki επιθυμεί να σκοτώσει τον Thor ώστε να εξασφαλίσει την κυριαρχία των 9 βασιλείων. Ο Joker δεν ενδιαφέρεται να ξεφορτωθεί τον Batman. Λατρεύει να τον περιπαίζει και να τον ταλαιπωρεί αλλά απώτερος σκοπός του δεν είναι η εξόντωσή του. 

Πού καταλήγουμε; Ο Loki είναι ο Loki και ο Joker είναι ο Joker. Φαίνεται όμως να υπάρχει ένα "κενό" σε αυτή τη φάση της pop κουλτούρας. Και που μπορεί να καλυφθεί και από τους δύο. 


Διάβασε ακόμη για το sequel του Joker, την απάντηση της Marvel στο viral Baby Yoda και όλες τις superhero movies που θα βγουν στις αίθουσες μέχρι το 2022.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.