Πρώτο trailer για το The Courier με τον Benedict Cumberbatch

Από εκκεντρικός ιδιωτικός ντετέκτιβ και Doctor Strange, στα βήματα του 007.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 02 Φεβρουαρίου 2021

Τις εξετάσεις του ως Sherlock τις έχει περάσει με άριστα. Όπως και εκείνες στο Marvel Cinematic Universe. Τώρα, ο Benedict Cumberbutch καλείται να επιδείξει το κατασκοπικό του ταλέντο. Aλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Για τη Ρωσία των Σοβιετικών του 1960 έχουν γραφτεί άπειρες γραμμές, όμως μέσα στην "πυρηνική παράνοιά" της τότε, είχε αναγνωρίσει την ανάγκη για έσοδα, που προφανώς προέρχονταν εκτός του γειτονικού της κομμουνιστικού γκέτο.

Γι᾽ αυτό κιόλας ο επιχειρηματίας Greville Wynne επιλέχθηκε για να πάει εκεί. Για την ακρίβεια, ο Wynne πρόσφερε την τέλεια ευκαιρία για τις CIA και MI6 να τοποθετήσουν ένα φαινομενικά "αθώο" τύπο όπως εκείνος πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα, που θα λειτουργούσε ως τα μάτια και τα αυτιά τους. 

Κάτι τέτοιο λοιπόν πραγματεύεται το ολοκαίνουριο The Courier, ένα θρίλερ με φόντο τη δράση ενός διστακτικού και απίθανου κατασκόπου - δηλαδή του Benedict Cumberbatch as Wynne κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Παρότι έχει περάσει κάτι παραπάνω από μισός αιώνας από τα '60s μέχρι σήμερα, το κόνσεπτ "προσπαθώ να σαμποτάρω δημοκρατικές πολιτικές διαδικασίες παγκοσμίως" σε κάποιους θα θυμίσει αρκετές καταστάσεις από το σήμερα. Ή και απολύτως τίποτα.

Όπως αναφέρει η περίληψη που συνόδευσε την πρώτη προβολή του φιλμ πέρυσι στο φεστιβάλ Sundance: "Πρόκειται για την πραγματική ιστορία ενός Βρετανού επιχειρηματία που ακούσια στρατολογήθηκε σε μία από τις σπουδαιότερες διεθνείς διαμάχες στην ιστορία". 

Το καστ της σειράς συμπληρώνουν οι Rachel Brosnahan, Jessie Buckley, Merab Ninidze, Angus Wright και Kirill Pirogov. Όσοι περιμένουν να δουν δράση α λα James Bond πάντως, κατά πάσα πιθανότητα θα απογοητευθούν, διότι η ταινία εστιάζει στο πώς έμοιαζε όντως η καθημερινότητα ενός κατασκόπου πριν από 60 χρόνια. Ήταν σκληρή, βρώμικη, επικίνδυνη και συχνά την προτιμούσαν άτομα υπεράνω πάσης υποψίας. Η πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί -κορονοϊού θέλοντος- στις 19 Μαρτίου 2021.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος