Οι εμβολιασμοί ενάντια στην Covid-19 θα ξεκινήσουν το 2021

Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει το γερμανικό ινστιτούτο Paul Ehrlich.

Γράφει: Esquire Editors 19 Αυγούστου 2020

Ο επικεφαλής της αρμόδιας για τα εμβόλια γερμανικής ρυθμιστικής αρχής δήλωσε πως μερικές ομάδες ανθρώπων που ζουν στη Γερμανία μπορεί να εμβολιασθούν στις αρχές του ερχόμενου χρόνου κατά του κορονοϊού, που έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία. Έτσι, οι εμβολιασμοί μετατίθενται για τις αρχές του 2021, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φαρμακευτικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο διεξάγουν προχωρημένες κλινικές δοκιμές, καθεμιά με δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες, και ειδικοί αναμένουν ότι θα γνωρίζουν μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, αν τα εμβόλιά τους κατά της Covid-19 είναι αποτελεσματικά και ασφαλή.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής

Ο Κλάους Τσίχουτεκ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Πάουλ Έρλιχ, δήλωσε στον όμιλο εφημερίδων Funke πως δεδομένα από τις δοκιμές των Φάσεων 1 και 2 δείχνουν ότι μερικά εμβόλια προκαλούν ανοσολογική απάντηση κατά του κορονοϊού. "Αν τα δεδομένα από τις δοκιμές της Φάσης 3 δείξουν πως τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, τα πρώτα εμβόλια θα μπορούσαν να εγκριθούν στην αρχή του χρόνου, πιθανόν με όρους", δήλωσε.

"Με βάση διαβεβαιώσεις από τους παρασκευαστές, οι πρώτες δόσεις για τους ανθρώπους στη Γερμανία θα είναι διαθέσιμες τότε, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από τη Διαρκή Επιτροπή για τον Εμβολιασμό", συνέχισε ο Τσίχουτεκ αναφερόμενος στην ομάδα η οποία κάνει συστάσεις για τη χρήση των εμβολίων στη Γερμανία.


φωτογραφία © Getty Images 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Πολιτική

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

3 εκ. δόσεις του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό εξασφάλισε η Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν λίγο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στη Γερμανία προσφέρουν δωρεάν εισόδημα 1200 ευρώ

Μία πρωτότυπη έρευνα φιλοδοξεί να ρίξει φως στον "μαγικό" κόσμο των επιδομάτων.