ΕΣΥ: Έρχεται νέα επίταξη γιατρών και κλινικών

Δοκιμασία διαρκείας για το ΕΣΥ μέχρι μέσα Απριλίου.

Γράφει: Esquire Editors 24 Μαρτίου 2021

Έχουν περάσει μόλις δύο εικοσιτετράωρα από την απόφαση για την επίταξη 206 ιδιωτών γιατρών από το υπουργείο Υγείας- πνευμονολόγων, παθολόγων και γενικών γιατρών-, εντούτοις ήδη η επιπλέον ενίσχυση τoυ ΕΣΥ δεν είναι αρκετή και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σχεδιασμός και για επιπλέον επιστρατεύσεις γιατρών των παραπάνω ειδικοτήτων.

Ο αριθμός των γιατρών που θα χρειαστούν στη δεύτερη δόση δεν είναι ακόμη σαφής, θεωρείται όμως πως οι αποφάσεις θα είναι γοργές, μπροστά στα καινούργια δεδομένα: το νέο δηλαδή διπλό "μαύρο" ρεκόρ με 3.586 κρούσματα και 699 διασωληνωμένους ασθενείς που σημειώθηκε χθες, μόλις μια εβδομάδα μετά το ρεκόρ της περασμένης Τετάρτης (με 3.465 κρούσματα και 630 διασωληνωμένους).

Παράλληλα, αναζητούνται, όπως λένε πληροφορίες, και νέες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα για την περίθαλψη ασθενών Covid. Η προσφορά των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων στην Αττική στο δημόσιο σύστημα έχει εξαντληθεί και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επίταξης μικρότερων κλινικών της πρωτεύουσας.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι και τα επόμενα εικοσιτετράωρα, δεδομένου πως οι εκτιμήσεις δείχνουν πως δεν αναμένεται ορατή μείωση των νέων διαγνώσεων πριν τα μέσα του Απριλίου και ταυτόχρονα είναι πια σαφές πως η πίεση στα νοσοκομεία θα είναι μακρά και η αποκλιμάκωσή της αργή και δύσκολη.

Ήδη πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας έχει δώσει το στίγμα του σχεδιασμού, σημειώνοντας πως εφόσον χρειαστεί θα γίνουν κι άλλες επιτάξεις κλινικών και υπηρεσιών, αν και όπως διευκρίνισε είναι μια διαδικασία που κοστίζει.

Υπενθυμίζεται πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τέθηκαν στη διάθεση του ΕΣΥ ακόμη 450 non Covid από τον ιδιωτικό κλάδο (το Hellenic HealthCare Group έδωσε άλλες 300 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους, το ΙΑΣΩ ακόμη 100 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους και ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών ακόμη 50 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους) και 100 κλίνες Covid έδωσαν η Ευρωκλινική (60) και η Βιοϊατρική (40 κλίνες). Προστέθηκαν ακόμη 10 ΜΕΘ.

Καλπάζουν οι διασωληνωμένοι

Με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις πως θα φτάσουμε τους 700 διασωληνωμένους και υπάρχουν προβλέψεις και για πάνω από 750 μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι πληρότητες εδώ και ένα μήνα στα νοσοκομεία της Αθήνας είναι στο 100% (χθες υπήρχαν κενές κλίνες μόνο σε δύο νοσοκομεία) και πάνω από πενήντα ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Από: Thetoc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear