Εμβολιασμένο μόνο το 57% των Ελλήνων σύμφωνα με τα στοιχεία

Το ποσοστό εμβολιασμού στον ενήλικο πληθυσμό είναι στο 65%, ενώ συνολικά στον πληθυσμό είναι στο 56-57%.

Γράφει: Esquire Editors 14 Σεπτεμβρίου 2021

Κοντά στις 30.000 ημερησίως αναμένεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να κυμανθούν και αυτή την εβδομάδα οι εμβολιασμοί, αριθμός που δεν διαφοροποιείται σημαντικά από τις προηγούμενες εβδομάδες. Χθες, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 31.137 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 21.546 αφορούσαν σε εμβολιασμούς πρώτης δόσης. Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν πως κατά την τελευταία εβδομάδα έχουν κλειστεί 102.000 νέα ραντεβού, με την πλειοψηφία να αφορά σε άτομα κάτω των 35 ετών.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης πως το ποσοστό εμβολιασμού στον ενήλικο πληθυσμό είναι στο 65%, ενώ συνολικά στον πληθυσμό είναι στο 56-57%. Στις ηλικίες 15-17 είναι στο 25% ενώ στις ηλικίες 12-15 είναι γύρω στο 12-13%.

Τα ποσοστά εμβολιασμών στις νεότερες ηλικίες

-Στην ηλικιακή ομάδα 40 – 44, το 65,5% έχει εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού, θα ανέλθει στο 66,3%.

-Στην ηλικιακή ομάδα 35 – 39, το 58,5% έχει εμβολιαστεί και με τα ραντεβού το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 59%.

-Στους 30 – 34, το 58% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού θα ανέλθει στο 59%.

-Στους 25 – 29, το 57% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού θα ανέλθει στο 58%.

-Στην ηλικιακή ομάδα 18 – 24, το 48% έχει εμβολιαστεί και με τα ραντεβού θα ανέλθει στο 49%.

-Στην ηλικιακή ομάδα 15 – 17, το 25% έχει εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού, ανέρχεται στο 26,5%, δηλαδή έχουν ήδη εμβολιαστεί 90.000 παιδιά της ηλικιακής αυτής ομάδας. Περισσότερα από 16.000 παιδιά αυτής της ομάδας έχουν εμβολιαστεί τις τελευταίες μέρες.

-Τέλος, για την ηλικιακή ομάδα 12 – 14, το 13% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού, ανέρχεται στο 14,5%, δηλαδή έχουν ήδη εμβολιαστεί 50.000 παιδιά. Παρατηρείται σημαντική αύξηση με 13.5000 παιδιά να έχουν εμβολιαστεί τις τελευταίες ημέρες.

"Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι όταν ένα παιδί νοσήσει σε αυτή την ηλικία, ακόμα και αν το περάσει χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα, η νόσος μπορεί να έχει ακόμα περισσότερες επιπλοκές από το να κάνει το εμβόλιο, καθώς οι όποιες παρενέργειες έχουν αναφερθεί είναι πολύ σπάνιες και απειρολάχιστες", σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ξεκινούν οι αναμνηστικές δόσεις

Σήμερα εντωμεταξύ άνοιξε η πλατφόρμα για τους ανοσοκατασταλμένους, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Οι πολίτες της ομάδας αυτής, περίπου είναι 285.000, έλαβαν χθες sms στο κινητό τους, που τους υπενθυμίζει να κλείσουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.