Μία λίμνη βάφτηκε κόκκινη στη Λιθουανία

Όταν η Ολυμπιονίκης Rūta Meilutytė κολύμπησε σε μια 'λίμνη αίματος'.

Γράφει: Esquire Editors 17 Απριλίου 2022

Η Λιθουανία διαμαρτυρήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία με άκρως δημιουργικό τρόπο. Έβαψε κόκκινη τη λίμνη μπροστά από την Πρεσβεία της Ρωσίας στη χώρα και ανέθεσε στην Ολυμπιονίκη κολυμβήτρια Rūta Meilutytė να κολυμπήσει μέσα σε αυτή. Ιθύνων νους πίσω από την περφόρμανς "Swimming Through" ήταν τέσσερις καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους και η Berta Tilmantaitė που δήλωσε: "Η περφόρμανς είναι μια έκκληση για να υποστηρίξουμε έμπρακτα τη γενοκτονία που πραγματοποιεί η Ρωσία".

Η πρωτοβουλία

Παράλληλα, στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, ο δρόμος μπροστά από την Πρεσβεία της Ρωσίας μετονομάστηκε σε "Οδός Ουκρανικής Ανεξαρτησίας". Στον δρόμο έχει επίσης αναρτηθεί πανό με το μήνυμα "Πούτιν, η Χάγη σε περιμένει".

H Tilmantaitė δήλωσε: "Είναι μια έκκληση να μην μείνουμε ουδέτεροι μπροστά στον πόλεμο. Αλλά να λάβουμε δράση για να προστατεύσουμε ζωές, να προστατεύσουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία για τον ουκρανικό λαό που βασανίζεται, βιάζεται και δολοφονείται από τη Ρωσία".

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Έξι χρόνια μετά την ολέθρια φωτιά που σάρωσε το Μάτι, η Δικαιοσύνη θα δώσει σήμερα την πρώτη της απάντηση.

7 τρελές θεωρίες για το σύμπαν που αμφισβητούν το Big Bang

Σαν σήμερα πριν από 7.000 χρόνια έγινε το Big Bang σύμφωνα με τον Johannes Kepler. Ή και όχι.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.