Μερικές θεωρίες συνωμοσίας για τη συνάντηση Καρόλου – Μητσοτάκη

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση για την αξιοποίηση του Τατοΐου.

Γράφει: Esquire Editors 27 Απριλίου 2022

Μια επίσκεψη του πρωθυπουργού στο "Dumfries House" μετά από πρόσκληση του Πρίγκιπα Κάρολου, στάθηκε ικανή ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου προσωπική επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν πως ανέμεναν μια τέτοια αντίδραση για τη συνάντηση Καρόλου – Μητσοτάκη από την αξιωματική αντιπολίτευση που βγήκε βαθιά λαβωμένη από το συνέδριο του κόμματος, αλλά δεν περίμεναν πως η Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει να γυρίσει την χώρα σε άλλες εποχές.

Στις ανακοινώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό "αυλάρχη των Γλύξμπουργκ", τον κατηγόρησε για "unfair" κίνηση, θυμήθηκε την "αποστασία", την στάση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί "να ξαναγράψει τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας" συμφωνώντας με το πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ που έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή.

Το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών από το οποίο ξεκίνησε αυτή η μάλλον εξωφρενική ιστορία, ήθελε την κυβέρνηση να παραδίδει την αξιοποίηση του Τατοΐου στον πρίγκιπα Κάρολο και μέσω αυτού, υποψιαζόταν η εφημερίδα, ο έλεγχος του ανακτόρου θα περιήρχετο και πάλι στην τέως βασιλική οικογένεια.

Ωστόσο, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου αφορούσε την ανταλλαγή ιδεών για την αξιοποίηση του Τατοΐου και γι’ αυτό τον λόγο ο Πρίγκιπας Κάρολος υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ένα ιστορικό αρχοντικό του 18ου αιώνα στην Σκωτία, το οποίο αναμορφώθηκε διατηρώντας την αίγλη της εποχής εκείνης. Και φυσικά δεν προβλέπεται καμία συμμετοχή του διαδόχου του Βρετανικού θρόνου στην αξιοποίηση του Τατοΐου όπως είδαν οι ρεπόρτερ της ΕφΣυν...

ΝΔ: Γελοιότητες και υποκρισία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως τέτοιες θέσεις δεν αντέχουν σοβαρού σχολιασμού, "αλίμονο, εάν τέτοιου είδους συναντήσεις, επικοινωνίες, συνιστούν θεσμική εκτροπή" ενώ η ΝΔ έκανε λόγο για "γελοιότητες" του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέει την αξιοποίηση του Τατοΐου με ένα πολιτειακό θέμα που λύθηκε οριστικά το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

"Επειδή οι Γάλλοι έχουν συντηρήσει τις Βερσαλλίες, σκοπεύουν να επαναφέρουν τη μοναρχία;" τόνιζαν στην Πειραιώς θέλοντας με αυτό τον τρόπο να απαντήσουν στις θεωρίες συνωμοσίας της Κουμουνδούρου.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση του με τον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, είναι η αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι και η μετατροπή του σε ένα χώρο πολιτισμού και αναψυχής για όλους τους πολίτες. "Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν ο χώρος να εγκαταλειφθεί και να ρημάζει" αναφέρουν χαρακτηριστικά στη ΝΔ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡIZA

"Να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν είναι αυλάρχης των Γλύξμπουργκ.

Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ.

Συνιστά δε μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειάς του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στη Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση... βασιλικών κτημάτων.

Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, που πλήρωσε γι' αυτόν τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία -ως γνωστόν- είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας.

Το νέο "unfair" της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όποτε τολμήσει να στήσει κάλπες".

Η συνάντηση του 2018

Στη ΝΔ υπενθυμίζουν την θερμή υποδοχή που είχε επιφυλάξει στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρίγκιπα Κάρολο στις 9 Μαΐου του 2018. Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο τότε πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει την επίσκεψη ως "ορόσημο στις διμερείς σχέσεις" καθώς ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν τη χώρα μας επισήμως ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

"Οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν πάρα πολύ σημαντικές προκλήσεις στην ιστορία τους. Και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πιστεύω πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας" είχε πει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην Πειραιώς τονίζουν πως όπως εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε ζήτημα θεσμικής εκτροπής, έτσι δεν θα πρέπει να υπάρχει και τώρα. "Φαίνεται ωστόσο ότι η έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων αντιπολιτευτικής πολιτικής οδηγεί το ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλικά έντυπά του σε γελοιότητες" αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".