Yπέροχες γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία

Δε συμβιβάστηκαν, δε φοβήθηκαν, δε δείλιασαν, τόλμησαν να διεκδικήσουν. Και τα κατάφεραν!

Γράφει: Esquire Editors 08 Μαρτίου 2023

"Γυναίκα δεν γεννιέσαι", γίνεσαι είχε πει η σπουδαία Simone de Beauvoir. Μία ατάκα τόσο επίκαιρη που θα έλεγε κανείς ότι η μεγάλη συγγραφέας, διανοούμενη και ακτιβίστρια παρατηρεί στα κρυφά τα τελευταία χρόνια, τις αλλαγές στην κοινωνία και τη συμπερίληψη η οποία έχει δώσει βήμα και φωνή σε ανθρώπους που παραδοσιακά βρίσκονταν στο περιθώριο. Σήμερα, στην Ημέρα της Γυναίκας, τιμούμε όλες εκείνες τις γυναίκες, που με το θάρρος και το ανήσυχο πνεύμα τους, άλλαξαν τον κόσμο προς το καλύτερο.

Γυναίκες πρότυπα

Γυναίκες σαν τη Simone de Beauvoir και την Ruth Bader Ginsburg που μέσα από το έργο και τη δράση τους απέδειξαν ότι ενωμένες μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Γυναίκες σαν τη Μελίνα Μερκούρη και τη Μαρία Κάλλας, που αψήφησαν τις προκαταλείψεις και τα εμπόδια της εποχής, κυνήγησαν το όνειρό τους και έγιναν παγκόσμια ινδάλματα.

Γυναίκες σαν την Kamala Harris που τόλμησε να ονειρευτεί και με σκληρή προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων ανθρώπων. Γυναίκες σαν τη Malala Yousafzai που ξεγέλασε τον ίδιο τον θάνατο διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση. Γυναίκες σαν τη Μαλβίνα Κάραλη που δεν φοβήθηκαν ποτέ να είναι αληθινές, τολμηρές και ονειροπόλες.

Γυναίκες σαν τη Σοφία Μπεκατώρου, που με τη φωνή τους "έδωσαν" ένα ισχυρό πλήγμα στην πατριαρχία. Γυναίκες σαν την Greta Thunberg που από εφηβική ακόμα ηλικία, άφησε στην άκρη τις προσωπικές της φιλοδοξίες για να σώσει τον πλανήτη.

H συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.