Ο Donald Trump κήρυξε και επίσημα τον πόλεμο στα social media

Το είπε και το έκανε. Υπέγραψε το σχετικό εκτελεστικό διάταγμα για Twitter και Facebook.

Γράφει: Esquire Editors 29 Μαΐου 2020

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Πέμπτη το βράδυ (ώρα Ελλάδος) εκτελεστικό διάταγμα το οποίο θα αφαιρεί σειρά νομικών προνοιών που προστατεύουν τις εταιρείες social media από το να καθίστανται υπεύθυνες για όσα γράφουν ή αναρτούν οι χρήστες τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης (Γενικός Εισαγγελέας) των ΗΠΑ William Barr, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διαδικασία υπογραφής του διατάγματος, ανέφερε ότι το υπουργείο θα κινηθεί νομικά κατά των εταιρειών social media, τονίζοντας ότι η προστασία τους "είχε εκταθεί σε βαθμό που ερχόταν σε αντίθεση με την αρχική πρόθεση του νομοθέτη".

Με βάση το τωρινό νομοθετικό πλαίσιο, εταιρείες όπως η Twitter και η Facebook προστατεύονται από το να καταστούν υπεύθυνες για το περιεχόμενο των αναρτήσεων των χρηστών τους. Πλέον, "δεν θα μπορούν να κρατούν αυτή την ασπίδα", με βάση το περιεχόμενο του εκτελεστικού διατάγματος, τόνισε ο Ντ. Τραμπ.

Η οργή του προέδρου των ΗΠΑ προήλθε από τη σήμανση δύο tweet του, σχετικών με την επιστολική ψήφο στις ΗΠΑ, ως "πιθανώς παραπλανητικών", με παραπομπή σε ρεπορτάζ σχετικά με τα σχόλιά του από πλευράς του Twitter.

Ο Τραμπ απάντησε κατηγορώντας την Twitter για απόπειρα λογοκρισίας και επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος.

Από: capital.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Μινεάπολη ξεχειλίζει η οργή για τη δολοφονία του George Floyd

Φωτιές, διαδηλώσεις, λεηλασίες και σκηνές χάους για τρίτη ημέρα μετά τη δολοφονία του αφρομερικανικού από αστυνομικό.

Η μετάδοση του κορονοϊού στον εργασιακό χώρο

Ήταν υπεύθυνη για το 48% των αρχικών εξάρσεων της επιδημίας σε έξι ασιατικές χώρες σύμφωνα με νέα έρευνα.