Ootopia | Ήρθε η ώρα να μάθεις για τα premium finishing ελαιόλαδα
Η τέχνη του εκλεκτικού blending της ελληνικής εταιρείας Οotopia έχει ως αποτέλεσμα βραβευμένα ελαιόλαδα με καθαρό χαρακτήρα σε κομψή design συσκευασία.
"Ootopia" σημαίνει "Olive Oil Topos". Η γη που επέλεξαν οι δημιουργοί της για τους ελαιώνες τους είναι οι λόφοι πάνω από την παραθαλάσσια Ερμιόνη στην Πελοπόννησο, που λόγω των χαμηλών βροχοπτώσεων προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες καλλιέργειας τόσο για ελληνικές όσο και για επιλεγμένες μεσογειακές ποικιλίες, ιταλικές και ισπανικές.
Εκεί, στη δική τους Ootopia, έχουν δημιουργήσει το ιδανικό μέρος για να παράγουν ανώτερης ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Το όραμά τους είναι να αναπτύξουν ένα κτήμα παγκόσμιας κλάσης και να παράγουν μια γκάμα Premium ελαιoλάδων με μοναδικά γευστικά χαρακτηριστικά και sustainable φιλοσοφία.
Τα ελαιόλαδα της Οotopia είναι finishing olive oils, τα οποία ταιριάζουν με διαφορετικά πιάτα. Το Organic Single Estate Iliokastro έχει νότες spicy και bitter και συνδυάζεται τέλεια με μοσχαρίσιο καρπάτσιο, ψητό τόνο, μπάρμπεκιου και μπρουσκέτες.

Το Ootopia Blend είναι ιδανικό για καρπάτσιο, πράσινες σαλάτες και ψητά κόκκινα κρέατα.

Τέλος, το Ootopia Manaki είναι κατάλληλο για ψάρια και σεβίτσε, σαλάτα caprese και ψητά λαχανικά.

Τα ελαιόλαδα της Ootopia έχουν πάρει 20 χρυσά βραβεία συμμετέχοντας σε επτά διεθνείς διαγωνισμούς το 2022 καθώς και design award για την εκπληκτική συσκευασία τους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Fissler: Όταν η γερμανική ακρίβεια συναντά τη χαρά του μαγειρέματος
Από το 1845 έως σήμερα, η Fissler αποτελεί συνώνυμο της γερμανικής ακρίβειας στο μαγείρεμα, με premium σκεύη που αντέχουν στον χρόνο.
Όσπρια στο γιορτινό τραπέζι; Ναι! Ιδέες για να τα βάλεις από το πρώτο dip μέχρι το κυρίως πιάτο
Όσπρια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, σε ρόλο πρωταγωνιστή: κρεμώδη dips, σαλάτες και κυρίως πιάτα για κάθε τύπο καλεσμένου.
Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του
Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.
Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα
Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.