
Ο Δημήτρης Κατριβέσης έκανε το THAMA του στην Τήνο
Ο κορυφαίος σεφ μεταφέρει τις γαστρονομικές του ιδέες στην πανέμορφη Κυκλάδα, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατορικά concepts του καλοκαιριού.

O Δημήτρης Κατριβέσης βρέθηκε για πρώτη φορά στην Τήνο μόλις τον περασμένο Οκτώβριο και, όπως ο ίδιος μου είπε, "έπαθε την πλάκα του". Αυτό ήταν αρκετό για να επιλέξει μία από τις ομορφότερες και πιο δυναμικά ανερχόμενες Κυκλάδες ως βάση για το επόμενο εστιατορικό του βήμα, το THAMA, που θα ξεκινήσει να σερβίρει από τις αρχές Ιουλίου.
Η εκλεπτυσμένη ομορφιά από την μία και η αγριάδα των τοπίων από την άλλη, ο μυστικισμός και η απλότητα, η ηρεμία, η σεμνότητα της φρεσκάδας, η ποιότητα και η γεύση των τοπικών πρώτων υλών είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που οδήγησαν τον σεφ στην επιλογή του συγκεκριμένου νησιού. Το βασικό concept εδώ είναι το tradinnovation (συνδυασμός των λέξεων tradition και innovation) και η προσέγγιση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα πάντρεμα μαγειρικών παραδόσεων με μία πιο μοντέρνα ματιά, που δεν περιορίζεται σε γεωγραφικά σύνορα, πάντοτε όμως σέβεται την εποχικότητα και τοποθετεί στο επίκεντρό του τα ντόπια προϊόντα.
Σκοπός είναι να διατηρηθεί η αγνότητα και η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας, με ένα αυθεντικό μενού μέσα από μια σύγχρονη οπτική γωνία, στο γενικότερο πλαίσιο της μεσογειακής κουζίνας σαν έναν γενικότερο τρόπο ζωής. Τα προϊόντα της Τήνου αποτελούν τα καταλληλότερα υλικά, που θα αξιοποιούνται πάνω έναν αέναο καμβά μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Οι γεύσεις, τα αρώματα και η φρεσκάδα θα αποτελούν τα σημαντικότερα στοιχεία όλων των πιάτων, στα οποία θα απεικονίζονται οι γευστικές εμπειρίες, τα ταξίδια, οι μαγειρικές γνώσεις και κυρίως η δημιουργικότητά του σεφ, πάντα σε ισορροπία.


Παράλληλα, ο Δημήτρης Κατριβέσης μένει πιστός στις αξίες του, με την αειφορία και την οικολογική συνείδηση στην κουζίνα να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Το ΤΗΑΜΑ είναι τοποθετημένο σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία, μία ανάσα από το λιμάνι της Τήνου, κάτι που ενισχύει τη γενικότερη εμπειρία του επισκέπτη.
Info
Λ. Σταύρου Κιονίων, Χώρα Τήνου
Τηλ. 22830 29021
Instagram: Thama_tinos
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα