Ο Νίκος Καραθάνος είναι ένα μεγάλο όνομα της ελληνικής γαστρονομίας, καθώς το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του έχει βάλει τη δική του πινελιά στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής σκηνής. Ήδη στα 28 του είχε κατακτήσει το πρώτο του αστέρι Michelin στην εποχή του στη Hytra, ενώ αργότερα μπήκε στην πιο επιχειρηματική πλευρά της εστίασης με τη συνδημιουργία της Cookoovaya.
Σήμερα τον συναντούμε στο Κιουζίν, οπού πρεσβεύει αυτό που πάντα ουσιαστικά πρέσβευε: την ελληνική κουζίνα αλλιώς. Αλλά καλύτερα να μας τα πει ο ίδιος.
Πώς προέκυψε η νέα αυτή συνεργασία σου με το Κιουζίν;
Η συνεργασία αυτή προέκυψε πριν από 4 μήνες, και ενώ ήδη είχα το Κιουζίν ως consulting, μιλώντας μαζί με τον ιδιοκτήτη Γιάννη Δεληγιάννης είπαμε να προχωρήσουμε σε μόνιμη συνεργασία, όπου θα μπορώ να μαγειρεύω αυτό που αγαπώ πολύ… την ελληνική κουζίνα αλλιώς.