Πίσω στον Ιούνιο του 2019, το Λοκάλι ήρθε στη ζωή μας και συστήθηκε αμέσως σαν μία πραγματικά ξεχωριστή πρόταση: Μία ελληνική pub του σήμερα, όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει ποιοτικό καφέ, νόστιμο φαγητό και καλοφτιαγμένα ποτά σε ένα άκρως χαλαρωτικό και cool περιβάλλον. Το concept διατηρήθηκε στο ακέραιο και φρόντισε μάλιστα να βελτιώνεται συνεχώς, κάτι που άλλωστε πιστοποιείται (και) από την αμέσως viral αυλή του και, μετέπειτα, την εξίσου viral ταράτσα του.
Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά, το ιδιαίτερο εγχείρημα των Δημήτρη Κιάκου και Χριστίνας Μοάτσου (Gin Joint), Κώστα Σκουλικαράκη (Circus κ.α.) και Ρένου Γραμμένου (Upupa Epops) κάνει το επόμενο βήμα στο κομμάτι του φαγητού, ξεκινώντας εδώ και μερικές ημέρες τη συνεργασία του με τον σπουδαίο Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο (ως consulting chef) και τον εξίσου αξιόλογο, στενό συνεργάτη του, Ανέστη Ποιμενίδη (ως head chef).
Είναι πλέον προφανές πως οι γευστικές διαδρομές της κουζίνας στο Λοκάλι θα ακολουθήσουν μία comfort εκδοχής του ελληνικού γκουρμέ. Το μενού, το οποίο θα εμπλουτιστεί περαιτέρω προσεχώς, προσαρμόζεται στην εποχικότητα, όντας πάντοτε φρέσκο και κατεξοχήν ελληνικό, ποιοτικό και ασφαλώς καλομαγειρεμένο.
Τα πιάτα έχουν τη λογική to share, χωρισμένα σε βασικές κατηγορίες: Από αρτοβουτήματα και πλούσιες σαλάτες μέχρι θαλασσινά και γήινα πιάτα (Vitellο... Αλοννησάτο με τόνο Αλοννήσου και ριζότο σπανακόρυζο, λαυράκι ταρτάρ και ψητός μπακαλιάρος με τσιγαρίδα, κροκέτες κοκκινιστού κόκορα και χοιρινό αγκιναράτο κ.α.), στο ύφος πάντοτε του σεφ Χαραλαμπόπουλου.
Παράλληλα, υπάρχει παιδικό μενού καθώς και brunch - ή πιο ορθά, δεκατιανό, με το club sandwich με σύγκλινο Μάνης, κασέρι και μαγιονέζα σχοινόπρασο να είναι μία εκ των πειστικότερων αποδείξεων αυτού.
Info
Σαρρή 44, Ψυρρή
Τηλ. 210 3250673
www.tolokali.gr