Το νόστιμο restart του Alficon

Νέο μενού και καινούριες γαστρονομικές προκλήσεις στον πεζόδρομο της Ηρώνδα.

To Alficon βγάζει και πάλι τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Ηρώνδα και οι Έλβι Δημήτρης Ζύμπα και Νίκος Βοργιάς ετοιμάζονται -από τις 8 Μαΐου- να παρουσιάσουν το νέο τους μενού -που ακολουθεί ασφαλώς τις προσταγές της εποχικότητας- στο κοινό. Μετά από δύο lockdowns, το εστιατόριο επιστρέφει, με μία ολοκαίνουρια κάρτα.

Ίδια συνταγή, νέα υλικά

Οι δύο ταλαντούχοι σεφ και ιδιοκτήτες σημειώνουν πως "ξεκουράστηκαν και μελέτησαν" όλο αυτό το διάστημα, διατηρώντας μόλις 2 επιλογές από το προηγούμενο μενού (παρεμπιπτόντως αυτά είναι η 'Φέτα' και ο 'Μούστος'). Το γενικότερο ύφος πάντως παραμένει το ίδιο, με την δημιουργική ελληνική κουζίνα να τιμάται στο έπακρο, ισορροπώντας μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας.

Μεταξύ άλλων θα μπορεί σύντομα κάποιος να δοκιμάσει το 'Φράουλα ή Ντομάτα' (μία εικονική φράουλα με γεύση χωριάτικης σαλάτας), το 'Κοτόπουλο' (με κολοκυθάκι στο οποίο 'κάθεται' βερίκοκο και κρόκος αυγού) ή το 'Ορτύκι' (με ασπρομάτικα φασόλια Λήμνου και χυμό από ελληνική ρόκα). Μπορείς να δεις αναλυτικά το νέο μενού εδώ.

Παράλληλα και συμπληρωματικά, μερικά από τα διαχρονικά signatures του Alficon θα 'παίζουν' ως πιάτα ημέρας. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alficon (@alficonathens)

Στο οινικό κομμάτι, η λίστα εμπλουτίζεται με κάποιες νέες ετικέτες, στο πάντοτε γνώριμο μοτίβο των ελληνικών ποικιλιών με ήπιων παρεμβάσεων κρασιά, ενώ σε εκείνο του μπαρ θα υπάρξει μία καινούρια cocktail list σε συνεργασία με το αρκετά αξιόλογο Spoiled Cocktail Bar της Δάφνης, με τα ποτά αυτής να έχουν δημιουργηθεί ώστε να πλαισιώνουν το φαγητό.  

Αξίζει να αναφερθεί πως θα υπάρχουν δύο slots εξυπηρέτησης επισκεπτών: Από τις 19.00-21.00 και από τις 21.00-23.00.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alficon (@alficonathens)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alficon (@alficonathens)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alficon (@alficonathens)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alficon (@alficonathens)

 


Info

Ηρώνδα 8, Αθήνα
Τηλ. 216 9005059
www.alficonathens.com

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα