Γκαστόνε, το ελληνικό diner που είχαμε ανάγκη

Το νέο project της ομάδας της Cookoovaya απενοχοποιεί με νόστιμο τρόπο το casual dining.

Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, η ομάδα της Cookoovaya, του Hoocut και των υπόλοιπων γνωστών όσο και νόστιμων projects, είχε έτοιμο το επόμενο βήμα της: Το Γκαστόνε έγινε -επιτέλους- πραγματικότητα και συστήνεται ως ελληνικό diner. Ή πιο ορθά ως ένα υβριδικό εστιατόριο που συνδυάζει την κλασική χασαποταβέρνα, τις γεύσεις των 90s (πολύ πιο εκλεπτυσμένες ή, αν προτιμάς, δοσμένες με πιο σωστό τρόπο) και το cocktail bar, με κλασικά ως επί το πλείστον ποτά και ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά κρασιά.

Γκαστόνε, το ελληνικό diner που είχαμε ανάγκη

Ένα ιδιαίτερο concept. Και νόστιμο.

Ο χώρος του είναι ακριβώς αυτός που πρέπει. Ένα στιβαρό και συνάμα feelgood εσωτερικό όπου η χαρακτηριστική επιγραφή των diners με το μενού βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις πληθωρικές σούβλες, που φυσικά παραπέμπουν σε ελληνικά φαγάδικα άλλων εποχών. Και αυτό είναι cool, καθώς υπηρετεί το concept με τον σωστό τρόπο.

Προς το παρόν, μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου μόνο στα τραπεζάκια που είναι διάσπαρτα επί της πλατείας Ιερού Λόχου, στο επίκεντρο του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας και ακριβώς εκεί που δίνουν ραντεβού η Ευριπίδου, η Πραξιτέλους, η Αγίου Μάρκου και η Αιόλου.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΚΑΣΤΟΝΕ ΑΘΗΝΑ 1

Το φαγητό στο Γκαστόνε υπηρετεί το casual dining, στην πιο άνετη, απλή αλλά όχι απλοϊκή εκδοχή του, με άκρως ελληνικές καταβολές και σημείο αναφοράς τις αρχές -θαυμάσια πρώτη ύλη, προσοχή στη λεπτομέρεια, ιδανικό μαγείρεμα- που διέπουν και τα υπόλοιπα spots των τεσσάρων μαγείρων/εστιατόρων.

Εδώ λοιπόν θα βρει κανείς (πραγματικά) τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα (και σε sando, γιατί δεν αστειεύονται), άψογα ψημένο βοδινό (tri-tip και ribeye), grilled cheese sandwich, μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στη γάστρα, hot dog από μαύρο χοίρο σε αχνιστό ψωμάκι, τζατζίκι με γκοργκοντζόλα και ενδιαφέρουσες επιλογές σε αλλαντικά και τυριά - μεταξύ άλλων. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στα ωμά του Γκαστόνε, ταρτάρ (με κάπαρη, γιαπωνέζικη μαγιονέζα, κοκκάρι και ψωμί στη σχάρα) και καρπάτσιο (με φύλλα μουστάρδας, μπρι και τραγανή κάπαρη).

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται με κλασικά cocktails -Mai Tai, Frozen Negroni, Old Fashioned, Dry Martini- ή κάποια προσεγμένη πρόταση σε κρασί.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΚΑΣΤΟΝΕ ΑΘΗΝΑ 2

Δε θα δυσκολευτεί να δημιουργήσει σύντομα φανατικούς, που θα πηγαίνουν και θα ξαναπηγαίνουν.  Ό,τι δηλαδή ισχύει και για τα υπόλοιπα εστιατόρια των 4. Και αυτό δείχνει πως έχουν μπει σωστές βάσεις. Για τα νόστιμα πιάτα δεν είχαμε ποτέ αμφιβολία. Μόνο προσμονή.

 


Info

Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, Αθήνα 
Τηλ.: 210 3211455

 

φωτογραφίες: Αντώνης Κατρακάζης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας