
Στο Κολωνάκι για ένα από τα καλύτερα burgers της Αθήνας
Στο Smash’n Bun, ο Μιχάλης Νουρλόγλου παρουσιάζει κάτι παραπάνω από διαβολεμένα νόστιμα burgers.
Όταν ο Μιχάλης Νουρλόγλου αποφάσισε να ασχοληθεί με το burger, επένδυσε χρόνο, κόπο και μελέτη. Βασικά, έδωσε πόνο. Όσα ακολούθησαν τον δικαιώνουν απόλυτα, καθώς στο Smash’n Bun -που μετρά κάτι παραπάνω από 3 μήνες ζωής στην Πατριάρχου Ιωακείμ- θα δοκιμάσεις ένα από τα κορυφαία burgers της πόλης. Το αρχικό πλάνο ήταν να παρουσιαστεί μία αρκετά καλή πρόταση σε street food. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολλά περισσότερα από αυτό.
Όχι ένα απλό burger
Το όνομα του Smash’n Bun σε προδιαθέτει για το τι παίζει εδώ. Ναι, τα smash burgers πρωταγωνιστούν αλλά σε μία εξαιρετικά προσεγμένη version τους, όπου ο -έχων την επιμέλεια- σεφ Νουρλόγλου έχει φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Όλα ξεκινούν ασφαλώς από το μπιφτέκι: Οι κιμάδες προέρχονται όλοι από grass-fed ελληνικά μοσχάρια, dry aged 40 ημερών. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το ψωμάκι είναι potato bun, τρομερά αφράτο και ελαφρύ, τόσο που είναι σχεδόν "αφρός", καθόλου παρεμβατικό όσον αφορά τη συνύπαρξή του με το patty για το οποίο διάβασες αμέσως πιο πριν. Για την ακρίβεια, καταλαβαίνεις και γεύεσαι όλα τα στοιχεία του κιμά, στο 100%.

Οι δημοφιλέστερες επιλογές μέχρι στιγμής είναι το Teddy's (με iceberg, ντομάτα, bio cheddar, πίκλες και SNB sauce), το Smokey (με μπέικον, κρεμμύδι, bio cheddar και BBQ sauce) και το Moldo (με creamed μανιτάρια, bio cheddar και roasted garilc mayo). Βέβαια, αν επιθυμείς κάτι ιδιαίτερο οφείλεις να δοκιμάσεις το Butter (με fermented βούτυρο, πίκλες και bio cheddar).
Πέρα από τα burgers, υπάρχει και το κοτόπουλο. Ειδικά, το Hot Korean Chick με κίμτσι, πίκλα και μαγιονέζα σκόρδου είναι αδιαμφισβήτητο must taste, όπως επίσης και το Grilled Cheese Sandwich.



Εξίσου σοβαρή δουλειά θα γίνεται και στο alter-ego κάθε σωστού burger που δεν είναι άλλο από τις τηγανητές πατάτες. Βιολογικές, πάντοτε ολόφρεσκες, επιλέγονται κάθε φορά με βάση την εποχικότητα (και την περιοχή της χώρας μας που δίνει τις καλύτερες σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα), τηγανίζονται σε ηλιέλαιο με 10% βασιλικό μοσχαρίσιο λίπος - ακριβώς δηλαδή όπως θα τις έτρωγες στις Βρυξέλλες.
> Διάβασε ακόμη: Στο Patpong για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food
Μην παραλείψεις να πλαισιώσεις το φαγητό σου με κάποιο από τα canned cocktails και να δοκιμάσεις το παγωτό.

Tip: Σε περίπτωση που αποφασίσεις να καθίσεις εκεί για το γεύμα σου, δοκίμασε οπωσδήποτε και το πληθωρικό Wagyu Dog - μία εκδοχή του κλασικού hot dog, με κορυφαίας ποιότητας χειροποίητο λουκάνικο και fermented κέτσαπ.
Info
Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι
Τηλ. 21 0724 9802
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Omurice, η εναλλακτική ιαπωνική ομελέτα
Το απόλυτο comfort food της Άπω Ανατολής, που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠώς να μαγειρέψεις σολομό στο πλυντήριο (!) πιάτων
Μία πατέντα που παραδόξως δε σκαρφίστηκε έλληνας φοιτητής.
Γραφει Γεωργια ΠρεζαΌλοι μιλούν για το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά
Το νέο εστιατόριο του ταλαντούχου σεφ στο Παγκράτι έχει γίνει το talk of the town, απολύτως δικαιολογημένα.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2023
Νέες προσθήκες και σημαντικές γαστρονομικές σταθερές στην πρωτεύουσα από τον περίφημο γαστρονομικό οδηγό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠού πίνει και τρώει η Αθήνα κατά το πρώτο μισό του φθινοπώρου
Η updated λίστα με μπαρ, εστιατόρια και νόστιμα σποτ που απασχολούν Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας αυτό το διάστημα.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας συνεχίζονται
Το πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες προσφέροντας την ευκαιρία στους φίλους της γαστρονομίας να δοκιμάσουν τα μενού των βραβευμένων εστιατορίων της χώρας σε ειδικές τιμές και να κερδίσουν σπουδαία γαστρονομικά δώρα.