Στο Κολωνάκι για ένα από τα καλύτερα burgers της Αθήνας

Στο Smash’n Bun, ο Μιχάλης Νουρλόγλου παρουσιάζει κάτι παραπάνω από διαβολεμένα νόστιμα burgers.

Όταν ο Μιχάλης Νουρλόγλου αποφάσισε να ασχοληθεί με το burger, επένδυσε χρόνο, κόπο και μελέτη. Βασικά, έδωσε πόνο. Όσα ακολούθησαν τον δικαιώνουν απόλυτα, καθώς στο Smash’n Bun -που μετρά κάτι παραπάνω από 3 μήνες ζωής στην Πατριάρχου Ιωακείμ- θα δοκιμάσεις ένα από τα κορυφαία burgers της πόλης. Το αρχικό πλάνο ήταν να παρουσιαστεί μία αρκετά καλή πρόταση σε street food. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολλά περισσότερα από αυτό. 

Όχι ένα απλό burger

Το όνομα του Smash’n Bun σε προδιαθέτει για το τι παίζει εδώ. Ναι, τα smash burgers πρωταγωνιστούν αλλά σε μία εξαιρετικά προσεγμένη version τους, όπου ο -έχων την επιμέλεια- σεφ Νουρλόγλου έχει φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια. 

Στο Κολωνάκι για ένα από τα καλύτερα burgers της Αθήνας

Όλα ξεκινούν ασφαλώς από το μπιφτέκι: Οι κιμάδες προέρχονται όλοι από grass-fed ελληνικά μοσχάρια, dry aged 40 ημερών. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το ψωμάκι είναι potato bun, τρομερά αφράτο και ελαφρύ, τόσο που είναι σχεδόν "αφρός", καθόλου παρεμβατικό όσον αφορά τη συνύπαρξή του με το patty για το οποίο διάβασες αμέσως πιο πριν. Για την ακρίβεια, καταλαβαίνεις και γεύεσαι όλα τα στοιχεία του κιμά, στο 100%.

SMASH N'BUN BURGER ΚΟΛΩΝΑΚΙ 4

Οι δημοφιλέστερες επιλογές μέχρι στιγμής είναι το Teddy's (με iceberg, ντομάτα, bio cheddar, πίκλες και SNB sauce), το Smokey (με μπέικον, κρεμμύδι, bio cheddar και BBQ sauce) και το Moldo (με creamed μανιτάρια, bio cheddar και roasted garilc mayo). Βέβαια, αν επιθυμείς κάτι ιδιαίτερο οφείλεις να δοκιμάσεις το Butter (με fermented βούτυρο, πίκλες και bio cheddar).

Πέρα από τα burgers, υπάρχει και το κοτόπουλο. Ειδικά, το Hot Korean Chick με κίμτσι, πίκλα και μαγιονέζα σκόρδου είναι αδιαμφισβήτητο must taste, όπως επίσης και το Grilled Cheese Sandwich.

SMASH N'BUN BURGER ΚΟΛΩΝΑΚΙ 6
SMASH N'BUN BURGER ΚΟΛΩΝΑΚΙ 7
SMASH N'BUN BURGER ΚΟΛΩΝΑΚΙ 5

Εξίσου σοβαρή δουλειά θα γίνεται και στο alter-ego κάθε σωστού burger που δεν είναι άλλο από τις τηγανητές πατάτες. Βιολογικές, πάντοτε ολόφρεσκες, επιλέγονται κάθε φορά με βάση την εποχικότητα (και την περιοχή της χώρας μας που δίνει τις καλύτερες σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα), τηγανίζονται σε ηλιέλαιο με 10% βασιλικό μοσχαρίσιο λίπος - ακριβώς δηλαδή όπως θα τις έτρωγες στις Βρυξέλλες.

> Διάβασε ακόμη: Στο Patpong για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food

Μην παραλείψεις να πλαισιώσεις το φαγητό σου με κάποιο από τα canned cocktails και να δοκιμάσεις το παγωτό.

SMASH N'BUN BURGER ΚΟΛΩΝΑΚΙ 2

Tip: Σε περίπτωση που αποφασίσεις να καθίσεις εκεί για το γεύμα σου, δοκίμασε οπωσδήποτε και το πληθωρικό Wagyu Dog - μία εκδοχή του κλασικού hot dog, με κορυφαίας ποιότητας χειροποίητο λουκάνικο και fermented κέτσαπ.

 


Info

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι
Τηλ. 21 0724 9802

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος