
Στο Κολωνάκι για ένα από τα καλύτερα burgers της Αθήνας
Στο Smash’n Bun, ο Μιχάλης Νουρλόγλου παρουσιάζει κάτι παραπάνω από διαβολεμένα νόστιμα burgers.
Όταν ο Μιχάλης Νουρλόγλου αποφάσισε να ασχοληθεί με το burger, επένδυσε χρόνο, κόπο και μελέτη. Βασικά, έδωσε πόνο. Όσα ακολούθησαν τον δικαιώνουν απόλυτα, καθώς στο Smash’n Bun -που μετρά κάτι παραπάνω από 3 μήνες ζωής στην Πατριάρχου Ιωακείμ- θα δοκιμάσεις ένα από τα κορυφαία burgers της πόλης. Το αρχικό πλάνο ήταν να παρουσιαστεί μία αρκετά καλή πρόταση σε street food. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολλά περισσότερα από αυτό.
Όχι ένα απλό burger
Το όνομα του Smash’n Bun σε προδιαθέτει για το τι παίζει εδώ. Ναι, τα smash burgers πρωταγωνιστούν αλλά σε μία εξαιρετικά προσεγμένη version τους, όπου ο -έχων την επιμέλεια- σεφ Νουρλόγλου έχει φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Όλα ξεκινούν ασφαλώς από το μπιφτέκι: Οι κιμάδες προέρχονται όλοι από grass-fed ελληνικά μοσχάρια, dry aged 40 ημερών. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το ψωμάκι είναι potato bun, τρομερά αφράτο και ελαφρύ, τόσο που είναι σχεδόν "αφρός", καθόλου παρεμβατικό όσον αφορά τη συνύπαρξή του με το patty για το οποίο διάβασες αμέσως πιο πριν. Για την ακρίβεια, καταλαβαίνεις και γεύεσαι όλα τα στοιχεία του κιμά, στο 100%.

Οι δημοφιλέστερες επιλογές μέχρι στιγμής είναι το Teddy's (με iceberg, ντομάτα, bio cheddar, πίκλες και SNB sauce), το Smokey (με μπέικον, κρεμμύδι, bio cheddar και BBQ sauce) και το Moldo (με creamed μανιτάρια, bio cheddar και roasted garilc mayo). Βέβαια, αν επιθυμείς κάτι ιδιαίτερο οφείλεις να δοκιμάσεις το Butter (με fermented βούτυρο, πίκλες και bio cheddar).
Πέρα από τα burgers, υπάρχει και το κοτόπουλο. Ειδικά, το Hot Korean Chick με κίμτσι, πίκλα και μαγιονέζα σκόρδου είναι αδιαμφισβήτητο must taste, όπως επίσης και το Grilled Cheese Sandwich.



Εξίσου σοβαρή δουλειά θα γίνεται και στο alter-ego κάθε σωστού burger που δεν είναι άλλο από τις τηγανητές πατάτες. Βιολογικές, πάντοτε ολόφρεσκες, επιλέγονται κάθε φορά με βάση την εποχικότητα (και την περιοχή της χώρας μας που δίνει τις καλύτερες σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα), τηγανίζονται σε ηλιέλαιο με 10% βασιλικό μοσχαρίσιο λίπος - ακριβώς δηλαδή όπως θα τις έτρωγες στις Βρυξέλλες.
> Διάβασε ακόμη: Στο Patpong για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food
Μην παραλείψεις να πλαισιώσεις το φαγητό σου με κάποιο από τα canned cocktails και να δοκιμάσεις το παγωτό.

Tip: Σε περίπτωση που αποφασίσεις να καθίσεις εκεί για το γεύμα σου, δοκίμασε οπωσδήποτε και το πληθωρικό Wagyu Dog - μία εκδοχή του κλασικού hot dog, με κορυφαίας ποιότητας χειροποίητο λουκάνικο και fermented κέτσαπ.
Info
Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι
Τηλ. 21 0724 9802
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα