
Το Barolo είναι κάτι παραπάνω από ένα feelgood ιταλικό εστιατόριο
Ένα κεφάτο γευστικό σποτ στο Παλαιό Ψυχικό, με τη γευστική σφραγίδα του Μιχάλη Νουρλόγλου.

Πιθανότατα κάπου θα έχει πάρει το μάτι σου για το "μικρό αδερφάκι” ή το "alter ego" του (κολωνακιώτικου) Brunello. Το Barolo, στο Παλαιό Ψυχικό κατά πάσα πιθανότατα αδικείται από τους εν λόγω χαρακτηρισμούς, κι αυτό γιατί μπορεί να βαδίζει -νόστιμα και απροσποίητα- στο δικό του μονοπάτι στα εστιατορικά δρώμενα της πόλης. Και να ξεχωρίσει, για όλους τους σωστούς λόγους.
Το all day μεσογειακό εστιατόριο (με επίκεντρο προφανέστατα την ιταλική κουζίνα) που έχει βαπτιστεί από το ομώνυμο χωριό του Πιεμόντε, στη βορειοδυτική Ιταλία, κινείται γευστικά υπό τον Μιχάλη Νουρλόγλου, με τον βραβευμένο σεφ να επιμελείται το μενού του.
Ο χώρος
Κομψό, άνετο και οικείο. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γενικότερο ΄τοπίο' στο Barolo, με τον χώρο του να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα τραπεζάκια του open air χώρου (κάτι παραπάνω από ιδανικά για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο) αλλά και το deli-store.
To crowd εδώ είναι mix-and-match ενώ το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα είναι κάτι παραπάνω από ζωντανά, χωρίς σε καμία περίπτωση να γίνονται παρεμβατικά.

Οι γεύσεις
Καταλαβαίνεις πολλά για τη δουλειά που γίνεται εδώ, απλά δοκιμάζοντας τη φοκάτσια που καταφθάνει αρχικά στο τραπέζι σου και αποτελεί μία προοικονομία για τα αφράτα pizzeti -η δική τους εκδοχή της πίτσας- που θα ακολουθήσουν αργότερα. Από τις τελευταίες αξίζει να τιμήσεις αυτή με μασκαρπόνε, καπνιστή πανσέτα και σιγοψημένο πράσο και εκείνη με πικάντικο σαλάμι, προβολόνε και μαρμελάδα τσίλι.
Παράλληλα και συμπληρωματικά με τα παραπάνω αξίζουν της προσοχής σου η σαλάτα με γαρίδες, φασολάκια και τραγανό προσούτο που πλαισιώνονται από την εξόχως ταιριαστή κρύα σούπα πεπονιού, το σεβίτσε με ψάρι ημέρας (το λαβράκι στην περίπτωσή μας) με lime και φρέσκο κόλιανδρο και το απολαυστικό σασίμι παλαμίδας με fregola, καρπούζι και βασιλικό.



Δεν θα μπορούσαν ασφαλώς να απουσιάζουν οι προτάσεις σε ζυμαρικά -με την cacio e pepe εδώ να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ολόκληρης της εστιατορικής Αθήνας- καθώς και σε ψάρι ή κρέας: Για καλή μας τύχη, δοκιμάσαμε τσαούσι με μπρόκολο και baby καρότα που "επέπλεε" σε ένα έξοχο κονσομέ καθώς και μία άψογη ταλιάτα από flap steak, με baby πατάτες, ντοματίνια και δεντρολίβανο.
Στο φινάλε, δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να παραλείψεις να περάσεις μία βόλτα και από τον χώρο του deli για να προμηθευτείς τα απαραίτητα για το σπίτι, επιλέγοντας ανάμεσα σε μία πληρέστατη γκάμα από ζυμαρικά, σάλτσες κ.α. Θα σε βοηθήσουν μέχρι την επόμενη φορά που θα βρεθείς στα τραπέζια του Barolo.
Info
Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό
Τηλ. 210 6717600
baroloathens.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα