Το Barolo είναι κάτι παραπάνω από ένα feelgood ιταλικό εστιατόριο

Ένα κεφάτο γευστικό σποτ στο Παλαιό Ψυχικό, με τη γευστική σφραγίδα του Μιχάλη Νουρλόγλου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 08 Σεπτεμβρίου 2021

Πιθανότατα κάπου θα έχει πάρει το μάτι σου για το "μικρό αδερφάκι” ή το "alter ego" του (κολωνακιώτικου) Brunello. Το Barolo, στο Παλαιό Ψυχικό κατά πάσα πιθανότατα αδικείται από τους εν λόγω χαρακτηρισμούς, κι αυτό γιατί μπορεί να βαδίζει -νόστιμα και απροσποίητα- στο δικό του μονοπάτι στα εστιατορικά δρώμενα της πόλης. Και να ξεχωρίσει, για όλους τους σωστούς λόγους. 

Το all day μεσογειακό εστιατόριο (με επίκεντρο προφανέστατα την ιταλική κουζίνα) που έχει βαπτιστεί από το ομώνυμο χωριό του Πιεμόντε, στη βορειοδυτική Ιταλία, κινείται γευστικά υπό τον Μιχάλη Νουρλόγλου, με τον βραβευμένο σεφ να επιμελείται το μενού του.

Ο χώρος

Κομψό, άνετο και οικείο. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γενικότερο ΄τοπίο' στο Barolo, με τον χώρο του να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα τραπεζάκια του open air χώρου (κάτι παραπάνω από ιδανικά για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο) αλλά και το deli-store.

To crowd εδώ είναι mix-and-match ενώ το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα είναι κάτι παραπάνω από ζωντανά, χωρίς σε καμία περίπτωση να γίνονται παρεμβατικά.   

Το Barolo είναι κάτι παραπάνω από ένα feelgood ιταλικό εστιατόριο

Οι γεύσεις

Καταλαβαίνεις πολλά για τη δουλειά που γίνεται εδώ, απλά δοκιμάζοντας τη φοκάτσια που καταφθάνει αρχικά στο τραπέζι σου και αποτελεί μία προοικονομία για τα αφράτα pizzeti -η δική τους εκδοχή της πίτσας- που θα ακολουθήσουν αργότερα. Από τις τελευταίες αξίζει να τιμήσεις αυτή με μασκαρπόνε, καπνιστή πανσέτα και σιγοψημένο πράσο και εκείνη με πικάντικο σαλάμι, προβολόνε και μαρμελάδα τσίλι. 

Παράλληλα και συμπληρωματικά με τα παραπάνω αξίζουν της προσοχής σου η σαλάτα με γαρίδες, φασολάκια και τραγανό προσούτο που πλαισιώνονται από την εξόχως ταιριαστή κρύα σούπα πεπονιού, το σεβίτσε με ψάρι ημέρας (το λαβράκι στην περίπτωσή μας) με lime και φρέσκο κόλιανδρο και το απολαυστικό σασίμι παλαμίδας με fregola, καρπούζι και βασιλικό.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ BAROLO ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 2
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ BAROLO ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 4
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ BAROLO ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 3

Δεν θα μπορούσαν ασφαλώς να απουσιάζουν οι προτάσεις σε ζυμαρικά -με την cacio e pepe εδώ να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ολόκληρης της εστιατορικής Αθήνας- καθώς και σε ψάρι ή κρέας: Για καλή μας τύχη, δοκιμάσαμε τσαούσι με μπρόκολο και baby καρότα που "επέπλεε" σε ένα έξοχο κονσομέ καθώς και μία άψογη ταλιάτα από flap steak, με baby πατάτες, ντοματίνια και δεντρολίβανο.

Στο φινάλε, δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να παραλείψεις να περάσεις μία βόλτα και από τον χώρο του deli για να προμηθευτείς τα απαραίτητα για το σπίτι, επιλέγοντας ανάμεσα σε μία πληρέστατη γκάμα από ζυμαρικά, σάλτσες κ.α. Θα σε βοηθήσουν μέχρι την επόμενη φορά που θα βρεθείς στα τραπέζια του Barolo.

 


Info

Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό
Τηλ. 210 6717600
baroloathens.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μπακαλιάρος που μιλά στη γλώσσα των καλοφαγάδων

Ο Παναγιώτης Ζώκος δίνει τη δική του εκδοχή για μία από τις πιο εκλεπτυσμένες συνταγές με ψάρι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στα θρυλικά τσιπουράδικα του Βόλου

Σημείο συνάντησης, παρέας και παρηγοριάς υπήρξαν κάποτε τα "πρόχειρα" και ταπεινά ταβερνάκια, σήμερα σύμβολο του Βόλου.

Αποκωδικοποιώντας το πιο ποθητό χαβιάρι του κόσμου με τον Edward Gant

O συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hadid Caviar μιλά για τα μυστικά της επιτυχίας της στη βιομηχανία των θαλασσινών και τη σχέση του με την Ελλάδα.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Η (μάλλον) καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη

Μεγάλες αλήθειες με αφορμή τη σημερινή #FastFoodDay: Tα Five Guys παίζουν σε άλλο επίπεδο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας