
Πώς θα φτιάξεις την τέλεια cacio e pepe
Η πιο νόστιμη απλή μακαρονάδα που υπάρχει, μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη.
Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το κομψοτέχνημα του ιταλικού γαστρονομικού μινιμαλισμού, μαζί με το, επίσης σπαγγέτι, aglio e olio. Η ενδεχομένως πιο απλή pasta που υπάρχει είναι ένα από εκείνα τα πιάτα που παραμένουν πάντοτε κλασικά, ικανοποιώντας κάθε, μα κάθε, φορά όσους την επιλέγουν με τον τίμιο συνδυασμό της αλμυρής γεύσης και της κρεμώδους εν τέλει υφής του τυριού, του πικάντικου στοιχείου που έρχεται από το πιπέρι και τη γλύκα που βγάζουν τα σπαγγέτι.
Μεταφράζεται ως "τυρί και πιπέρι" και εν αντιθέσει με τη δημοφιλή άποψη δεν απευθύνεται μόνο στους λάτρεις του Pecorino Romano - που είναι και το βασικότερο από τα ελάχιστα συστατικά του πιάτου. Η σπεσιαλιτέ της Ρώμης, που σήμερα γνωρίζει τεράστια επίπεδα δημοφιλίας σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μπορεί να γίνει ακόμη ποιοτικότερη αν δώσεις προσοχή σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

Ένα από τα βασικά προβλήματα βρίσκεται στη διαδικασία, δηλαδή κατά την προσπάθεια δημιουργίας της "σάλτσας", ειδικά αν κάποιος δοκιμάζει να τη φτιάξει για πρώτη φορά. Το (πολύ καλά) τριμμένο πεκορίνο δεν λιώνει ομοιόμορφα και το αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν ανομοιόμορφα κομμάτια ή ποσότητές του σε διαφορετικά σημεία των μακαρονιών. Για να ομογενοποιηθεί η κατάσταση αρκεί κάτι πολύ απλό: Τα ζυμαρικά πρέπει να στραγγιστούν όσο καλύτερα γίνεται, αφού πρώτα μαγειρευτούν σχεδόν al dente. Στη συνέχεια θα πρέπει να ολοκληρώσεις τη συνταγή σε ένα βαρύ τηγάνι και αφού πρώτα βάλεις σε αυτό λίγο βούτυρο (προτίμησέ το από το ελαιόλαδο), έπειτα λίγο από το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα ζυμαρικά (περίπου 4 κ.σ.) και τη μεγαλύτερη ποσότητα του τυριού. Σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχει δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα που θα σκεπάζει αρμονικά τα μακαρόνια, το οποίο θα αφήσεις έως ότου εξατμιστεί εντελώς το νερό.
Θα πρέπει ακόμη να έχεις στο μυαλό σου πως η ιδανική ποσότητα πεκορίνο ανά μερίδα κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος ανέρχεται περίπου στα 70 γραμμάρια. Πολλοί Ιταλοί μάγειρες τονίζουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά σπαγγέτι, με εναλλακτική το λεπτό vermicelli.
Διάβασε ακόμη πώς θα φτιάξεις τα τέλεια ραβιόλι, ποιο είναι το ακριβότερο (και πιο σπάνιο) τυρί του κόσμου και για τη μυστική σάλτσα που κάνει το κινέζικο street food τόσο νόστιμο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Kάθε μέρα οι editors του Esquire προτείνουν τις καλύτερες επιλογές στις εκπτώσεις από το Clodist.gr

Το πουπουλένιο μπουφάν
Μαύρο packable μπουφάν, Columbia explore more
Η πλεκτή ζακέτα με το φερμουάρ
Πλεκτή ζακέτα με stand-up γιακά, Crossley explore more
Το ιδιαίτερο πορτοφόλι
Πορτοφόλι με μοντέρνο ντιζάιν, Boss explore more
Το outdoor παντελόνι
Παντελόνι από υδροαπωθητικό και αντιανεμικό ύφασμα, The North Face explore moreΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
DB One: Το επόμενο καρνιβορικό hit της Αθήνας
Σύντομα όλοι θα μιλούν για το ολοκαίνουριο premium steak house της πόλης, με την υπογραφή του Ulas Tunc.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςTίποτα δε συγκρίνεται με τo mac n' cheese
Κρεμώδης υφή, τραγανή κρούστα και διαολεμένη γεύση. To σήμα κατατεθέν της αμερικανικής κουζίνας είναι απλό και ένοχα απολαυστικό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία 'νόστιμη' κουβέντα με τον Giovanni Scaraggi
Μία πρώτη γεύση από το ολόφρεσκο εστιατόριο των Άνω Πετραλώνων, υπό την καθοδήγηση του σεφ πατρόν από το Μπάρι.
Tasty Awards 2023: Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης
Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.
Γραφει Tasty-guide.grΌλα για το bao
Τα γεμιστά ατμιστά ψωμάκια με καταγωγή την Κίνα και η πορεία τους μέχρι την κατάκτηση του παγκόσμιου street food.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςTasty Awards 2023: Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;
Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.
Γραφει Tasty-guide.gr