Πώς θα φτιάξεις την τέλεια cacio e pepe
Η πιο νόστιμη απλή μακαρονάδα που υπάρχει, μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη.
Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το κομψοτέχνημα του ιταλικού γαστρονομικού μινιμαλισμού, μαζί με το, επίσης σπαγγέτι, aglio e olio. Η ενδεχομένως πιο απλή pasta που υπάρχει είναι ένα από εκείνα τα πιάτα που παραμένουν πάντοτε κλασικά, ικανοποιώντας κάθε, μα κάθε, φορά όσους την επιλέγουν με τον τίμιο συνδυασμό της αλμυρής γεύσης και της κρεμώδους εν τέλει υφής του τυριού, του πικάντικου στοιχείου που έρχεται από το πιπέρι και τη γλύκα που βγάζουν τα σπαγγέτι.
Μεταφράζεται ως "τυρί και πιπέρι" και εν αντιθέσει με τη δημοφιλή άποψη δεν απευθύνεται μόνο στους λάτρεις του Pecorino Romano - που είναι και το βασικότερο από τα ελάχιστα συστατικά του πιάτου. Η σπεσιαλιτέ της Ρώμης, που σήμερα γνωρίζει τεράστια επίπεδα δημοφιλίας σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μπορεί να γίνει ακόμη ποιοτικότερη αν δώσεις προσοχή σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

Ένα από τα βασικά προβλήματα βρίσκεται στη διαδικασία, δηλαδή κατά την προσπάθεια δημιουργίας της "σάλτσας", ειδικά αν κάποιος δοκιμάζει να τη φτιάξει για πρώτη φορά. Το (πολύ καλά) τριμμένο πεκορίνο δεν λιώνει ομοιόμορφα και το αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν ανομοιόμορφα κομμάτια ή ποσότητές του σε διαφορετικά σημεία των μακαρονιών. Για να ομογενοποιηθεί η κατάσταση αρκεί κάτι πολύ απλό: Τα ζυμαρικά πρέπει να στραγγιστούν όσο καλύτερα γίνεται, αφού πρώτα μαγειρευτούν σχεδόν al dente. Στη συνέχεια θα πρέπει να ολοκληρώσεις τη συνταγή σε ένα βαρύ τηγάνι και αφού πρώτα βάλεις σε αυτό λίγο βούτυρο (προτίμησέ το από το ελαιόλαδο), έπειτα λίγο από το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα ζυμαρικά (περίπου 4 κ.σ.) και τη μεγαλύτερη ποσότητα του τυριού. Σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχει δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα που θα σκεπάζει αρμονικά τα μακαρόνια, το οποίο θα αφήσεις έως ότου εξατμιστεί εντελώς το νερό.
Θα πρέπει ακόμη να έχεις στο μυαλό σου πως η ιδανική ποσότητα πεκορίνο ανά μερίδα κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος ανέρχεται περίπου στα 70 γραμμάρια. Πολλοί Ιταλοί μάγειρες τονίζουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά σπαγγέτι, με εναλλακτική το λεπτό vermicelli.
Διάβασε ακόμη πώς θα φτιάξεις τα τέλεια ραβιόλι, ποιο είναι το ακριβότερο (και πιο σπάνιο) τυρί του κόσμου και για τη μυστική σάλτσα που κάνει το κινέζικο street food τόσο νόστιμο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα