Ikebana: Izakaya με twist στη Γλυφάδα

Μοντέρνο design, ιαπωνικές γεύσεις και μία ευχάριστη εμπειρία στα νότια προάστια, με την υπογραφή των Gaku.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 30 Σεπτεμβρίου 2021

Όταν η fusion φιλοσοφία συνάντησε το μοντέρνο design στην αθηναϊκή Ριβιέρα. Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψιστεί με λίγα λόγια το νέο εστιατορικό εγχείρημα της ομάδας των επιτυχημένων και βραβευμένων Gaku, που από το 2015 υπηρετούν με προσήλωση, ακρίβεια και ποιότητα την ιαπωνική κουζίνα. Το Ikebana λοιπόν έρχεται να προστεθεί στο γαστρονομικό χάρτη της Γλυφάδας. 

Το concept και οι γεύσεις

Περί τίνος ακριβώς πρόκειται; Για μία κλασική izakaya με ένα σύγχρονο twist, σε έναν χώρο με φρέσκια σχεδιαστική ματιά και μία  clean cut μινιμαλιστική αύρα.  

Ikebana: Izakaya με twist στη Γλυφάδα

Το concept του νέου εστιατορίου παρομοιάζει στον εσωτερικό του χώρο ένα εργαστήριο μαγειρικής, στο οποίο επισκέπτης και προσωπικό αλληλεπιδρούν, σε διαδραστική γαστρονομική εμπειρία.

IKEBANA ΓΛΥΦΑΔΑ 2

Στον εξωτερικό του χώρο, τα custom-made τραπέζια από inox και corian πλαισιώνονται από stools του οίκου muuto.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IKEBANA (@ikebana_athens)

Στο περιβάλλον αυτό, το robata grill αποτελεί κεντρικό  κομμάτι της σάλας με την παρασκευή των πιάτων να γίνεται μπροστά σου. Οι επιλογές πολλές και αξιόλογες: Από βασιλικό καβούρι και wagyu steak μέχρι φρέσκα θαλασσινά και όστρακα, όλα με γνώμονα την υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη. Η γευστική επιμέλεια ανήκει στον Γιάννη Κοσμαδάκη (που γνωρίζεις από το Malconi’s) και αυτό από μόνο αρκεί για να αντιληφθείς τη σοβαρή δουλειά που γίνεται εδώ.

IKEBANA ΓΛΥΦΑΔΑ 3

Επιπροσθέτως, σε περιμένει και μία εξαιρετικά ενημερωμένη λίστα με σάκε (ίσως η κορυφαία του είδους της στην Αθήνα) και μία κάρτα cocktails που έχουν άρωμα από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

IKEBANA ΓΛΥΦΑΔΑ 1

Τέλος, το Ikebana προσφέρει και τη δυνατότητα να παραγγείλει κανείς στο χώρο του το μενού των Gaku, με ακτίνα δράσης την ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας και Βούλας (καθημερινά από τις 18.00-23.30).

 


Info

Αρτέμιδος 9, Γλυφάδα
Τηλ. 210 8920930
www.ikebanarestaurant.com


 

 

> Διάβασε ακόμη για την πολυσυλλεκτική κουζίνα του Αντώνη Πεχλιβανάκη, τα εστιατόρια της νέας σεζόν, τα μέρη που βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο το 2021 και ποιο είναι το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Pad Thai: Όλο το ταϊλανδέζικο street food σε ένα πιάτο

Η ιστορία του φαγητού που έγινε συνώνυμο μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές κουλτούρες του πλανήτη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Οι κανόνες του dim sum

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ξεχωριστή γαστρονομική τελευτουργία.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί το wagyu είναι τόσο ακριβό

Τρυφερό, χυμώδες, απολαυστικό και πανάκριβο. Όλα όμως εξηγούνται για το δημοφιλές κρέας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Για brunch, στο μέρος που δημιούργησε την τάση στην Αθήνα

Από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, το brunch σερβίρεται και πάλι στα εστιατόρια NEW Taste και Art Lounge του NEW Hotel με ανανεωμένο μενού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Drakoulis Dry & Raw, κορυφαίο κρέας (και) στην Κηφισιά

Ο Στράτος Δρακούλης βάζει την υπογραφή του στη νέα καρνιβορική πρόταση των ΒΠ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας