World's 50 Best Restaurants: Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2021

Το Noma στην κορυφή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Οκτωβρίου 2021

Η Κοπεγχάγη, ακόμη και μετά από μία πανδημία, απέδειξε πως διατηρεί τον τίτλο της πιο σημαντικής γαστρονομικής μητρόπολης της Ευρώπης -αλλά από ό,τι φαίνεται και του πλανήτη- καθώς το βραβευμένο πρόσφατα με τρία αστέρια Michelin Noma αναδείχθηκε το 1ο από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2021, με το (επίσης τοποθετημένο στη δανέζικη πρωτεύουσα) Geranium να το ακολουθεί στο νο.2, στο φημισμένο θεσμό World’s 50 Best Restaurants.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by noma (@nomacph)

Το Noma 2.0 για την ακρίβεια διαδέχθηκε το πρώτο Noma, με τον René Redzepi να επανεκκινεί το περίφημο εστιατόριο του τον Φεβρουάριο του 2018. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στην τελετή που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 5 Οκτωβρίου στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Υπενθυμίζουμε πως είναι η πρώτη τελετή μετά την πανδημία, ενώ στις 19 προηγούμενες δεν έχει βρεθεί ποτέ στην κορυφή εστιατόριο που προέρχεται από την Ασία ή από τη Νότια Αμερική. Το World's 50 Best Restaurants στοχεύει να έχει και γαστρονομικά spots από την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική το 2022.

Αναλυτικά η λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2021

  1. Noma (Κοπεγχάγη, Δανία)
  2. Geranium (Κοπεγχάγη, Δανία)
  3. Asador Etxebarri (Ασόντο, Ισπανία)
  4. Central (Λίμα, Περού)
  5. Disfrutar (Βαρκελώνη, Ισπανία)
  6. Frantzén (Στοκχόλμη, Σουηδία)
  7. Maido (Λίμα, Περού)
  8. Odette (Σιγκαπούρη)
  9. Pujol (Πόλη του Μεξικό, Μεξικό)
  10. The Chairman (Χονγκ Κονγκ, Κίνα)
  11. Den (Τόκιο, Ιαπωνία)
  12. Steirereck (Βιέννη, Αυστρία)
  13. Don Julio (Μπουένος Άιρες, Αργεντινή)
  14. Mugaritz (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
  15. Lido 84 (Γκαρντόνε Ριβιέρα, Ιταλία)
  16. Elkano (Χετάρια, Ισπανία)
  17. A Casa do Porco (Σάο Πάουλο, Βραζιλία)
  18. Piazza Duomo (Άλμπα, Ιταλία)
  19. Narisawa (Τόκιο, Ιαπωνία)
  20. Diverxo (Μαδρίτη, Ισπανία)
  21. Hiša Franko (Κόμπαριντ, Σλοβενία)
  22. Cosme (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
  23. Arpège (Παρίσι, Γαλλία)
  24. Septime (Παρίσι, Γαλλία)
  25. White Rabbit (Μόσχα, Ρωσία)
  26. Le Calandre (Ρουμπάνο, Ιταλία)
  27. Quintonil (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
  28. Benu (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)
  29. Reale (Καστέλ ντι Σάγκρε, Ιταλία)
  30. Twins Garden (Μόσχα, Ρωσία)
  31. Restaurant Tim Raue (Βερολίνο, Γερμανία)
  32. The Clove Club (Λονδίνο, Αγγλία)
  33. Lyle’s (Λονδίνο, Αγγλία)
  34. Burnt Ends (Σιγκαπούρη)
  35. Ultraviolet (Σανγκάη, Κίνα)
  36. Hof Van Cleve (Κρούιζεμ, Βέλγιο)
  37. SingleThread (Χέλντσμπεργκ, ΗΠΑ)
  38. Borago (Σαντιάγο, Χιλή)
  39. Florilège (Τόκιο, Ιαπωνία)
  40. Suhring (Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη)
  41. Alléno (Παρίσι, Γαλλία)
  42. Belcanto (Λισαβόνα, Πορτογαλία)
  43. Atomix (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
  44. Le Bernardin (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
  45. Nobelhart & Schmutzig (Βερολίνο, Γερμανία)
  46. Leo (Μπογκοτά, Κολομβία)
  47. Maaemo (Όσλο, Νορβηγία)
  48. Atelier Crenn (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)
  49. Azurmendi (Λαραμπέτζου, Ισπανία)
  50. Wolfgat (Πάτερνόστερ, Νότια Αφρική)

Δόθηκαν επίσης και κάποια ειδικά βραβεία.

  • Highest Climber Award: The Chairman (Χονγκ Κονγκ, Κίνα)
  • Art of Hospitality Award: Steirereck (Βιέννη, Αυστρία)
  • Highest New Entry: Lido 84 (Γκαρντόνε Ριβιέρα, Ιταλία)
  • Chef’s Choice Award: Victor Arguinzoniz (Άσπε, Ισπανία)
  • Sustainability Award: Borago (Σαντιάγο, Χιλή)
  • World’s Best Pastry Chef: Will Goldfarb (Ουμπούντ, Μπαλί)
  • World’s Best Female Chef: Pía León (Λίμα, Περού)
  • One to Watch: Ikoyi (Λονδίνο, Αγγλία)
  • Icon Award: Dominique Crenn (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)
  • Champions of Change: Kurt Evans (Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ), Viviana Varese (Μιλάνο, Ιταλία), Deepanker Khosla (Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη)

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Pad Thai: Όλο το ταϊλανδέζικο street food σε ένα πιάτο

Η ιστορία του φαγητού που έγινε συνώνυμο μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές κουλτούρες του πλανήτη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Οι κανόνες του dim sum

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ξεχωριστή γαστρονομική τελευτουργία.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί το wagyu είναι τόσο ακριβό

Τρυφερό, χυμώδες, απολαυστικό και πανάκριβο. Όλα όμως εξηγούνται για το δημοφιλές κρέας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Για brunch, στο μέρος που δημιούργησε την τάση στην Αθήνα

Από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, το brunch σερβίρεται και πάλι στα εστιατόρια NEW Taste και Art Lounge του NEW Hotel με ανανεωμένο μενού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Drakoulis Dry & Raw, κορυφαίο κρέας (και) στην Κηφισιά

Ο Στράτος Δρακούλης βάζει την υπογραφή του στη νέα καρνιβορική πρόταση των ΒΠ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας