Ένα χρόνο μετά, το Ourse εξακολουθεί να φτιάχνει τα κορυφαία γλυκά της πόλης

O pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά.

Έχοντας συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας, το Ourse συνεχίζει δυναμικά και δημιουργικά τη γλυκιά διαδρομή του, έχοντας χαράξει έναν δικό του δρόμο στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Καλωσορίζοντας τη νέα σεζόν, το Ourse κυκλοφόρησε τις 'φρέσκιες' του δημιουργίες.

Σοκολάτα, καφές, λεμόνι, βανίλια, φυστικοβούτυρο αλλά και ποπ κορν, τζίντζερ, ξανθιά σοκολάτα είναι οι πρωταγωνιστές των νέων γλυκών που θα δημιουργήσουν νέες εξαρτήσεις.

Ένας χρόνος Ourse

Ο στόχος από την έναρξη της λειτουργίας του Ourse ήταν η δημιουργία υψηλού επιπέδου γλυκών, τόσο σε ό, τι αφορά στην πρώτη ύλη, όσο και στην εμπειρία που προσφέρουν στον πελάτη.

> Διάβασε ακόμη: Πού τρώει τώρα η Αθήνα

Εμπειρία που ξεκινά από την εντυπωσιακή εικόνα τους, έως την πολυπλοκότητα σε γεύση και υφές. Χαρακτηριστικά δηλαδή που ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης (ο Καλύτερος Pastry Chef στην Ελλάδα/ Pâtissier de l'année 2020 από τον Gault & Millau Hellas και τα FNL AWARDS 2019) γνωρίζει πολύ καλά, από τη θητεία του στις κουζίνες σπουδαίων και βραβευμένων εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ένα χρόνο μετά, το Ourse εξακολουθεί να φτιάχνει τα κορυφαία γλυκά της πόλης

Τα γλυκά φέρουν έντονα την Γαλλική επιρροή ενώ με τη χρήση πολλών ελληνικών προϊόντων και συστατικών όπως η μαστίχα, το φιστίκι Αιγίνης κλπ, προτάσσεται και η ελληνικότητά τους.

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ OURSE 1

Μέσα στον ένα χρόνο λειτουργίας του, το Ourse έχει δημιουργήσει τις δικές του version κλασσικών γαλλικών γλυκών όπως το Paris-Αίγινα (την ελληνική εκδοχή του Paris-Brest), την St. Honore, την Flan Parissien κλπ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ourse (@ourse_athens)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ourse (@ourse_athens)

Παράλληλα, ανάλογα με την εποχή, οι προθήκες στολίζονται με νέα, τα οποία κυκλοφορούν για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών και την εποχικότητά τους. Νέα είδη προστίθενται και κάποια άλλα σταματούν.

> Διάβασε ακόμη: Σύντομα όλοι θα μιλούν για το Loco

Όλα τα είδη βγαίνουν καθημερινά από το εργαστήριο, χειροποίητα και φτιαγμένα με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, αγνές και αυτούσιες.

 


Info

Μυστρά 39, Γλυφάδα
Τηλ. 212 1067019
ourse.gr

 


Διάβασε ακόμη γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη και ποια είναι τα καλύτερα μέρη για να φας στην Αθήνα, σύμφωνα με το Eater.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα