
Ένα χρόνο μετά, το Ourse εξακολουθεί να φτιάχνει τα κορυφαία γλυκά της πόλης
O pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά.
Έχοντας συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας, το Ourse συνεχίζει δυναμικά και δημιουργικά τη γλυκιά διαδρομή του, έχοντας χαράξει έναν δικό του δρόμο στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Καλωσορίζοντας τη νέα σεζόν, το Ourse κυκλοφόρησε τις 'φρέσκιες' του δημιουργίες.
Σοκολάτα, καφές, λεμόνι, βανίλια, φυστικοβούτυρο αλλά και ποπ κορν, τζίντζερ, ξανθιά σοκολάτα είναι οι πρωταγωνιστές των νέων γλυκών που θα δημιουργήσουν νέες εξαρτήσεις.
Ένας χρόνος Ourse
Ο στόχος από την έναρξη της λειτουργίας του Ourse ήταν η δημιουργία υψηλού επιπέδου γλυκών, τόσο σε ό, τι αφορά στην πρώτη ύλη, όσο και στην εμπειρία που προσφέρουν στον πελάτη.
> Διάβασε ακόμη: Πού τρώει τώρα η Αθήνα
Εμπειρία που ξεκινά από την εντυπωσιακή εικόνα τους, έως την πολυπλοκότητα σε γεύση και υφές. Χαρακτηριστικά δηλαδή που ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης (ο Καλύτερος Pastry Chef στην Ελλάδα/ Pâtissier de l'année 2020 από τον Gault & Millau Hellas και τα FNL AWARDS 2019) γνωρίζει πολύ καλά, από τη θητεία του στις κουζίνες σπουδαίων και βραβευμένων εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα γλυκά φέρουν έντονα την Γαλλική επιρροή ενώ με τη χρήση πολλών ελληνικών προϊόντων και συστατικών όπως η μαστίχα, το φιστίκι Αιγίνης κλπ, προτάσσεται και η ελληνικότητά τους.

Μέσα στον ένα χρόνο λειτουργίας του, το Ourse έχει δημιουργήσει τις δικές του version κλασσικών γαλλικών γλυκών όπως το Paris-Αίγινα (την ελληνική εκδοχή του Paris-Brest), την St. Honore, την Flan Parissien κλπ.
Παράλληλα, ανάλογα με την εποχή, οι προθήκες στολίζονται με νέα, τα οποία κυκλοφορούν για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών και την εποχικότητά τους. Νέα είδη προστίθενται και κάποια άλλα σταματούν.
> Διάβασε ακόμη: Σύντομα όλοι θα μιλούν για το Loco
Όλα τα είδη βγαίνουν καθημερινά από το εργαστήριο, χειροποίητα και φτιαγμένα με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, αγνές και αυτούσιες.
Info
Μυστρά 39, Γλυφάδα
Τηλ. 212 1067019
ourse.gr
Διάβασε ακόμη γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη και ποια είναι τα καλύτερα μέρη για να φας στην Αθήνα, σύμφωνα με το Eater.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα