Ένα χρόνο μετά, το Ourse εξακολουθεί να φτιάχνει τα κορυφαία γλυκά της πόλης

O pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά.

Έχοντας συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας, το Ourse συνεχίζει δυναμικά και δημιουργικά τη γλυκιά διαδρομή του, έχοντας χαράξει έναν δικό του δρόμο στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Καλωσορίζοντας τη νέα σεζόν, το Ourse κυκλοφόρησε τις 'φρέσκιες' του δημιουργίες.

Σοκολάτα, καφές, λεμόνι, βανίλια, φυστικοβούτυρο αλλά και ποπ κορν, τζίντζερ, ξανθιά σοκολάτα είναι οι πρωταγωνιστές των νέων γλυκών που θα δημιουργήσουν νέες εξαρτήσεις.

Ένας χρόνος Ourse

Ο στόχος από την έναρξη της λειτουργίας του Ourse ήταν η δημιουργία υψηλού επιπέδου γλυκών, τόσο σε ό, τι αφορά στην πρώτη ύλη, όσο και στην εμπειρία που προσφέρουν στον πελάτη.

> Διάβασε ακόμη: Πού τρώει τώρα η Αθήνα

Εμπειρία που ξεκινά από την εντυπωσιακή εικόνα τους, έως την πολυπλοκότητα σε γεύση και υφές. Χαρακτηριστικά δηλαδή που ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης (ο Καλύτερος Pastry Chef στην Ελλάδα/ Pâtissier de l'année 2020 από τον Gault & Millau Hellas και τα FNL AWARDS 2019) γνωρίζει πολύ καλά, από τη θητεία του στις κουζίνες σπουδαίων και βραβευμένων εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ένα χρόνο μετά, το Ourse εξακολουθεί να φτιάχνει τα κορυφαία γλυκά της πόλης

Τα γλυκά φέρουν έντονα την Γαλλική επιρροή ενώ με τη χρήση πολλών ελληνικών προϊόντων και συστατικών όπως η μαστίχα, το φιστίκι Αιγίνης κλπ, προτάσσεται και η ελληνικότητά τους.

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ OURSE 1

Μέσα στον ένα χρόνο λειτουργίας του, το Ourse έχει δημιουργήσει τις δικές του version κλασσικών γαλλικών γλυκών όπως το Paris-Αίγινα (την ελληνική εκδοχή του Paris-Brest), την St. Honore, την Flan Parissien κλπ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ourse (@ourse_athens)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ourse (@ourse_athens)

Παράλληλα, ανάλογα με την εποχή, οι προθήκες στολίζονται με νέα, τα οποία κυκλοφορούν για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών και την εποχικότητά τους. Νέα είδη προστίθενται και κάποια άλλα σταματούν.

> Διάβασε ακόμη: Σύντομα όλοι θα μιλούν για το Loco

Όλα τα είδη βγαίνουν καθημερινά από το εργαστήριο, χειροποίητα και φτιαγμένα με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, αγνές και αυτούσιες.

 


Info

Μυστρά 39, Γλυφάδα
Τηλ. 212 1067019
ourse.gr

 


Διάβασε ακόμη γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη και ποια είναι τα καλύτερα μέρη για να φας στην Αθήνα, σύμφωνα με το Eater.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο Matzenta απολαμβάνεις την αυθεντική ιεροτελεστία του μεξικανικού φούρνου Barbacoa

Από την πολιτεία Hidalgo μέχρι τα Χανιά της Κρήτης μία ιστορία της κουζίνας των Μεξικανών γεμίζει το τραπέζι μας με την πιο αυθεντικά παραδοσιακή γαστρονομική τεχνική.

Η Λίνδος της Ρόδου μέσα από πέντε πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η Λίνδος είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός.

Ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί με φόντο την Καλντέρα

Στο εστιατόριο Ombra του πανέμορφου boutique hotel Esperas Santorini γευόμαστε signature πιάτα του Γκίκα Ξενάκη με θέα το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο.

Το Sailinn κάνει νοστιμότερη την Λευκάδα

Το beach club & restaurant στο Νυδρί βάζει ρότα για τις γαστρονομικές θάλασσες της Μεσογείου, υπό την επιμέλεια της Rolling Stove.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Κάτι νόστιμο μαγειρεύουν Γιάννης Κιόρογλου και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Πάρο

Μία άλλη γεύση της δημοφιλούς Κυκλάδας μέσα από τα μενού των δύο σημαντικών σεφ σε "Parostia" και "Mr. E".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Γιάννης Λουκάκος κάνει νοστιμότερο το Πόρτο Χέλι

Ο δημοφιλής σεφ σχεδιάζει μοναδικά μενού για τα Riviera στο AKS Porto Heli και Porfyra στο AKS Hinitsa Bay.

Γραφει Μπαμπης Δουκας