Ένα χρόνο μετά, το Ourse εξακολουθεί να φτιάχνει τα κορυφαία γλυκά της πόλης
O pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά.
Έχοντας συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας, το Ourse συνεχίζει δυναμικά και δημιουργικά τη γλυκιά διαδρομή του, έχοντας χαράξει έναν δικό του δρόμο στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Καλωσορίζοντας τη νέα σεζόν, το Ourse κυκλοφόρησε τις 'φρέσκιες' του δημιουργίες.
Σοκολάτα, καφές, λεμόνι, βανίλια, φυστικοβούτυρο αλλά και ποπ κορν, τζίντζερ, ξανθιά σοκολάτα είναι οι πρωταγωνιστές των νέων γλυκών που θα δημιουργήσουν νέες εξαρτήσεις.
Ένας χρόνος Ourse
Ο στόχος από την έναρξη της λειτουργίας του Ourse ήταν η δημιουργία υψηλού επιπέδου γλυκών, τόσο σε ό, τι αφορά στην πρώτη ύλη, όσο και στην εμπειρία που προσφέρουν στον πελάτη.
> Διάβασε ακόμη: Πού τρώει τώρα η Αθήνα
Εμπειρία που ξεκινά από την εντυπωσιακή εικόνα τους, έως την πολυπλοκότητα σε γεύση και υφές. Χαρακτηριστικά δηλαδή που ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης (ο Καλύτερος Pastry Chef στην Ελλάδα/ Pâtissier de l'année 2020 από τον Gault & Millau Hellas και τα FNL AWARDS 2019) γνωρίζει πολύ καλά, από τη θητεία του στις κουζίνες σπουδαίων και βραβευμένων εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα γλυκά φέρουν έντονα την Γαλλική επιρροή ενώ με τη χρήση πολλών ελληνικών προϊόντων και συστατικών όπως η μαστίχα, το φιστίκι Αιγίνης κλπ, προτάσσεται και η ελληνικότητά τους.

Μέσα στον ένα χρόνο λειτουργίας του, το Ourse έχει δημιουργήσει τις δικές του version κλασσικών γαλλικών γλυκών όπως το Paris-Αίγινα (την ελληνική εκδοχή του Paris-Brest), την St. Honore, την Flan Parissien κλπ.
Παράλληλα, ανάλογα με την εποχή, οι προθήκες στολίζονται με νέα, τα οποία κυκλοφορούν για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών και την εποχικότητά τους. Νέα είδη προστίθενται και κάποια άλλα σταματούν.
> Διάβασε ακόμη: Σύντομα όλοι θα μιλούν για το Loco
Όλα τα είδη βγαίνουν καθημερινά από το εργαστήριο, χειροποίητα και φτιαγμένα με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, αγνές και αυτούσιες.
Info
Μυστρά 39, Γλυφάδα
Τηλ. 212 1067019
ourse.gr
Διάβασε ακόμη γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη και ποια είναι τα καλύτερα μέρη για να φας στην Αθήνα, σύμφωνα με το Eater.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα