Σύντομα όλοι θα μιλούν για το Loco
Τεκίλες, mezcal, tacos και μεξικάνικο fun στο νέο γευστικό σποτ του κέντρου.
Αρχικά, οφείλεις να το παραδεχτείς ασχέτως του αν δε γνωρίζει απολύτως τίποτα: Το Loco είναι ένα από τα πιο πιασάρικα ονόματα που θα μπορούσε να έχει ένα μέρος (μπαρ ή εστιατόριο) με μεξικάνικους γευστικούς προσανατολισμούς. Έτσι ακριβώς ονομάζεται η μοντέρνα και cool taqueria/ tequileria, που συναντάς πια στον αριθμό 15 της Καλαμιώτου.
Και εγένετο Loco
Πίσω από το ολόφρεσκο εγχείρημα -που ξεκινά επισήμως να σερβίρει από τις 2 Νοεμβρίου- βρίσκονται ο Λέλος Γεωργόπουλος, ο εξαιρετικός σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος και η ομάδα του Kuko's.
Σε έναν χώρο που δεσπόζει η μεγάλη κεντρική μπάρα με την ανοιχτή κουζίνα (και τον οποίο έχει επιμεληθεί το αρχιτεκτονικό γραφείο Yria design), θα έχει κανείς τη δυνατότητα να δοκιμάσει ενδιαφέροντα ωμά (κυρίως σεβίτσε, ταρτάρ κ.α.), κλασικά ορεκτικά από τη χώρα της κεντρικής Αμερικής (γουακαμόλε και νάτσος, quesadillas και empanadas και φυσικά chilli con carne) και, βεβαίως, τάκος σε 6 εκδοχές.
Στο κομμάτι του ποτού, θα υπάρχουν μπόλικες επιλογές σε Margaritas καθώς και signature tequila & mezcal cocktails, ιδιαίτερες μπύρες, συν κάποιες προτάσεις σε κρασί τόσο από τον ελληνικό όσο και διεθνή αμπελώνα.
> Διάβασε ακόμη για το πού τρώει τώρα η Αθήνα, τα νέα μπαρ της πόλης και γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη.
Γενικά, οι κάρτες τόσο του φαγητού όσο και του ποτού είναι προσεκτικά σχεδιασμένες και 'μαζεμένες' όσον αφορά τον αριθμό των επιλογών - και αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι κακό.
Περισσότερα προσεχώς.
Info
Καλαμιώτου 15, Αθήνα
Τηλ. 210 3318778
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας