Σύντομα όλοι θα μιλούν για το Loco
Τεκίλες, mezcal, tacos και μεξικάνικο fun στο νέο γευστικό σποτ του κέντρου.
Αρχικά, οφείλεις να το παραδεχτείς ασχέτως του αν δε γνωρίζει απολύτως τίποτα: Το Loco είναι ένα από τα πιο πιασάρικα ονόματα που θα μπορούσε να έχει ένα μέρος (μπαρ ή εστιατόριο) με μεξικάνικους γευστικούς προσανατολισμούς. Έτσι ακριβώς ονομάζεται η μοντέρνα και cool taqueria/ tequileria, που συναντάς πια στον αριθμό 15 της Καλαμιώτου.
Και εγένετο Loco

Πίσω από το ολόφρεσκο εγχείρημα -που ξεκινά επισήμως να σερβίρει από τις 2 Νοεμβρίου- βρίσκονται ο Λέλος Γεωργόπουλος, ο εξαιρετικός σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος και η ομάδα του Kuko's.
Σε έναν χώρο που δεσπόζει η μεγάλη κεντρική μπάρα με την ανοιχτή κουζίνα (και τον οποίο έχει επιμεληθεί το αρχιτεκτονικό γραφείο Yria design), θα έχει κανείς τη δυνατότητα να δοκιμάσει ενδιαφέροντα ωμά (κυρίως σεβίτσε, ταρτάρ κ.α.), κλασικά ορεκτικά από τη χώρα της κεντρικής Αμερικής (γουακαμόλε και νάτσος, quesadillas και empanadas και φυσικά chilli con carne) και, βεβαίως, τάκος σε 6 εκδοχές.
Στο κομμάτι του ποτού, θα υπάρχουν μπόλικες επιλογές σε Margaritas καθώς και signature tequila & mezcal cocktails, ιδιαίτερες μπύρες, συν κάποιες προτάσεις σε κρασί τόσο από τον ελληνικό όσο και διεθνή αμπελώνα.
> Διάβασε ακόμη για το πού τρώει τώρα η Αθήνα, τα νέα μπαρ της πόλης και γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη.
Γενικά, οι κάρτες τόσο του φαγητού όσο και του ποτού είναι προσεκτικά σχεδιασμένες και 'μαζεμένες' όσον αφορά τον αριθμό των επιλογών - και αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι κακό.
Περισσότερα προσεχώς.
Info
Καλαμιώτου 15, Αθήνα
Τηλ. 210 3318778
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα