Τα καλύτερα μέρη για να φας στην Αθήνα, σύμφωνα με το Eater
Το σημαντικό food website ξεχωρίζει 34 εστιατόρια της πρωτεύουσας.
Όλο και περισσότερα δημοφιλή media του εξωτερικού επιχειρούν να καταλήξουν στο ποια είναι τα καλύτερα μέρη για να φας στην Αθήνα. Πιθανότατα γνωρίζεις το Eater. Το δημοφιλές site της Vox Media με το φαγητό και τα εστιατόρια στο επίκεντρο παραμένει από το 2005 όταν και έγινε το launching του μέχρι σήμερα ένα από τα πιο cool του είδους του σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή τη φορά, το Eater, που φημίζεται για τα resto guides του (με τον σχετικό χάρτη να τα συνοδεύει) για τις πόλεις της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού, ασχολήθηκε με την Αθήνα.
Στο άρθρο του, με τίτλο The 34 Essential Athens Restaurants, ξεχωρίζει κάποια μέρη για φαγητό στην ελληνική πρωτεύουσα. Για κάποια συμφωνούμε, για άλλα πάλι θα διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας.
Eater"Πριν την Covid-19, η σκηνή του φαγητού στην Αθήνα (και στην πραγματικότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα) άκμαζε. Η χώρα διαχειρίστηκε σχετικά καλά την πανδημία και ειδικότερα το πρώτο κύμα της, αλλά ο κορονοϊός μείωσε την εστιατορική ανάπτυξη. Ορισμένοι χώροι στράφηκαν αποκλειστικά στο take away, πολλοί έκλεισαν μόνιμα. Αλλά τον Μάιο, μετά από μήνες με κλειστές τις πόρτες τους, τα εστιατόρια σε όλη τη χώρα άνοιξαν ξανά, πρώτα για υπαίθρια γεύματα και στη συνέχεια και στους εσωτερικούς χώρους" αναφέρει σε ένα μέρος του το δημοσίευμα.
> Διάβασε ακόμη: Δυσκολευτήκαμε αλλά μάλλον καταλήξαμε στα 3 κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας
"Η Ελλάδα γρήγορα διαφημίστηκε ως ένας ασφαλής προορισμός διακοπών και η τουριστική βιομηχανία πραγματοποίησε τη σημαντική επιστροφή της . Η πρωτεύουσα τράβηξε την προσοχή μεταξύ των επισκεπτών, που συνήθως κατευθύνονται απευθείας προς τα νησιά" συμπληρώνεται παρακάτω.
Τα εστιατόρια της Αθήνας που προτείνει το Eater
Στην κορυφή της λίστας από τα αθηναϊκά εστιατόρια που προτείνει ο Eater βρίσκεται το Hoocut, για το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται πως "η A-Team των διάσημων σεφ πίσω από την Cookoovaya (που επίσης υπάρχει στη λίστα) στόχευσαν στο να αναδείξουν το σουβλάκι, με τα καλύτερα δυνατά υλικά".

Ένα ακόμη street food το ακολουθεί στη δεύτερη θέση της λίστας Feyrouz, η οποία περιλαμβάνει επίσης αρκετά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πόλης όπως το Nolan, η Σπονδή, το Τραβόλτα, το Ovio, η προαναφερθείσα Cookoovaya, το Vezené και η Σχεδία.
Μπορείς να δεις αναλυτικά όλη τη λίστα εδώ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα