Το Simul πιο νόστιμο από ποτέ

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι στην πιο φορμαρισμένη περίοδο της ιστορίας του.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Δεκεμβρίου 2021

Ένα από τα πράγματα που πάντοτε λάτρευα στο Simul ήταν η ατμόσφαιρά του: Κάτι παραπάνω από χαλαρωτική ασχέτως του αριθμού των επισκεπτών και της διάθεσής τους. Την ίδια στιγμή, κάθε τι στο εσωτερικό του χαρακτηρίζεται από απέριττη κομψότητα. Και έπειτα, η κουζίνα του. Ο Νίκος Θωμάς, ο Μανώλης Σαρρής (μεταγενέστερα) και η υπόλοιπη ομάδα είχαν καβαλήσει το κύμα του bistronomie -με εμφανή και νόστιμη την ελληνικότητα- long before it was cool.

Το Simul πιο νόστιμο από ποτέ
SIMUL ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ 2021 6

Το ίδιο εξακολουθούν να κάνουν και τώρα, με το εστιατόριο του Κολωνακίου να βρίσκεται σε μία από τις πιο φορμαρισμένες περιόδους της ύπαρξής του, βάζοντας ακόμη περισσότερη τεχνική και φαντασία στην πάντοτε κορυφαία πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται εδώ. 

Ίδια φιλοσοφία, νέα πιάτα

SIMUL ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ 2021 1Το νέο μενού του Simul κάνει σαφές statement ήδη από τα πρώτα στάδιά του, τα ωμά: Το καρπάτσιο με καραβίδες (με hollandaise με μοσχαρίσιο μεδούλι και αυγοτάραχο), το ταρτάρ μόσχου (με ζυμωμένο κέτσαπ, κρέμα μαλακής φέτας και τσιπς) καθώς και το καρπάτσιο μοσχίδας (με σορμπέ από αγριοράπανο και καπνιστά αυγά ρέγκας) δεν περνούν σε καμία των περιπτώσεων απαρατήρητα για όλους τους σωστούς λόγους.

Το ιδιόμορφο hot dog με λουκάνικο μπακαλιάρου σε χειροποίητο μπριός είναι μία fun και απολαυστική προσθήκη, όπως επίσης η Ceasar's με τηγανητό καβούρι και ντάσι και το Ramen με καπνιστό χέλι, φιδέ και αυγό ορτυκιού.

SIMUL ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ 2021 9
SIMUL ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ 2021 3

Προχωρώντας προς τα βαριά χαρτιά, οι 'κολώνες' του εστιατορίου (από τα πιο παλιά πιάτα εδώ), ο κόκορας με τραχανά και το καλαμάρι σχάρας με chutney από τσορίθο και την ιδιαίτερη βινεγκρέτ από πράσινο πιπέρι τουρσί, παραμένουν κάθε φορά το ίδιο βαθιά νόστιμα. Σχεδόν κλασικά πια.

SIMUL ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ 2021 4
SIMUL ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ 2021 5

Στην ίδια πορεία φαίνεται να μπαίνει και ο χοιρινός λαιμός με ψητή σελινόριζα.

Τέλος, δε θα μπορούσα να μην κάνω μία αναφορά στα γλυκά της Εμμανουέλας Δελατόλα (must taste το πληθωρικό brioche με μπαχαρικά, anglaise τεκίλα-σοκολάτα και παγωτό beurre noisette), η οποία ωριμάζει και η ίδια μαζί με το Simul.

SIMUL ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ 2021 2

Σε ένα κομμάτι μάλιστα που η γενικότερη εστιατορική σκηνή στην Αθήνα ψάχνει -χρόνια τώρα- να βρει τα πατήματά της. Όσο υπερβολικό κι αν σου ακούγεται αυτό, σκέψου σε λιγότερο από ένα λεπτό τρία εστιατόρια με γλυκά που σου έχουν μείνει. To ήξερα. Ε λοιπόν στο Simul θα τα θυμάσαι. Και αυτά.

 


Info

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
Τηλ. 210 7224737
www.simul.gr

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας