Ο Άγγελος Μπακόπουλος βάζει πλώρη για Ζάκυνθο

Ο βραβευμένος σεφ αναλαμβάνει τα γαστρονομικά projects του ολοκαίνουριου 5* Lesante Cape, φιλοδοξώντας να κάνει λίγο πιο νόστιμο ολόκληρο το νησί.

Ο Άγγελος Μπακόπουλος έχει συστηθεί στο ευρύ κοινό τα τελευταία χρόνια, σαν Culinary Director των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels, με τις βραβεύσεις από σημαντικούς θεσμούς όπως οι Χρυσοί Σκούφοι να πιστοποιούν πως πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ της νέας γενιάς. Φέτος, μετακομίζει από το Αιγαίο και τις Κυκλάδες στο Ιόνιο και τα Επτάνησα, με την Ζάκυνθο να γίνεται η νέα βάση του. 

Νέο project, νέες προκλήσεις

Ο Άγγελος Μπακόπουλος αναλαμβάνει πλέον τα ηνία της κουζίνας στο ολοκαίνουριο 5* Lesante Cape, που έρχεται τον Μάιο στο Ακρωτήρι της Ζακύνθου, ενώ είναι ήδη μέλος των Leading Hotels of the World. "Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν τη συνεργασία μου, διότι η οικογένεια Βυθούλκα έχει όραμα και πλάνο για το ξενοδοχείο" τονίζει ο ίδιος ο σεφ. 

Στο Lesante Cape θα υπάρχουν 4 εστιατόρια, το καθένα με το δικό του γαστρονομικό concept, ώστε να προσφερθεί στον επισκέπτη η καλύτερη δυνατή γευστική εμπειρία καθώς και μία πλήρης εικόνα της Επτανησιακής κουζίνας.

Ο Άγγελος Μπακόπουλος βάζει πλώρη για Ζάκυνθο

"Ναυαρχίδα" του γαστρονομικού στόλου του Lesante Cape θα είναι το Fiore, ένα γαστρονομικό εστιατόριο με μοντέρνα επτανησιακή και ελληνική κουζίνα, το οποίο φιλοδοξεί να ακουστεί πολύ, ακόμη και πιο μακριά από τα ελληνικά σύνορα. Εκτός από αυτό, θα υπάρχουν ακόμη το Elea, το Taverna και το Novita.

> Διάβασε ακόμη: Νόστιμα μέρη της Αθήνας για να φας τώρα

Το πρώτο θα είναι το εστιατόριο που θα λειτουργεί όλη την ημέρα, με τοπικά πρωινά, χειροποίητα ψωμιά, γλυκά του κουταλιού, ντόπιες σπεσιαλιτέ και διαφορετικό μενού καθημερινά όσον αφορά το βραδινό - συγκεκριμένα, το concept σε αυτό θα ονομάζεται "Βόλτα στα Επτάνησα", με τις επιλογές ανά ημέρα να επηρεάζονται γευστικά από ένα κάθε φορά νησί του Ιονίου. Το συγκεκριμένο εστιατόριο θα το αναλάβει ως head chef η Όλγα Ελευθερόγλου. 

LESANTE CAPE ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 3

Στο Taverna θα πρωταγωνιστεί η ελληνική παραδοσιακή
κουζίνα με μοντέρνες πινελιές και όλα σε αυτό θα είναι χειροποίητα, με focus στις γαστριμαργικές συνήθειες των χωριών της Ελλάδας και κάποιες "ξεχασμένες" συνταγές. Τέλος, το Novita θα είναι επικεντρωμένο στη μοντέρνα ψαροφαγία,  με ανοιχτές φωτιές, ρίζες λαχανικών, ντόπια θαλασσινά.

> Διάβασε ακόμη: Η ωμή αλήθεια του αθηναϊκού σεβίτσε

Αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα λαχανικά παράγονται από τους ίδιους τους ανθρώπους του ξενοδοχείου στον 15 στρεμμάτων κήπο του Lesante Cape, ο οποίος καλύπτει όλες τις ανάγκες των εστιατορίων του.

LESANTE CAPE ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 1

Μάλιστα, στο γενικότερο πλαίσιο του Bostani Project, οι επισκέπτες θα μπορούν να ζήσουν μία διαδραστική εμπειρία, επιλέγοντας πρώτες ύλες μέσα από το μποστάνι και μαγειρεύοντας σε ξυλόφουρνο, ενώ στο ίδιο σποτ θα φτιάχνεται και προζυμένιο ψωμί. Επίσης, εντός του ξενοδοχείου υπάρχει ελαιώνας που θα παράγει το λάδι που απαιτείται και αμπελώνες, για δικό τους βιολογικό κρασί.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας