Ο Άγγελος Μπακόπουλος βάζει πλώρη για Ζάκυνθο
Ο βραβευμένος σεφ αναλαμβάνει τα γαστρονομικά projects του ολοκαίνουριου 5* Lesante Cape, φιλοδοξώντας να κάνει λίγο πιο νόστιμο ολόκληρο το νησί.
Ο Άγγελος Μπακόπουλος έχει συστηθεί στο ευρύ κοινό τα τελευταία χρόνια, σαν Culinary Director των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels, με τις βραβεύσεις από σημαντικούς θεσμούς όπως οι Χρυσοί Σκούφοι να πιστοποιούν πως πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ της νέας γενιάς. Φέτος, μετακομίζει από το Αιγαίο και τις Κυκλάδες στο Ιόνιο και τα Επτάνησα, με την Ζάκυνθο να γίνεται η νέα βάση του.
Νέο project, νέες προκλήσεις
Ο Άγγελος Μπακόπουλος αναλαμβάνει πλέον τα ηνία της κουζίνας στο ολοκαίνουριο 5* Lesante Cape, που έρχεται τον Μάιο στο Ακρωτήρι της Ζακύνθου, ενώ είναι ήδη μέλος των Leading Hotels of the World. "Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν τη συνεργασία μου, διότι η οικογένεια Βυθούλκα έχει όραμα και πλάνο για το ξενοδοχείο" τονίζει ο ίδιος ο σεφ.
Στο Lesante Cape θα υπάρχουν 4 εστιατόρια, το καθένα με το δικό του γαστρονομικό concept, ώστε να προσφερθεί στον επισκέπτη η καλύτερη δυνατή γευστική εμπειρία καθώς και μία πλήρης εικόνα της Επτανησιακής κουζίνας.

"Ναυαρχίδα" του γαστρονομικού στόλου του Lesante Cape θα είναι το Fiore, ένα γαστρονομικό εστιατόριο με μοντέρνα επτανησιακή και ελληνική κουζίνα, το οποίο φιλοδοξεί να ακουστεί πολύ, ακόμη και πιο μακριά από τα ελληνικά σύνορα. Εκτός από αυτό, θα υπάρχουν ακόμη το Elea, το Taverna και το Novita.
> Διάβασε ακόμη: Νόστιμα μέρη της Αθήνας για να φας τώρα
Το πρώτο θα είναι το εστιατόριο που θα λειτουργεί όλη την ημέρα, με τοπικά πρωινά, χειροποίητα ψωμιά, γλυκά του κουταλιού, ντόπιες σπεσιαλιτέ και διαφορετικό μενού καθημερινά όσον αφορά το βραδινό - συγκεκριμένα, το concept σε αυτό θα ονομάζεται "Βόλτα στα Επτάνησα", με τις επιλογές ανά ημέρα να επηρεάζονται γευστικά από ένα κάθε φορά νησί του Ιονίου. Το συγκεκριμένο εστιατόριο θα το αναλάβει ως head chef η Όλγα Ελευθερόγλου.

Στο Taverna θα πρωταγωνιστεί η ελληνική παραδοσιακή
κουζίνα με μοντέρνες πινελιές και όλα σε αυτό θα είναι χειροποίητα, με focus στις γαστριμαργικές συνήθειες των χωριών της Ελλάδας και κάποιες "ξεχασμένες" συνταγές. Τέλος, το Novita θα είναι επικεντρωμένο στη μοντέρνα ψαροφαγία, με ανοιχτές φωτιές, ρίζες λαχανικών, ντόπια θαλασσινά.
> Διάβασε ακόμη: Η ωμή αλήθεια του αθηναϊκού σεβίτσε
Αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα λαχανικά παράγονται από τους ίδιους τους ανθρώπους του ξενοδοχείου στον 15 στρεμμάτων κήπο του Lesante Cape, ο οποίος καλύπτει όλες τις ανάγκες των εστιατορίων του.

Μάλιστα, στο γενικότερο πλαίσιο του Bostani Project, οι επισκέπτες θα μπορούν να ζήσουν μία διαδραστική εμπειρία, επιλέγοντας πρώτες ύλες μέσα από το μποστάνι και μαγειρεύοντας σε ξυλόφουρνο, ενώ στο ίδιο σποτ θα φτιάχνεται και προζυμένιο ψωμί. Επίσης, εντός του ξενοδοχείου υπάρχει ελαιώνας που θα παράγει το λάδι που απαιτείται και αμπελώνες, για δικό τους βιολογικό κρασί.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα