
Ο Άγγελος Μπακόπουλος βάζει πλώρη για Ζάκυνθο
Ο βραβευμένος σεφ αναλαμβάνει τα γαστρονομικά projects του ολοκαίνουριου 5* Lesante Cape, φιλοδοξώντας να κάνει λίγο πιο νόστιμο ολόκληρο το νησί.

Ο Άγγελος Μπακόπουλος έχει συστηθεί στο ευρύ κοινό τα τελευταία χρόνια, σαν Culinary Director των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels, με τις βραβεύσεις από σημαντικούς θεσμούς όπως οι Χρυσοί Σκούφοι να πιστοποιούν πως πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ της νέας γενιάς. Φέτος, μετακομίζει από το Αιγαίο και τις Κυκλάδες στο Ιόνιο και τα Επτάνησα, με την Ζάκυνθο να γίνεται η νέα βάση του.
Νέο project, νέες προκλήσεις
Ο Άγγελος Μπακόπουλος αναλαμβάνει πλέον τα ηνία της κουζίνας στο ολοκαίνουριο 5* Lesante Cape, που έρχεται τον Μάιο στο Ακρωτήρι της Ζακύνθου, ενώ είναι ήδη μέλος των Leading Hotels of the World. "Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν τη συνεργασία μου, διότι η οικογένεια Βυθούλκα έχει όραμα και πλάνο για το ξενοδοχείο" τονίζει ο ίδιος ο σεφ.
Στο Lesante Cape θα υπάρχουν 4 εστιατόρια, το καθένα με το δικό του γαστρονομικό concept, ώστε να προσφερθεί στον επισκέπτη η καλύτερη δυνατή γευστική εμπειρία καθώς και μία πλήρης εικόνα της Επτανησιακής κουζίνας.

"Ναυαρχίδα" του γαστρονομικού στόλου του Lesante Cape θα είναι το Fiore, ένα γαστρονομικό εστιατόριο με μοντέρνα επτανησιακή και ελληνική κουζίνα, το οποίο φιλοδοξεί να ακουστεί πολύ, ακόμη και πιο μακριά από τα ελληνικά σύνορα. Εκτός από αυτό, θα υπάρχουν ακόμη το Elea, το Taverna και το Novita.
> Διάβασε ακόμη: Νόστιμα μέρη της Αθήνας για να φας τώρα
Το πρώτο θα είναι το εστιατόριο που θα λειτουργεί όλη την ημέρα, με τοπικά πρωινά, χειροποίητα ψωμιά, γλυκά του κουταλιού, ντόπιες σπεσιαλιτέ και διαφορετικό μενού καθημερινά όσον αφορά το βραδινό - συγκεκριμένα, το concept σε αυτό θα ονομάζεται "Βόλτα στα Επτάνησα", με τις επιλογές ανά ημέρα να επηρεάζονται γευστικά από ένα κάθε φορά νησί του Ιονίου. Το συγκεκριμένο εστιατόριο θα το αναλάβει ως head chef η Όλγα Ελευθερόγλου.

Στο Taverna θα πρωταγωνιστεί η ελληνική παραδοσιακή
κουζίνα με μοντέρνες πινελιές και όλα σε αυτό θα είναι χειροποίητα, με focus στις γαστριμαργικές συνήθειες των χωριών της Ελλάδας και κάποιες "ξεχασμένες" συνταγές. Τέλος, το Novita θα είναι επικεντρωμένο στη μοντέρνα ψαροφαγία, με ανοιχτές φωτιές, ρίζες λαχανικών, ντόπια θαλασσινά.
> Διάβασε ακόμη: Η ωμή αλήθεια του αθηναϊκού σεβίτσε
Αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα λαχανικά παράγονται από τους ίδιους τους ανθρώπους του ξενοδοχείου στον 15 στρεμμάτων κήπο του Lesante Cape, ο οποίος καλύπτει όλες τις ανάγκες των εστιατορίων του.

Μάλιστα, στο γενικότερο πλαίσιο του Bostani Project, οι επισκέπτες θα μπορούν να ζήσουν μία διαδραστική εμπειρία, επιλέγοντας πρώτες ύλες μέσα από το μποστάνι και μαγειρεύοντας σε ξυλόφουρνο, ενώ στο ίδιο σποτ θα φτιάχνεται και προζυμένιο ψωμί. Επίσης, εντός του ξενοδοχείου υπάρχει ελαιώνας που θα παράγει το λάδι που απαιτείται και αμπελώνες, για δικό τους βιολογικό κρασί.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα