
Ο Άγγελος Μπακόπουλος βάζει πλώρη για Ζάκυνθο
Ο βραβευμένος σεφ αναλαμβάνει τα γαστρονομικά projects του ολοκαίνουριου 5* Lesante Cape, φιλοδοξώντας να κάνει λίγο πιο νόστιμο ολόκληρο το νησί.

Ο Άγγελος Μπακόπουλος έχει συστηθεί στο ευρύ κοινό τα τελευταία χρόνια, σαν Culinary Director των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels, με τις βραβεύσεις από σημαντικούς θεσμούς όπως οι Χρυσοί Σκούφοι να πιστοποιούν πως πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ της νέας γενιάς. Φέτος, μετακομίζει από το Αιγαίο και τις Κυκλάδες στο Ιόνιο και τα Επτάνησα, με την Ζάκυνθο να γίνεται η νέα βάση του.
Νέο project, νέες προκλήσεις
Ο Άγγελος Μπακόπουλος αναλαμβάνει πλέον τα ηνία της κουζίνας στο ολοκαίνουριο 5* Lesante Cape, που έρχεται τον Μάιο στο Ακρωτήρι της Ζακύνθου, ενώ είναι ήδη μέλος των Leading Hotels of the World. "Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν τη συνεργασία μου, διότι η οικογένεια Βυθούλκα έχει όραμα και πλάνο για το ξενοδοχείο" τονίζει ο ίδιος ο σεφ.
Στο Lesante Cape θα υπάρχουν 4 εστιατόρια, το καθένα με το δικό του γαστρονομικό concept, ώστε να προσφερθεί στον επισκέπτη η καλύτερη δυνατή γευστική εμπειρία καθώς και μία πλήρης εικόνα της Επτανησιακής κουζίνας.

"Ναυαρχίδα" του γαστρονομικού στόλου του Lesante Cape θα είναι το Fiore, ένα γαστρονομικό εστιατόριο με μοντέρνα επτανησιακή και ελληνική κουζίνα, το οποίο φιλοδοξεί να ακουστεί πολύ, ακόμη και πιο μακριά από τα ελληνικά σύνορα. Εκτός από αυτό, θα υπάρχουν ακόμη το Elea, το Taverna και το Novita.
> Διάβασε ακόμη: Νόστιμα μέρη της Αθήνας για να φας τώρα
Το πρώτο θα είναι το εστιατόριο που θα λειτουργεί όλη την ημέρα, με τοπικά πρωινά, χειροποίητα ψωμιά, γλυκά του κουταλιού, ντόπιες σπεσιαλιτέ και διαφορετικό μενού καθημερινά όσον αφορά το βραδινό - συγκεκριμένα, το concept σε αυτό θα ονομάζεται "Βόλτα στα Επτάνησα", με τις επιλογές ανά ημέρα να επηρεάζονται γευστικά από ένα κάθε φορά νησί του Ιονίου. Το συγκεκριμένο εστιατόριο θα το αναλάβει ως head chef η Όλγα Ελευθερόγλου.

Στο Taverna θα πρωταγωνιστεί η ελληνική παραδοσιακή
κουζίνα με μοντέρνες πινελιές και όλα σε αυτό θα είναι χειροποίητα, με focus στις γαστριμαργικές συνήθειες των χωριών της Ελλάδας και κάποιες "ξεχασμένες" συνταγές. Τέλος, το Novita θα είναι επικεντρωμένο στη μοντέρνα ψαροφαγία, με ανοιχτές φωτιές, ρίζες λαχανικών, ντόπια θαλασσινά.
> Διάβασε ακόμη: Η ωμή αλήθεια του αθηναϊκού σεβίτσε
Αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα λαχανικά παράγονται από τους ίδιους τους ανθρώπους του ξενοδοχείου στον 15 στρεμμάτων κήπο του Lesante Cape, ο οποίος καλύπτει όλες τις ανάγκες των εστιατορίων του.

Μάλιστα, στο γενικότερο πλαίσιο του Bostani Project, οι επισκέπτες θα μπορούν να ζήσουν μία διαδραστική εμπειρία, επιλέγοντας πρώτες ύλες μέσα από το μποστάνι και μαγειρεύοντας σε ξυλόφουρνο, ενώ στο ίδιο σποτ θα φτιάχνεται και προζυμένιο ψωμί. Επίσης, εντός του ξενοδοχείου υπάρχει ελαιώνας που θα παράγει το λάδι που απαιτείται και αμπελώνες, για δικό τους βιολογικό κρασί.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα