Το cool fine dining του Jean Charles Métayer στο Le Pavillon
Ο βραβευμένος σεφ συνεχίζει την εξαιρετικά νόστιμη δουλειά στο κομψό εστιατόριο του Χαλανδρίου.
Αρχικά, το feelgood συναίσθημα αμέσως μόλις περάσεις την πόρτα της παλιάς μονοκατοικίας των 40s που τόσο όμορφα έχει μεταμορφωθεί σε εστιατόριο. Έπειτα, η cool ατμόσφαιρα και το ωραίο περιβάλλον που δημιουργούν οι εξαιρετικοί οικοδεσπότες Jean Charles Métayer και Άγγελος Κονταράτος. Εν συνεχεία και φυσικά στο επίκεντρο, η πάντοτε κομψή κουζίνα του σεφ Métayer. Είναι ωραίο να επιστρέφεις στο (βραβευμένο με Top Notch στους Χρυσούς Σκούφους) Le Pavillon, ειδικά τώρα που έχει επιστρατευτεί και η πανέμορφη όσο και δροσερή αυλή του.
Γαλλική παιδεία, ελληνικά βιώματα
Σε περίπτωση που δεν έχεις εικόνα για το background του, ο Jean Charles Métayer κατάγεται από τη δυτική Γαλλία και προέρχεται από οικογένεια που είναι συνδεδεμένη -άμεσα ή έμμεσα- με τον κόσμο της γεύσης. Ο ίδιος, αφού θήτευσε σε σημαντικές κουζίνες του εξωτερικού και συνεργάστηκε με σπουδαίους σεφ όπως οι Michael Perraud και Jacques Le Divellec, ήρθε το 2002 στην Ελλάδα και έβγαλε ρίζες εδώ.

Elounda Peninsula και Porto Elounda, Βαρούλκο, Premiere, Grace στη Σαντορίνη είναι μόνο μερικά από τα σημαντικότερα spots που φιγουράρουν στο βιογραφικό του, μαζί ασφαλώς με μπόλικες βραβεύσεις από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς θεσμούς στην Ελλάδα. Μετά το Brio, πλέον και το Mavro στο Kivotos Santorini.

"Στο Le Pavillon συνδυάζω τις δυο πατρίδες της ζωής μου, τη Γαλλία και την Ελλάδα, μα και τις δυο δικές μου θάλασσες, τον Ατλαντικό ωκεανό και τη Μεσόγειο. Δημιουργώ με το χέρι, το νου και την καρδιά μου, όσα πολύτιμα με δίδαξαν οι τόποι, τα στοιχεία και οι περιπλανήσεις μου" έχει πει ο ίδιος κατά το παρελθόν. Όλα αυτά αποτυπώνονται με κομψά νόστιμο τρόπο και στα πιάτα του. Παλαιότερα αλλά και νέα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί κάτι διαφορετικό;
Νέα μενού, νέες συγκινήσεις
Φινέτσα, ισορροπίες, φρεσκάδα και νοστιμιά. Αρκούν οι παραπάνω λέξεις για να συμπυκνώσουν όλα όσα συναντάς στις επιλογές του Le Pavillon, την ίδια στιγμή που κάθε πιάτο θυμίζει οπτικά έργο τέχνης. Εδώ και μερικές εβδομάδες θα βρει κάποιος δύο degustation μενού, 9 και 12 σταδίων αντίστοιχα.

Από εκείνα που ξεχωρίζουν είναι δίχως αμφιβολία οι καραβίδες με καρπάτσιο χταποδιού, ο (έξοχα) καπνιστός μπακαλιάρος με μελάνι σουπιάς, η ψητή πάπια, καραμελωμένη σε Μαυροδάφνη και κόκκους κακάο καθώς και το χτένι με τοπιναμπούρ, δίχως όλες οι υπόλοιπες επιλογές να υπολείπονται.

Παράλληλα και συμπληρωματικά -και στις δύο περιπτώσεις- υπάρχει και η επιλογή του signature αστακού ο οποίος αρωματίζεται με καφέ και πλαισιώνεται με φιστικοβούτυρο και βινεγκρέτ ιβίσκου. Και πρέπει να το δοκιμάσεις.

Όσον αφορά τα γλυκά, το 'εικονικό' μανιτάρι με υφές σοκολάτας φροντίζει να επισφραγίσει με τον ορθότερο τρόπο, κάθε γεύμα. Στα plus, οι προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες κρασιού από τον σομελιέ Γιώργο Λουκά, οι οποίες συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία.
Info
Περικλέους 31, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6815774
lepavillon.gr
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα