Το cool fine dining του Jean Charles Métayer στο Le Pavillon

Ο βραβευμένος σεφ συνεχίζει την εξαιρετικά νόστιμη δουλειά στο κομψό εστιατόριο του Χαλανδρίου.

Αρχικά, το feelgood συναίσθημα αμέσως μόλις περάσεις την πόρτα της παλιάς μονοκατοικίας των 40s που τόσο όμορφα έχει μεταμορφωθεί σε εστιατόριο. Έπειτα, η cool ατμόσφαιρα και το ωραίο περιβάλλον που δημιουργούν οι εξαιρετικοί οικοδεσπότες Jean Charles Métayer και Άγγελος Κονταράτος. Εν συνεχεία και φυσικά στο επίκεντρο, η πάντοτε κομψή κουζίνα του σεφ Métayer. Είναι ωραίο να επιστρέφεις στο (βραβευμένο με Top Notch στους Χρυσούς Σκούφους) Le Pavillon, ειδικά τώρα που έχει επιστρατευτεί και η πανέμορφη όσο και δροσερή αυλή του.  

Γαλλική παιδεία, ελληνικά βιώματα

Σε περίπτωση που δεν έχεις εικόνα για το background του, ο Jean Charles Métayer κατάγεται από τη δυτική Γαλλία και προέρχεται από οικογένεια που είναι συνδεδεμένη -άμεσα ή έμμεσα- με τον κόσμο της γεύσης. Ο ίδιος, αφού θήτευσε σε σημαντικές κουζίνες του εξωτερικού και συνεργάστηκε με σπουδαίους σεφ όπως οι Michael Perraud και Jacques Le Divellec, ήρθε το 2002 στην Ελλάδα και έβγαλε ρίζες εδώ.

Το cool fine dining του Jean Charles Métayer στο Le Pavillon

Elounda Peninsula και Porto Elounda, Βαρούλκο, Premiere, Grace στη Σαντορίνη είναι μόνο μερικά από τα σημαντικότερα spots που φιγουράρουν στο βιογραφικό του, μαζί ασφαλώς με μπόλικες βραβεύσεις από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς θεσμούς στην Ελλάδα. Μετά το Brio, πλέον και το Mavro στο Kivotos Santorini.

Ο JEAN CHARLES METAYER ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΣΤΟ LE PAVILLON

"Στο Le Pavillon συνδυάζω τις δυο πατρίδες της ζωής μου, τη Γαλλία και την Ελλάδα, μα και τις δυο δικές μου θάλασσες, τον Ατλαντικό ωκεανό και τη Μεσόγειο. Δημιουργώ με το χέρι, το νου και την καρδιά μου, όσα πολύτιμα με δίδαξαν οι τόποι, τα στοιχεία και οι περιπλανήσεις μου" έχει πει ο ίδιος κατά το παρελθόν. Όλα αυτά αποτυπώνονται με κομψά νόστιμο τρόπο και στα πιάτα του. Παλαιότερα αλλά και νέα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί κάτι διαφορετικό;

Νέα μενού, νέες συγκινήσεις

Φινέτσα, ισορροπίες, φρεσκάδα και νοστιμιά. Αρκούν οι παραπάνω λέξεις για να συμπυκνώσουν όλα όσα συναντάς στις επιλογές του Le Pavillon, την ίδια στιγμή που κάθε πιάτο θυμίζει οπτικά έργο τέχνης. Εδώ και μερικές εβδομάδες θα βρει κάποιος δύο degustation μενού, 9 και 12 σταδίων αντίστοιχα. 

ΤΟ ΧΤΕΝΙ ΣΤΟ LE PAVILLON

Από εκείνα που ξεχωρίζουν είναι δίχως αμφιβολία οι καραβίδες με καρπάτσιο χταποδιού, ο (έξοχα) καπνιστός μπακαλιάρος με μελάνι σουπιάς, η ψητή πάπια, καραμελωμένη σε Μαυροδάφνη και κόκκους κακάο καθώς και το χτένι με τοπιναμπούρ, δίχως όλες οι υπόλοιπες επιλογές να υπολείπονται.

ΤΟ ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΣΤΟ LE PAVILLON

Παράλληλα και συμπληρωματικά -και στις δύο περιπτώσεις- υπάρχει και η επιλογή του signature αστακού ο οποίος αρωματίζεται με καφέ και πλαισιώνεται με φιστικοβούτυρο και βινεγκρέτ ιβίσκου. Και πρέπει να το δοκιμάσεις.

ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΣΤΟ LE PAVILLON

Όσον αφορά τα γλυκά, το 'εικονικό' μανιτάρι με υφές σοκολάτας φροντίζει να επισφραγίσει με τον ορθότερο τρόπο, κάθε γεύμα. Στα plus, οι προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες κρασιού από τον σομελιέ Γιώργο Λουκά, οι οποίες συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία.
 

 


Info

Περικλέους 31, Χαλάνδρι 
Τηλ. 210 6815774
lepavillon.gr

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα