Το cool fine dining του Jean Charles Métayer στο Le Pavillon

Ο βραβευμένος σεφ συνεχίζει την εξαιρετικά νόστιμη δουλειά στο κομψό εστιατόριο του Χαλανδρίου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Μαΐου 2022

Αρχικά, το feelgood συναίσθημα αμέσως μόλις περάσεις την πόρτα της παλιάς μονοκατοικίας των 40s που τόσο όμορφα έχει μεταμορφωθεί σε εστιατόριο. Έπειτα, η cool ατμόσφαιρα και το ωραίο περιβάλλον που δημιουργούν οι εξαιρετικοί οικοδεσπότες Jean Charles Métayer και Άγγελος Κονταράτος. Εν συνεχεία και φυσικά στο επίκεντρο, η πάντοτε κομψή κουζίνα του σεφ Métayer. Είναι ωραίο να επιστρέφεις στο (βραβευμένο με Top Notch στους Χρυσούς Σκούφους) Le Pavillon, ειδικά τώρα που έχει επιστρατευτεί και η πανέμορφη όσο και δροσερή αυλή του.  

Γαλλική παιδεία, ελληνικά βιώματα

Σε περίπτωση που δεν έχεις εικόνα για το background του, ο Jean Charles Métayer κατάγεται από τη δυτική Γαλλία και προέρχεται από οικογένεια που είναι συνδεδεμένη -άμεσα ή έμμεσα- με τον κόσμο της γεύσης. Ο ίδιος, αφού θήτευσε σε σημαντικές κουζίνες του εξωτερικού και συνεργάστηκε με σπουδαίους σεφ όπως οι Michael Perraud και Jacques Le Divellec, ήρθε το 2002 στην Ελλάδα και έβγαλε ρίζες εδώ.

Το cool fine dining του Jean Charles Métayer στο Le Pavillon

Elounda Peninsula και Porto Elounda, Βαρούλκο, Premiere, Grace στη Σαντορίνη είναι μόνο μερικά από τα σημαντικότερα spots που φιγουράρουν στο βιογραφικό του, μαζί ασφαλώς με μπόλικες βραβεύσεις από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς θεσμούς στην Ελλάδα. Μετά το Brio, πλέον και το Mavro στο Kivotos Santorini.

Ο JEAN CHARLES METAYER ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΣΤΟ LE PAVILLON

"Στο Le Pavillon συνδυάζω τις δυο πατρίδες της ζωής μου, τη Γαλλία και την Ελλάδα, μα και τις δυο δικές μου θάλασσες, τον Ατλαντικό ωκεανό και τη Μεσόγειο. Δημιουργώ με το χέρι, το νου και την καρδιά μου, όσα πολύτιμα με δίδαξαν οι τόποι, τα στοιχεία και οι περιπλανήσεις μου" έχει πει ο ίδιος κατά το παρελθόν. Όλα αυτά αποτυπώνονται με κομψά νόστιμο τρόπο και στα πιάτα του. Παλαιότερα αλλά και νέα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί κάτι διαφορετικό;

Νέα μενού, νέες συγκινήσεις

Φινέτσα, ισορροπίες, φρεσκάδα και νοστιμιά. Αρκούν οι παραπάνω λέξεις για να συμπυκνώσουν όλα όσα συναντάς στις επιλογές του Le Pavillon, την ίδια στιγμή που κάθε πιάτο θυμίζει οπτικά έργο τέχνης. Εδώ και μερικές εβδομάδες θα βρει κάποιος δύο degustation μενού, 9 και 12 σταδίων αντίστοιχα. 

ΤΟ ΧΤΕΝΙ ΣΤΟ LE PAVILLON

Από εκείνα που ξεχωρίζουν είναι δίχως αμφιβολία οι καραβίδες με καρπάτσιο χταποδιού, ο (έξοχα) καπνιστός μπακαλιάρος με μελάνι σουπιάς, η ψητή πάπια, καραμελωμένη σε Μαυροδάφνη και κόκκους κακάο καθώς και το χτένι με τοπιναμπούρ, δίχως όλες οι υπόλοιπες επιλογές να υπολείπονται.

ΤΟ ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΣΤΟ LE PAVILLON

Παράλληλα και συμπληρωματικά -και στις δύο περιπτώσεις- υπάρχει και η επιλογή του signature αστακού ο οποίος αρωματίζεται με καφέ και πλαισιώνεται με φιστικοβούτυρο και βινεγκρέτ ιβίσκου. Και πρέπει να το δοκιμάσεις.

ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΣΤΟ LE PAVILLON

Όσον αφορά τα γλυκά, το 'εικονικό' μανιτάρι με υφές σοκολάτας φροντίζει να επισφραγίσει με τον ορθότερο τρόπο, κάθε γεύμα. Στα plus, οι προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες κρασιού από τον σομελιέ Γιώργο Λουκά, οι οποίες συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία.
 

 


Info

Περικλέους 31, Χαλάνδρι 
Τηλ. 210 6815774
lepavillon.gr

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου

Σύγχρονες και παραδοσιακές προτάσεις των Ναξιώτικων εστιατορίων που έχουν κάτι να πουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

JAYONT, ένας μυστικός παράδεισος στη Μύκονο

Ένας ζωντανός μύθος του νησιού, που μπορείς σήμερα να επισκεφθείς.

Premium κρεατοφαγία και το καλοκαίρι στο Beefbar

All time classic πιάτα, δημοφιλείς κοπές, στιλάτος χώρος, signature cocktails και ωραία θέα συνθέτουν το θερινό μωσαϊκό στη Βουλιαγμένη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Lucinda σε βγάζει για πίτσα στον Χολαργό

Αντώνης Δρακουλαράκος, Κυριάκος Λιοδάκης και Δημοσθένης Κουβαράκης υπογράφουν ένα από τα πιο viral εστιατόρια των τελευταίων μηνών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας