Στα νέα εστιατόρια που τρώει τώρα η Αθήνα

Από wine bars-σουξέ και meta burgerάδικα μέχρι λαχταριστά new age bakeries.

Σχεδόν αθόρυβα -ή όχι και τόσο αθόρυβα- αλλά πάντοτε διαρκώς η αθηναϊκή σκηνή φροντίζει να εμπλουτίζεται με ολοκαίνουρια μέρη που έχουν κάτι να πουν. Νέα μπαρ, νέα εστιατόρια και νέα λοιπά σποτ που κάνουν εδώ και λίγες εβδομάδες νοστιμότερη τη ζωή μας λοιπόν. Σαν τα παρακάτω.

Manu

O σεφ-πατρόν Απόλλωνας Κοκκίνης, έχοντας αρκετά σημαντική εμπειρία στον χώρο της εστίασης τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο του εστιατόριο, στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γαστρονομικά γειτονιά του Κεραμεικού.

Στα νέα εστιατόρια που τρώει τώρα η Αθήνα

Σε έναν όμορφο χώρο στις αποχρώσεις του μπλε, το Manu κάνει ξεκάθαρο focus στο ψάρι (πιο συγκεκριμένα, στο άγριο ψάρι), που καθημερινά καταφθάνει εξαιρετικά φρέσκο. Παράλληλα, υποστηρίζεται πλήρως η zero waste φιλοσοφία και γίνεται σοβαρή επένδυση στην εποχικότητα, με τα πάντα εδώ να προέρχονται από μικρούς παραγωγούς. 

Ateno

To Ateno -με την υπογραφή των Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου- έρχεται να προστεθεί στο κέντρο της πόλης και την οδό Αιόλου και σηματοδοτεί την επιστροφή του Νίκου Καραθάνου στα της αθηναϊκής γεύσης τεκταινόμενα. Πρόκειται για ένα ελληνικό deli, με ξεχωριστά ντόπια προϊόντα στα ράφια και ετικέτες του γηγενή αμπελώνα στην κάβα του. Ταυτόχρονα, είναι και εστιατόριο που η κάρτα του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα προϊόντα που  πωλούνται σε αυτό. Ένα μπακάλικο όπου η επιλογή των προϊόντων προς διάθεση είναι η επιλογή που θα έκανε ένας μάγειρας. 

Polpo

Η οικογένεια του Νίκου Κατσικάκη, που προμηθεύει κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας με θαλασσινά εδώ και 20 χρόνια, απέκτησε τη δική της ιωδιούχα γωνιά.

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα_Polpo

Σπουδαία καλούδια -από κόκκινες γαρίδες και καραβίδες μέχρι αστακούς και κολοχτύπες- αλλά και ψάρια πρώτης διαλογής γίνονται ο καμβάς μιας value for money πρότασης απλής αλλά ουσιαστικής ψαροφαγίας, σε κλειστή βεράντα ακριβώς απέναντι απ' τη Λαχαναγορά του Ρέντη.

World X11

Ένα μπεργκεράδικο που λειτουργεί στη λογική του ΑΤΜ: Σκανάρεις QR code με το smartphone σου, παραγγέλνεις και πληρώνεις ανέπαφα, παραλαμβάνεις smash burger. 4 επιλογές σε μπιφτεκόψωμο, τηγανητές πατάτες, αναψυκτικά και μπύρα συνθέτουν το λιτό μενού για αυτό το πρωτότυπο κόνσεπτ, που φέρει τη σφραγίδα του Βασίλη Στεφανάκη (Lost Athens).

Επτά Μάρτυρες

Ένα από τα πιο πρόσφατα χιτ του αθηναϊκού γίγνεσθαι είναι αυτό το wine bar με τον ψηλοτάβανο χώρο, το χαλαρό attitude και τη μεγάλη μπάρα, το οποίο είναι σχεδόν πάντοτε γεμάτο. Ο Bradley Tomlinson επιμελείται μία λίστα με περισσότερες από 150 προτάσεις στην οποία υπερισχύει οριακά ο ελληνικός αμπελώνας.

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα_Επτά Μάρτυρες

Καθημερινά, βρίσκεις 10+ by the glass επιλογές. Στην κουζίνα, ο Σεραφείμ Αθανασίου επιμελείται μια γαστρονομική προσέγγιση κάπου ανάμεσα στο συνοικιακό μεζεδοπωλείο, το γαλλικό μπιστρό και του (εκτός έδρας) βολιώτικου τσιπουράδικου, με μικρά πιάτα που ποντάρουν στη φρέσκια πρώτη ύλη. 

Neropistolo

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα_Νεροπίστολο

Το παιχνιδιάρικο new age bakery στην οδό Βουλής κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον το γευστικό σύμπαν της πόλης. Ο Σπύρος Αργυρίου (Geluk, Mario e Luigi - The Eatalians) συνεργάζεται με τον Γιώργο Σταματελόπουλο, τον κορυφαίο boulanger Kamel Saci και την ταλαντούχα Γεωργιάννα Φοντριέ στο εν λόγω project. Must taste κρουασάν και bun με κρέμα βανίλια, θαυμάσια σάντουιτς.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr