Πού θα φάτε τα πιο επικά παϊδάκια της Αθήνας

Αν η ερώτηση είναι "πού θα φάω τα καλύτερα παϊδάκια στην Αθήνα;", εδώ έχουμε την απάντηση με μία λίστα φουλ μερακλίδικη την οποία πρέπεις να διαβάσεις άμεσα.

Παϊδάκια στην Αθήνα. Αρκούν μόνο αυτές οι τρεις λέξεις για να πυροδοτήσουν τους σιελογόνους αδένες και να στρέψουν το ενδιαφέρον προς μία πολύ συγκεκριμένη γαστρονομική κατεύθυνση. Το θέμα είναι πάντοτε πιασάρικο όσο και υποκειμενικό. Anyway, με αφορμή το άρτι αφιχθέν Manari αλλά και το πολύ ποιοτικό rebranding του Αορίτη, που τοποθετούν το εν λόγω έδεσμα και πάλι στο focus της προσοχής, ανανεώνουμε τη λίστα μας και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο κιλό. Ή κιλά.

Παϊδάκια στο Manari

Make παϊδάκι great again θα μπορούσε να πει κάποιος με περισσότερο χιούμορ από μένα για έναν από τους στόχους της άρτι αφιχθείσας κρεατοταβέρνας των Άρη Βεζενέ, Λέλου Γεωργόπουλου και Σωκράτη Τούλια στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, που ήταν άλλωστε και η πιο πρόσφατη αφορμή για να επανεξετάσουμε την αθηναϊκή χάρτα του σπορ. Το "Μανάρι" έχει κινηματογραφικό σκηνικό, εξαιρετικά μπινελίκια, μαγειρευτά και, φυσικά, παϊδάκια: Αρνίσια  και πρόβεια, μερακλίδικα, τρυφερά και χυμώδη. Ό,τι ακριβώς πρέπει δηλαδή. 

Παϊδάκια στον Αορίτη

Το γευστικό σποτ των Σήφη Μανουσέλη, Βάιου Κορομηλά, Μπάμπη Καζάνα, Δημήτρη Ψυχογιού και Γιώργου Φουντουλάκη στην οδό Μαιάνδρου έκανε στροφή στην παραδοσιακή ταβέρνα εδώ και λίγο καιρό. Μεταξύ άλλων, σε αυτό τιμάς κάποια από τα τοπ αρνίσια παϊδάκια της Αθήνας που, προερχόμενα από μικρό ζώο, ξεχειλίζουν κρεάτινης νοστιμιάς, ψημένα μαεστρικά.

Παϊδάκια στο Κουτούκι του Μαραθωνίτη

Χώρος οικεία παλιακός, σχεδόν πάνω στην Υμητού, με ξύλινο κουστούμι και σκούρο μωσαϊκό κάτω, τα βαρέλια στο background, παρέες κάθε ηλικίας και φάσης, θόρυβο, καθώς και μία συλλογή κομπολογιών του (θεμελιωτή από το 1971) παππού Φώτη σε μια μεριά, μαζί με παλιές φωτογραφίες. Μετά από όλα αυτά, μιλά η κουζίνα. Απαλή τυροκαυτερή και σπιντάτο τζατζίκι, τηγάνι πολύ προσεγμένο σε οτιδήποτε, κρέατα από διάφορα μέρη της χώρας -ναι, ευτυχώς και από την Αιτωλοακαρνανία- μαζί με βαθιά κρεατωμένο, χοντρόκοκκο και πεντανόστιμο λουκάνικο. Ειδική μνεία στα παϊδάκια, με εκείνα του πρόβατου να είναι εξόχως λιμπιστικά.

Παϊδάκια στον Μαύρο Γάτο

Ζωγραφιές που φιλοτέχνησε τη δεκαετία του ’60 ο ζωγράφος Ντόρης Παπαγεωργίου στους τοίχους -πληρώνοντας με την τέχνη του το φαγητό που έτρωγε στην ταβέρνα- μαζί με τα ντυμένα στο λευκοκόκκινο καρό τους τραπέζια συνθέτουν το σκηνικό στο ημιυπόγειο της ιστορικής αυτής ταβέρνας στο Παγκράτι, που εξακολουθεί να γράφε ιστορία (από τη δεκαετία του 1960). Βασικός λόγος γι' αυτό, τα αρνίσια παϊδάκια που στέκονται πάντοτε στο ύψος τους: αληθινά, όχι από μπούτι, λεπτά και νοστιμότατα από το λιπάκι που τα στεφανώνει. 

Η συνέχεια στο Αθηνόραμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Από τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.