Πού θα φας τα καλύτερα burgers της Αθήνας

Σας έχουμε μια νέα λίστα για όλα εκείνα τα μέρη της Αθήνας που τοποθετούν το μπιφτεκόψωμο στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος. Θα φάτε καλά.

Ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή με το σουβλάκι και το ρενεσάνς του στην πόλη, συνέβαινε με τα burgers στην πρωτεύουσα, την περασμένη δεκαετία. Έκτοτε βέβαια έχει κυλήσει μπόλικο νερό -και μερικά φανταστικά smashed burgers- στο γευστικό αυλάκι, η ποιότητα έχει ανέβει και, με σιγουριά πια, μπορούμε να πούμε πώς τρώμε φίνα μπιφτεκόψωμα στην πρωτεύουσα. Σε μέρη σαν τα παρακάτω, που σερβίρουν κάποια από τα καλύτερα burgers της Αθήνας.

Nob

Ο αξιόλογος σεφ Βαγγέλης Λεούσης παρουσιάζει τη δική του πρόταση για smash burger και το κάνει με τρόπο ζουμερό, άμεσα και λαχταριστό. Πέντε επιλογές (Cheeseburger, Wagyu, Brisket, Chicken buttermilk και Vegetarian με μπιφτέκι ρεβιθιού-μανιταριού), συν δύο σαλάτες και άλλα τόσα ορεκτικά, μαζί με τρεις οψιόν σε πατάτες και γλυκό. Info: Ερατοσθένους 3, Παγκράτι, τηλ. 210 7526173.

World x11

Το καινοτόμα κουλ μπεργκεράδικο που λειτουργεί στη λογική του ΑΤΜ, στο Παγκράτι, δίνει άλλη πνοή στην Αρχελάου και σερβίρει πολύ σοβαρό smash burger σε λίγες αλλά πληθωρικά νόστιμες επιλογές. Info: Αρχελάου 14, Παγκράτι.

Hanky Panky

Ο Χρυσοσκουφάτος σεφ και συνιδιοκτήτης του "Hervé" Γρηγόρης Κίκης (ο νεότερος 'Έλληνας μάγειρας που βραβεύτηκε ποτέ με αστέρι Michelin, σε ηλικία 27 ετών) έκανε πραγματικότητα εδώ και λίγους μήνες το όραμά του για ένα ωραίο street food -μαζί με τον Γιώργο Ευθυμόπουλο, τον Δημήτρη Δήμητσα, τον Σταμάτη Γκαρώνη και τους Νίκο και Ηλία Μαυρέλη- με το "Hanky Panky".

Cheeseburger με χειροποίητο μπριός και έξοχη πίκλα, smoke gun με καραμελωμένο κρεμμύδι με μίσο, μετσοβόνε σος και καπνιστή μαγιονέζα και σένιο chicken burger (το ίδιο παναρισμένο κοτόπουλο διατίθεται και σε κουβά) από τις τοπ προτάσεις. Info: Δεινοχάρους 1, 'Ανω Πετράλωνα, τηλ. 210 345 3783.

Hurry Up

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγους μήνες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου, στο Κουκάκι. Ανάμεσα σε πολλά και άκρως ενδιαφέροντα, παίζεις με bao burger με pork belly ή fried chicken. Info: Βεΐκου 34, Κουκάκι, τηλ. 210 9224461.

Sam Burgers

Αμερικανικός Nότος και Μέμφις, Κρήτη και Χανιά και τελικά Αθήνα: από όλα αυτά τα μέρη έχει περάσει ο Sam –aka Σταμάτης Μαρινέλης–, που έμαθε την τέχνη του σωστού burger στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Πλέον τον συναντάς στο Κουκάκι, να ψήνει και ταυτόχρονα να αλληλεπιδρά με κάθε επισκέπτη. Στον αριθμό 82 της Δημητρακοπούλου, έχει δημιουργήσει το πιο ταιριαστό τερέν για να τιμήσεις τα εκλεκτά εδέσματά του: ένα φιλόξενο σποτ με ρετρό αισθητική, που παραπέμπει σε κλασικό αμερικανικό diner.

Πού θα φας τα καλύτερα burgers της Αθήνας

Ο Sam έχει δικό του ψωμάκι-αφρό, που βασίζεται σε μυστική συνταγή, η πίκλα κόβεται με προσοχή, ενώ πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιεί, κυρίως οι φανταστικές σάλτσες και το γνήσιο cheddar cream, καταφθάνουν κατ’ αποκλειστικότητα από το εξωτερικό. Δοκιμάζεις κλασικά πράγματα  (cheeseburger και Americano) αλλά και πιο προχωρημένες, σαν τα New hot Mexico, Ohio, Alabama, Miami και φυσικά το ομώνυμο του μαγαζιού. Info: Δημητρακοπούλου 82, Κουκάκι, τηλ. 210 9223999.

Ortsag

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης άνοιξε πριν περίπου ένα χρόνο το έτερο εστιατόριό του και εκεί ακριβώς παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή του γρήγορου φαγητού.

Το "Ortsag" αγαπά τα burgers, γι΄αυτό και θα βρεις μερικά στο μενού του όπως το double smashed με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μαγιονέζα τηγανητού αυγού, το chicken με παναρισμένο σε corn flakes μπούτι κοτόπουλου και το sweetbread με πανέ μοσχαρίσια γλυκάδια σε μείγμα δημητριακών με σάλτσα στιφάδο και μαγιονέζα τρούφα-κάστανο. Info: Κεραμεικού 93-95, Κεραμεικός, τηλ. 210 3412658.

Smash’n Bun

Eκλεκτός, 100% ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς dry aged 40 ημερών, ζυμωμένος μόνο με αλάτι, ψήσιμο στην καυτή πλάκα, αφράτο χειροποίητο ψωμάκι από βιολογικό αλεύρι, bio υλικά όπως το τυρί, το μπέικον κι η ντομάτα.

Smash'n Bun 2

Κι έπειτα, το άγγιγμα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου. Η επιτυχημένη συνταγή συνεχίζεται για 3+ χρόνια για το 'Smash`n Bun', με το κολωνακιώτικο burger σποτ να συνεχίζει το ίδιο ζουμερά. Info: Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, τηλ. 210 7249802.

Η συνέχεια στο Αθηνόραμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα