Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Στις 19 Οκτωβρίου, η Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά θα γεμίσει με αρώματα, ιδέες και γεύσεις, καθώς το Gastrosophy Fest καταφθάνει και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια εξερεύνηση του κοινού τόπου ανάμεσα στη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τη φιλοσοφία. Μια ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη του φαγητού, όπως την αντιλαμβάνονται κάποιοι πολύ σημαντικοί σεφ και στοχαστές του σπορ. Κεντρικό πρόσωπο του φεστιβάλ; Ο Massimo Bottura.
Ο Ιταλός μαέστρος που άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμαστε την κουζίνα. Ο άνθρωπος πίσω από την τριών αστέρων Michelin Osteria Francescana —ένα εστιατόριο που για χρόνια κρατούσε τον τίτλο του καλύτερου στον κόσμο— έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση, να μιλήσει για το πάθος, τη δημιουργικότητα και τη γεύση ως πολιτισμική πράξη.
Δίπλα του, ένα εκρηκτικό lineup από κορυφαίους διεθνείς σεφ όπως οι Jeremy Chan, Isabella Potì, Kristian Baumann, Mark Donald και Rene Frank, αλλά και κάποιες ανήσυχες ελληνικές φωνές της σύγχρονης κουζίνας — Σπύρος Λιάκος, Ανδρέας Καραπάνος, Γκίκας Ξενάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Παναγιώτης Γιακαλής, Νίκος Καραθάνος. Όλοι τους θα μοιραστούν σκέψεις, τεχνικές και ιστορίες που αποδεικνύουν πως η γεύση είναι μια μορφή διαλόγου με τον κόσμο.

Φυσικά, κανένα ταξίδι στη γαστρονομία δεν ολοκληρώνεται χωρίς κρασί. Στον τομέα της οινογνωσίας, οι Masters of Wine Γιάννης Καρακάσης και Mark Andrew θα ηγηθούν παρουσιάσεων και tasting sessions που εξερευνούν τη δυναμική σχέση ανάμεσα στον οίνο και τη μαγειρική.

Η ημέρα θα κορυφωθεί με ένα food & wine party και ένα live closing concert που υπόσχεται να ενώσει τη γεύση με τη μουσική σε μια εμπειρία καθαρής απόλαυσης.
Για τους λάτρεις της γαστρονομίας, είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους που επαναπροσδιορίζουν τη διεθνή σκηνή, να δοκιμάσουν κορυφαίες πρώτες ύλες και να εμπνευστούν από νέες ιδέες.
Το Gastrosophy Fest είναι ανοιχτό στο κοινό, με εισιτήριο €100.
Info
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Από τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.
Η επιστροφή στη γεύση: μια κουζίνα με ψυχή και υπογραφή
Στην καρδιά των ελληνικών βουνών, εκεί όπου η παράδοση έχει ακόμη φωνή και τα αρώματα της γης αφηγούνται ιστορίες, η γαστρονομία αποκτά υπόσταση μέσα από την ευαισθησία και την ακρίβεια δύο δημιουργών.
Οι 'Βερσαλλίες' έφεραν τη γεύση της μεσσηνιακής γης στην Αθήνα
Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, Γιάννης Κούμανης, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα στο Symposio at Ark.
Το καλύτερο πρωτεϊνούχο σνακ: Σπιτικό, φυσικό και με περισσότερη πρωτεΐνη από το γιαούρτι!
Ένα σνακ που δεν λιώνει στην τσάντα, δεν θέλει ψυγείο και έχει… πρωτεΐνη για δύο.
Από ένα τραπέζι στα paddocks της Formula 1, η Barilla μας θυμίζει τη γεύση του 'μαζί'
Ο σεφ που ένωσε την Formula 1 και η νέα ταινία της Barilla που μας θυμίζει τη γεύση του 'μαζί'.
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

