Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Στις 19 Οκτωβρίου, η Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά θα γεμίσει με αρώματα, ιδέες και γεύσεις, καθώς το Gastrosophy Fest καταφθάνει και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια εξερεύνηση του κοινού τόπου ανάμεσα στη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τη φιλοσοφία. Μια ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη του φαγητού, όπως την αντιλαμβάνονται κάποιοι πολύ σημαντικοί σεφ και στοχαστές του σπορ. Κεντρικό πρόσωπο του φεστιβάλ; Ο Massimo Bottura.

Ο Ιταλός μαέστρος που άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμαστε την κουζίνα. Ο άνθρωπος πίσω από την τριών αστέρων Michelin Osteria Francescana —ένα εστιατόριο που για χρόνια κρατούσε τον τίτλο του καλύτερου στον κόσμο— έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση, να μιλήσει για το πάθος, τη δημιουργικότητα και τη γεύση ως πολιτισμική πράξη.

Δίπλα του, ένα εκρηκτικό lineup από κορυφαίους διεθνείς σεφ όπως οι Jeremy Chan, Isabella Potì, Kristian Baumann, Mark Donald και Rene Frank, αλλά και κάποιες ανήσυχες ελληνικές φωνές της σύγχρονης κουζίνας — Σπύρος Λιάκος, Ανδρέας Καραπάνος, Γκίκας Ξενάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Παναγιώτης Γιακαλής, Νίκος Καραθάνος. Όλοι τους θα μοιραστούν σκέψεις, τεχνικές και ιστορίες που αποδεικνύουν πως η γεύση είναι μια μορφή διαλόγου με τον κόσμο.

ΑΛΕΡΙΑ ΓΚΙΚΑΣ ΞΕΝΑΚΗΣ

Φυσικά, κανένα ταξίδι στη γαστρονομία δεν ολοκληρώνεται χωρίς κρασί. Στον τομέα της οινογνωσίας, οι Masters of Wine Γιάννης Καρακάσης και Mark Andrew θα ηγηθούν παρουσιάσεων και tasting sessions που εξερευνούν τη δυναμική σχέση ανάμεσα στον οίνο και τη μαγειρική.

Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης 2

Η ημέρα θα κορυφωθεί με ένα food & wine party και ένα live closing concert που υπόσχεται να ενώσει τη γεύση με τη μουσική σε μια εμπειρία καθαρής απόλαυσης.

Για τους λάτρεις της γαστρονομίας, είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους που επαναπροσδιορίζουν τη διεθνή σκηνή, να δοκιμάσουν κορυφαίες πρώτες ύλες και να εμπνευστούν από νέες ιδέες.

Το Gastrosophy Fest είναι ανοιχτό στο κοινό, με εισιτήριο €100.


Info

gastrosophy.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το καλύτερο εστιατόριο της Αμερικής λέγεται Atomix

Ο κορυφαίος θεσμός The World's 50 Best Restaurants ανακοίνωσε την πρώτη του λίστα για τη Βόρεια Αμερική, με το φημισμένο σποτ της ΝΥ να πιάνει κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γεύσεις, ήχοι και εικόνες: Η Miele δημιουργεί τα πιο ξεχωριστά events

Τα Miele Experiences επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο που ζούμε τις γαστρονομικές εμπειρίες. Private dinners, workshops και open-air cinema σε έναν χώρο, όπου η ποιότητα γίνεται τρόπος ζωής.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα καλύτερα rooftop εστιατόρια της Αθήνας σε σπέσιαλ τιμές

Ραντεβού για δείπνο σε πέντε αγαπημένα καλοφαγικά spots της Αθήνας, που συνδυάζουν κορυφαία γαστρονομία, ρομαντική ατμόσφαιρα και μοναδική θέα, στις εξαιρετικές τιμές που εξασφαλίζει το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς.

Τα κορυφαία γλυκά με τυρί στον κόσμο-τα 2 ελληνικά που ξεχωρίζουν

Το Taste Atlas δημοσίευσε τη νέα του λίστα με τα καλύτερα γλυκά με τυρί στον κόσμο και, όπως ήταν αναμενόμενο, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από τις κορυφαίες θέσεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες