Οι πιο επιτυχημένοι Ευρωπαίοι σεφ αυτή τη στιγμή

Ο Massimo Bottura ξεχωρίζει και στο Celebrity chef credit report.

Ο γαστρονομικός κόσμος, όπως και ο πλανήτης γενικότερα, δεν διανύει ακριβώς και την πιο λαμπρή περίοδό του γιατί πολύ απλά έχουμε 2020 (ακόμη). Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε το έγκριτο money.co.uk να δημοσιεύει το ετήσιο report του σχετικά με τους πιο επιτυχημένους σεφ και restauraters της Γηραιάς Ηπείρου. 

Εκείνος που ξεχωρίζει για μία ακόμη χρονιά στο Celebrity chef credit report είναι ο Ιταλός Massimo Bottura, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση της φετινής αξιολόγησης. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι επίσης Ιταλοί Antonino Cannavacciuolo, Cristina Bowerman και Massimiliano Alajmo, οι Γάλλοι Raymond Blanc, Anne-Sophie Pic και Akrame Benallal, o Γερμανός Heinz Beck, o Τσέχος Zdeněk Pohlreich και ο Ολλανδός Ron Blaauw.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Working on our chocolate selction at @heinzbeck_restaurant_tokyo #teambeck #tokyo #japan

A post shared by Heinz Beck (@heinzbecklapergola) on

Οι παράγοντες που καθορίζουν το πόσο επιτυχημένος είναι ένας σεφ, σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο δείκτη, είναι η καθαρή αξία του δικτύου του, ο αριθμός των βιβλίων που έχει δημοσιεύσει, τα αστέρια Michelin με τα οποία έχει βραβευθεί, η επιρροή του στα social media και η τηλεοπτική του παρουσία. 

Εκτός από τη λίστα των πιο επιτυχημένων σεφ της Ευρώπης, δόθηκαν στη δημοσιότητα και δύο ακόμη: Αυτή με τους αντίστοιχους στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκείνη με τους πιο επιδραστικούς foodie influencers του κόσμου.

Στην πρώτη, φιγουράρει στην κορυφή ο Gordon Ramsay, με τους Jamie Oliver, Gino D'Acampo, Tom Kerridge, James Martin να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα - στο νο.9 υπάρχει ο Jason Atherton και στο νο.15 ο Heston Blumenthal.

Στη δεύτερη είναι η Αμερικανίδα Youtuber, ζαχαροπλάστης, ηθοποιός και τραγουδίστρια εκείνη που βρίσκεται στην πρώτη θέση, με τον David Chang και την Yolanda Gampp στο νο.2 και νο.3 αντίστοιχα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studying Cupcakes 🧁 What is or was your favorite school subject?

A post shared by Rosanna Pansino (@rosannapansino) on


Διάβασε ακόμη για την καντίνα 60 ετών στην Ταϊβάν που φτάνει μέχρι τον οδηγό Michelin, τη chic πλευρά της σούβλας στο Spit Jack, τον γαστρονομικό μύθο του Pierre Troisgros, το Mandala Seaside Luxury στο οποίο πρωταγωνιστεί (και) η κουζίνα, τη δημιουργική κουζίνα και την απίστευτη θέα στο Metropolis Roof Garden, τα Burger King που ίσως μπουν στον οδηγό Michelin και τον Νίκο Σκλήρα που έκανε κάποτε τη Meryl Streep να παραμιλά με τις γεύσεις του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Από τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Η επιστροφή στη γεύση: μια κουζίνα με ψυχή και υπογραφή

Στην καρδιά των ελληνικών βουνών, εκεί όπου η παράδοση έχει ακόμη φωνή και τα αρώματα της γης αφηγούνται ιστορίες, η γαστρονομία αποκτά υπόσταση μέσα από την ευαισθησία και την ακρίβεια δύο δημιουργών.

Οι 'Βερσαλλίες' έφεραν τη γεύση της μεσσηνιακής γης στην Αθήνα

Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, Γιάννης Κούμανης, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα στο Symposio at Ark.

Το καλύτερο πρωτεϊνούχο σνακ: Σπιτικό, φυσικό και με περισσότερη πρωτεΐνη από το γιαούρτι!

Ένα σνακ που δεν λιώνει στην τσάντα, δεν θέλει ψυγείο και έχει… πρωτεΐνη για δύο.

Από ένα τραπέζι στα paddocks της Formula 1, η Barilla μας θυμίζει τη γεύση του 'μαζί'

Ο σεφ που ένωσε την Formula 1 και η νέα ταινία της Barilla που μας θυμίζει τη γεύση του 'μαζί'.

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).