Στις 19 Οκτωβρίου, η Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά θα γεμίσει με αρώματα, ιδέες και γεύσεις, καθώς το Gastrosophy Fest καταφθάνει και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια εξερεύνηση του κοινού τόπου ανάμεσα στη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τη φιλοσοφία. Μια ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη του φαγητού, όπως την αντιλαμβάνονται κάποιοι πολύ σημαντικοί σεφ και στοχαστές του σπορ. Κεντρικό πρόσωπο του φεστιβάλ; Ο Massimo Bottura.

Ο Ιταλός μαέστρος που άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμαστε την κουζίνα. Ο άνθρωπος πίσω από την τριών αστέρων Michelin Osteria Francescana —ένα εστιατόριο που για χρόνια κρατούσε τον τίτλο του καλύτερου στον κόσμο— έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση, να μιλήσει για το πάθος, τη δημιουργικότητα και τη γεύση ως πολιτισμική πράξη.

Δίπλα του, ένα εκρηκτικό lineup από κορυφαίους διεθνείς σεφ όπως οι Jeremy Chan, Isabella Potì, Kristian Baumann, Mark Donald και Rene Frank, αλλά και κάποιες ανήσυχες ελληνικές φωνές της σύγχρονης κουζίνας — Σπύρος Λιάκος, Ανδρέας Καραπάνος, Γκίκας Ξενάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Παναγιώτης Γιακαλής, Νίκος Καραθάνος. Όλοι τους θα μοιραστούν σκέψεις, τεχνικές και ιστορίες που αποδεικνύουν πως η γεύση είναι μια μορφή διαλόγου με τον κόσμο.

Φυσικά, κανένα ταξίδι στη γαστρονομία δεν ολοκληρώνεται χωρίς κρασί. Στον τομέα της οινογνωσίας, οι Masters of Wine Γιάννης Καρακάσης και Mark Andrew θα ηγηθούν παρουσιάσεων και tasting sessions που εξερευνούν τη δυναμική σχέση ανάμεσα στον οίνο και τη μαγειρική.

Η ημέρα θα κορυφωθεί με ένα food & wine party και ένα live closing concert που υπόσχεται να ενώσει τη γεύση με τη μουσική σε μια εμπειρία καθαρής απόλαυσης.

Για τους λάτρεις της γαστρονομίας, είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους που επαναπροσδιορίζουν τη διεθνή σκηνή, να δοκιμάσουν κορυφαίες πρώτες ύλες και να εμπνευστούν από νέες ιδέες.

Το Gastrosophy Fest είναι ανοιχτό στο κοινό, με εισιτήριο €100.


Info

gastrosophy.gr