Η κουζίνα ενός πραγματικού καλλιτέχνη κάνει συναρπαστικό τον χειμώνα στο Fuga

Ο Δημήτρης Κατριβέσης ετοιμάζεται για μια από τις δημιουργικές σεζόν της καριέρας του.

Την ανοδική πορεία που ξεκίνησε την προηγούμενη άνοιξη, όταν και ανέλαβε την κουζίνα του Fuga συνεχίζει ο Δημήτρης Κατριβέσης.

Ο δυναμικός σεφ, στον πρώτο του χειμώνα στον συγκεκριμένο χώρο, έχει δημιουργήσει μαζί με τους ανθρώπους του εστιατορίου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής ένα ολόφρεσκο και πολύ ιδιαίτερο concept που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως χρειαζόταν η ίδια η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Κάτι νόστιμο, καινοτόμο, νεανικό και ταυτόχρονα κομψό, που ακολουθεί ασφαλώς τα υψηλότερα γαστρονομικά standards.

Η κουζίνα ενός πραγματικού καλλιτέχνη κάνει συναρπαστικό τον χειμώνα στο Fuga

Ένα concept που θέτει στο επίκεντρο την εμπειρία του επισκέπτη με βασικό όχημα το εξαιρετικό χειμερινό μενού του Δημήτρη Κατριβέση, με πιάτα που παραμένουν στις πάντοτε υψηλές γαστρονομικές πτήσεις του σεφ. Αλλά πλαισιώνεται από αρκετά άλλα πράγματα, που το συμπληρώνουν και το καθιστούν one of a kind.

FUGA 2

Αρχικά, το εξαιρετικό από κάθε άποψη, φαγητό. Θα ρισκάρω να αναφέρω κάποια από τα -προσωπικά καθαρά- must taste κι ας μπω στον κίνδυνο να αδικήσω κάποια άλλα: Τα κλασικά πια στρείδια με τον καπνό ξηρού πάγου, το ζεστό σεβίτσε, οι τρεις διαφορετικές εκδοχές των bao (ειδικά αυτή με το κεράσι και την γκοργκοντζόλα είναι θαυμάσια), τα dumplings και η μοσχαρίσια ουρά στο τύπου ριζότο, τα χτένια σε μαύρο βούτυρο και το tiradito de buey είναι μόνο κάποιες από εκείνες τις προτάσεις που συνθέτουν την κουζίνα ενός, εκ του αποτελέσματος, πραγματικού καλλιτέχνη. 

Μάλιστα, προσεχώς ετοιμάζονται τα Jam Sessions στην Κουζίνα, με καλεσμένους περίφημους σεφ από κάθε γωνιά του πλανήτη, που μαζί με τον Δημήτρη Κατριβέση θα ετοιμάζουν ειδικά μενού για μία ή δύο βραδιές και για περιορισμένο αριθμό καλεσμένων.

FUGA 1

Η γευστική εμπειρία πλαισιώνεται από μια σειρά από neo-vintage cocktails καθώς και κλασικά με twist, καθώς και διάφορα highballs, ενώ στα αδιαμφισβήτητα plus του Fuga, προσμετράται πλέον και το Casa Jaguar, το μπαρ στον χώρο του ισογείου, που έχει διαμορφωθεί ώστε να παραπέμπει στην συνένωση μιας γιαπωνέζικης izakaya, ενός bar de tapas και ενός μπαρ στο Τουλούμ, στο οποίο κάποιος μπορεί να πλαισιώσει το ποτό του με κάποια από τις προτάσεις της μικρής κάρτας φαγητού που θα ανανεώνεται τακτικά. 

FUGA 3

Στο Casa Jaguar, θα φιλοξενούνται pop up μπάρες φαγητού και ποτού με guest mixologists και chefs, ενώ κάθε εβδομάδα θα λαμβάνει χώρα και το Ladies’ Night, μια βραδιά που οι κυρίες θα απολαμβάνουν το ποτό τους με τις φίλες τους και τις συνεργάτιδές τους.

  • Μην χάσεις: Την εμπειρία της ψητής πάπιας στυλ Beijing. Οι ψητές πάπιες είναι σιτεμένες και αριθμημένες (500 στο σύνολο) και θα σερβίρονται -κατόπιν προπαραγγελίας 3 ημέρες πριν- στην τιμή των €120 η κάθε μία, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Το 15% των πωλήσεων του πιάτου θα πηγαίνει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Info

Κόκκαλη 1, Αθήνα (είσοδος απέναντι από την Αμερικάνικη Πρεσβεία)
τηλ. 210 7242979
www.fugarestaurant.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

#STYLEGUIDE BY CLODIST - SALE SHOPPING LIST

Kάθε μέρα οι editors του Esquire προτείνουν τις καλύτερες επιλογές στις εκπτώσεις από το Clodist.gr

Το overshirt με τα μεγάλα καρό

Overshirt με τσέπες στο στήθος, Gabba explore more

Το καφέ chino παντελόνι

Παντελόνι chino σε στενή γραμμή, Camel Active explore more

Το jacket με τις σουέντ λεπτομέρειες

Τζάκετ από ειδικής κατασκευής ύφασμα και γέμιση με θερμομονωτικό υλικό, Paul & Shark explore more

Το καφέ μπουφάν

Μπουφάν σε κανονική γραμμή, Crossley explore more

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tίποτα δε συγκρίνεται με τo mac n' cheese

Κρεμώδης υφή, τραγανή κρούστα και διαολεμένη γεύση. To σήμα κατατεθέν της αμερικανικής κουζίνας είναι απλό και ένοχα απολαυστικό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μία 'νόστιμη' κουβέντα με τον Giovanni Scaraggi

Μία πρώτη γεύση από το ολόφρεσκο εστιατόριο των Άνω Πετραλώνων, υπό την καθοδήγηση του σεφ πατρόν από το Μπάρι.

Tasty Awards 2023: Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.

Γραφει Tasty-guide.gr

Όλα για το bao

Τα γεμιστά ατμιστά ψωμάκια με καταγωγή την Κίνα και η πορεία τους μέχρι την κατάκτηση του παγκόσμιου street food.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Tasty Awards 2023: Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.

Γραφει Tasty-guide.gr

Το ντάσι, το γάλα τίγρης και οι υπόλοιπες άγνωστες λέξεις του MasterChef

Κομπούτσα, μίσο, τοπιναμπούρ, κίμτσι, ντάσι, γάλα τίγρης και πάει λέγοντας. Αλλά τι είναι όλα αυτά;

Γραφει Μπαμπης Δουκας