Η κουζίνα ενός πραγματικού καλλιτέχνη κάνει συναρπαστικό τον χειμώνα στο Fuga

Ο Δημήτρης Κατριβέσης ετοιμάζεται για μια από τις δημιουργικές σεζόν της καριέρας του.

Την ανοδική πορεία που ξεκίνησε την προηγούμενη άνοιξη, όταν και ανέλαβε την κουζίνα του Fuga συνεχίζει ο Δημήτρης Κατριβέσης.

Ο δυναμικός σεφ, στον πρώτο του χειμώνα στον συγκεκριμένο χώρο, έχει δημιουργήσει μαζί με τους ανθρώπους του εστιατορίου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής ένα ολόφρεσκο και πολύ ιδιαίτερο concept που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως χρειαζόταν η ίδια η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Κάτι νόστιμο, καινοτόμο, νεανικό και ταυτόχρονα κομψό, που ακολουθεί ασφαλώς τα υψηλότερα γαστρονομικά standards.

Η κουζίνα ενός πραγματικού καλλιτέχνη κάνει συναρπαστικό τον χειμώνα στο Fuga

Ένα concept που θέτει στο επίκεντρο την εμπειρία του επισκέπτη με βασικό όχημα το εξαιρετικό χειμερινό μενού του Δημήτρη Κατριβέση, με πιάτα που παραμένουν στις πάντοτε υψηλές γαστρονομικές πτήσεις του σεφ. Αλλά πλαισιώνεται από αρκετά άλλα πράγματα, που το συμπληρώνουν και το καθιστούν one of a kind.

FUGA 2

Αρχικά, το εξαιρετικό από κάθε άποψη, φαγητό. Θα ρισκάρω να αναφέρω κάποια από τα -προσωπικά καθαρά- must taste κι ας μπω στον κίνδυνο να αδικήσω κάποια άλλα: Τα κλασικά πια στρείδια με τον καπνό ξηρού πάγου, το ζεστό σεβίτσε, οι τρεις διαφορετικές εκδοχές των bao (ειδικά αυτή με το κεράσι και την γκοργκοντζόλα είναι θαυμάσια), τα dumplings και η μοσχαρίσια ουρά στο τύπου ριζότο, τα χτένια σε μαύρο βούτυρο και το tiradito de buey είναι μόνο κάποιες από εκείνες τις προτάσεις που συνθέτουν την κουζίνα ενός, εκ του αποτελέσματος, πραγματικού καλλιτέχνη. 

Μάλιστα, προσεχώς ετοιμάζονται τα Jam Sessions στην Κουζίνα, με καλεσμένους περίφημους σεφ από κάθε γωνιά του πλανήτη, που μαζί με τον Δημήτρη Κατριβέση θα ετοιμάζουν ειδικά μενού για μία ή δύο βραδιές και για περιορισμένο αριθμό καλεσμένων.

FUGA 1

Η γευστική εμπειρία πλαισιώνεται από μια σειρά από neo-vintage cocktails καθώς και κλασικά με twist, καθώς και διάφορα highballs, ενώ στα αδιαμφισβήτητα plus του Fuga, προσμετράται πλέον και το Casa Jaguar, το μπαρ στον χώρο του ισογείου, που έχει διαμορφωθεί ώστε να παραπέμπει στην συνένωση μιας γιαπωνέζικης izakaya, ενός bar de tapas και ενός μπαρ στο Τουλούμ, στο οποίο κάποιος μπορεί να πλαισιώσει το ποτό του με κάποια από τις προτάσεις της μικρής κάρτας φαγητού που θα ανανεώνεται τακτικά. 

FUGA 3

Στο Casa Jaguar, θα φιλοξενούνται pop up μπάρες φαγητού και ποτού με guest mixologists και chefs, ενώ κάθε εβδομάδα θα λαμβάνει χώρα και το Ladies’ Night, μια βραδιά που οι κυρίες θα απολαμβάνουν το ποτό τους με τις φίλες τους και τις συνεργάτιδές τους.

  • Μην χάσεις: Την εμπειρία της ψητής πάπιας στυλ Beijing. Οι ψητές πάπιες είναι σιτεμένες και αριθμημένες (500 στο σύνολο) και θα σερβίρονται -κατόπιν προπαραγγελίας 3 ημέρες πριν- στην τιμή των €120 η κάθε μία, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Το 15% των πωλήσεων του πιάτου θα πηγαίνει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Info

Κόκκαλη 1, Αθήνα (είσοδος απέναντι από την Αμερικάνικη Πρεσβεία)
τηλ. 210 7242979
www.fugarestaurant.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας