Διατηρώντας πάντοτε τις βασικές του απαρχές, δηλαδή την αγάπη για το πραγματικά ποιοτικό κρέας και την farm-to-table φιλοσοφία, το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου στο Κολωνάκι μοιάζει να διανύει την πιο ώριμη και σίγουρα πιο νόστιμη περίοδο της πορείας του. Ο chef de cuisine Χριστόφορος Τουτουντζής, μαζί με την ομάδα του και υπό τις οδηγίες του δημιουργού της Φάρμας Δάμη Πειθή, συμπεριφέρονται με τον ιδανικότερο τρόπο σε κάθε κομμάτι κρέατος, αξιοποιώντας το άψογα προς τέρψιν ασφαλώς του επισκέπτη. 

Ξεκινώντας από το carpaccio Black Angus με αρσενικό Νάξου και φύλλα μουστάρδας και το ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο με μεσογειακά αρώματα μέχρι τον εναλλακτικό γύρο με χειροποίητη πίτα και άρωμα ελληνικής σαλάτας και το αρνίσιο κότσι με ξινό τραχανά και πρόβειο γιαούρτι, υπάρχει μία σταδιακή κορύφωση σε γεύσεις και εντάσεις. Γενικότερα, μπορούμε να πούμε, δίχως ίχνος υπερβολής, ότι δυσκολευτήκαμε να βρούμε ένα πιάτο που δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλό.

Προτάσεις όπως η σούπα ημέρας -θα είσαι πολύ τυχερός αν πετύχεις την κρεατόσουπα με μοσχάρι- και το γιουβέτσι με κριθαράκι της Φάρμας, μοσχαρίσια μάγουλα και παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης καλύπτουν ένα άλλο πεδίο της κρεατοφαγίας, συμπληρώνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τα "βαριά χαρτιά" του εστιατορίου, που δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα από τις μοναδικές κοπές και τα πολυήμερα σιτέματα: Το Tomahawk και το Flap steak είναι σίγουρα δύο από τις νοστιμότερες και πιο value for money επιλογές, με το εύρος πάντως να είναι μεγάλο και ενδιαφέρον. 

Όσον αφορά τα συνοδευτικά για τα κρέατα, ο πεντανόστιμος πουρές κάνει πάντοτε τη δουλειά, ενώ πλέον στη Φάρμα Μπράλου σερβίρονται και τηγανητές πατάτες. Η λίστα των κρασιών διαθέτει αρκετές ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο έντονο, μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα εξαιρετικά malt ουίσκι.

Παράλληλα και συμπληρωματικά με το εστιατόριο, λειτουργεί -μόλις μερικά μέτρα πιο μακριά- και το ψητοκρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου, στο οποίο κάποιος μπορεί να βρει απολαυστικά και ολόφρεσκα καλαμάκια (εκτός από το κλασικό χοιρινό και κοτόπουλο αλλά και μοσχάρι Black Angus) καθώς και ζουμερά μπιφτέκια, όπως επίσης και μπόλικες ακόμη εξίσου αξιόλογες επιλογές που φτιάχνονται καθημερινά εκεί. 

Info

Μηλιώνη 12 και Ηρακλείτου, Κολωνάκι
Τηλ. 210 3645050
www.farmabralou.gr


Διάβασε ακόμη για τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη και τα 5 χρόνια του CTC, τη νόστιμη αντεπίθεση της πίτσας και το νέο γαστρονομικό θεσμό που γεννιέται στη Σπονδή.