Ένας νέος γαστρονομικός θεσμός γεννιέται στη Σπονδή
Το Spondi Hommage είναι ένας κύκλος με θεματικά δείπνα σε ειδική τιμή και για περιορισμένες θέσεις, που θα οργανώνεται περιοδικά από το κορυφαίο εστιατόριο της χώρας.
Από το 1996 μέχρι και σήμερα, η Σπονδή γράφει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στα γαστρονομικά ελληνικά δρώμενα ενώ παράλληλα είναι και το πρώτο εστιατόριο της χώρα με δύο αστέρια Michelin. Κάθε επισκέπτης βιώνει ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στη μοντέρνα γαλλική, υψηλή κουζίνα, ακροβατώντας μεταξύ της παράδοσης, του μοντερνισμού και του κλασσικού, με τις προτάσεις του σεφ Άγγελου Λάντου και της ομάδας του να ανεβάζουν όλο και πιο ψηλά τον γαστρονομικό πήχη κάθε φορά.
Αυτή τη φορά, το εμβληματικό εστιατόριο του Παγκρατίου δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να γευθούν τα πιο διαχρονικά φθινοπωρινά πιάτα από τις δύο τελευταίες δεκαετίες παρουσίας του εστιατορίου, σε ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας, το οποίο έχει επιλεχθεί από τον Άγγελο Λάντο σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου Τραστέλη, Arnaud Bignon.
Στην αρχή του μενού θα προσφέρεται ως απεριτίφ, το αφρώδες κρασί Sparkling Brut του οινοποιείου Δουλουφάκη - ένα από τα καλύτερα ελληνικά αφρώδη κρασιά που παρασκευάζονται με την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής της Σαμπάνιας.
Στο μενού "Spondi Hommage - Φθινόπωρο" θα υπάρχουν το Καβούρι (με κουνουπίδι, πράσινο μήλο, κάρυ και μέντα) του 2008, το Μπαρμπούνι (με ντομάτα, τζίντζερ, αϊολί) του 2006, τα Μοσχαρίσια Γλυκάδια (με γλυκόριζα, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και καφέ) του 2009, με τον γλυκό επίλογο να περιλαμβάνει το 1000 Feuille (βανίλια και καραμέλα) του 2007.
Το μενού θα είναι διαθέσιμο από Κυριακή μέχρι και Πέμπτη, για κάθε εβδομάδα του Νοεμβρίου και για περιορισμένες θέσεις, στην τιμή των €85/άτομο.
Info
Πύρρωνος 5, Παγκράτι
Tηλ. 210 7564021
Διάβασε ακόμη για το νέο πρόσωπο της κλασικής (πια) Cookoovaya, το Steak Alive, όπου το εκλεκτό κρέας έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, το Frankie που κάνει νόστιμη (και) τη Νέα Ερυθραία, τι συμβαίνει με την ελληνική ψαροφαγία του σήμερα αλλά και τη σημασία της λίστας ελαιολάδου στα ελληνικά εστιατόρια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςCupola, για dolce vita στο Παγκράτι
Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.
Γραφει Μπαμπης Δουκας