
Ένας νέος γαστρονομικός θεσμός γεννιέται στη Σπονδή
Το Spondi Hommage είναι ένας κύκλος με θεματικά δείπνα σε ειδική τιμή και για περιορισμένες θέσεις, που θα οργανώνεται περιοδικά από το κορυφαίο εστιατόριο της χώρας.
Από το 1996 μέχρι και σήμερα, η Σπονδή γράφει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στα γαστρονομικά ελληνικά δρώμενα ενώ παράλληλα είναι και το πρώτο εστιατόριο της χώρα με δύο αστέρια Michelin. Κάθε επισκέπτης βιώνει ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στη μοντέρνα γαλλική, υψηλή κουζίνα, ακροβατώντας μεταξύ της παράδοσης, του μοντερνισμού και του κλασσικού, με τις προτάσεις του σεφ Άγγελου Λάντου και της ομάδας του να ανεβάζουν όλο και πιο ψηλά τον γαστρονομικό πήχη κάθε φορά.
Αυτή τη φορά, το εμβληματικό εστιατόριο του Παγκρατίου δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να γευθούν τα πιο διαχρονικά φθινοπωρινά πιάτα από τις δύο τελευταίες δεκαετίες παρουσίας του εστιατορίου, σε ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας, το οποίο έχει επιλεχθεί από τον Άγγελο Λάντο σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου Τραστέλη, Arnaud Bignon.

Στην αρχή του μενού θα προσφέρεται ως απεριτίφ, το αφρώδες κρασί Sparkling Brut του οινοποιείου Δουλουφάκη - ένα από τα καλύτερα ελληνικά αφρώδη κρασιά που παρασκευάζονται με την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής της Σαμπάνιας.
Στο μενού "Spondi Hommage - Φθινόπωρο" θα υπάρχουν το Καβούρι (με κουνουπίδι, πράσινο μήλο, κάρυ και μέντα) του 2008, το Μπαρμπούνι (με ντομάτα, τζίντζερ, αϊολί) του 2006, τα Μοσχαρίσια Γλυκάδια (με γλυκόριζα, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και καφέ) του 2009, με τον γλυκό επίλογο να περιλαμβάνει το 1000 Feuille (βανίλια και καραμέλα) του 2007.


Το μενού θα είναι διαθέσιμο από Κυριακή μέχρι και Πέμπτη, για κάθε εβδομάδα του Νοεμβρίου και για περιορισμένες θέσεις, στην τιμή των €85/άτομο.
Info
Πύρρωνος 5, Παγκράτι
Tηλ. 210 7564021
Διάβασε ακόμη για το νέο πρόσωπο της κλασικής (πια) Cookoovaya, το Steak Alive, όπου το εκλεκτό κρέας έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, το Frankie που κάνει νόστιμη (και) τη Νέα Ερυθραία, τι συμβαίνει με την ελληνική ψαροφαγία του σήμερα αλλά και τη σημασία της λίστας ελαιολάδου στα ελληνικά εστιατόρια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το τυρί που θα απογειώσει το κυριακάτικο ΒΒQ σου
Τώρα η ΔΩΔΩΝΗ φέρνει το χαλλούμι, το αγαπημένο τυρί της Κύπρου στο πιάτο σου.
Η ιστορία της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής
Πρόσωπα, τάσεις, μαγαζιά και παράγοντες που συνέβαλαν ώστε σήμερα να τρώμε καλύτερα από ποτέ στα εστιατόρια της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςOmurice, η εναλλακτική ιαπωνική ομελέτα
Το απόλυτο comfort food της Άπω Ανατολής, που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠώς να μαγειρέψεις σολομό στο πλυντήριο (!) πιάτων
Μία πατέντα που παραδόξως δε σκαρφίστηκε έλληνας φοιτητής.
Γραφει Γεωργια ΠρεζαΌλοι μιλούν για το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά
Το νέο εστιατόριο του ταλαντούχου σεφ στο Παγκράτι έχει γίνει το talk of the town, απολύτως δικαιολογημένα.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2023
Νέες προσθήκες και σημαντικές γαστρονομικές σταθερές στην πρωτεύουσα από τον περίφημο γαστρονομικό οδηγό.
Γραφει Μπαμπης Δουκας