Ένας νέος γαστρονομικός θεσμός γεννιέται στη Σπονδή

Το Spondi Hommage είναι ένας κύκλος με θεματικά δείπνα σε ειδική τιμή και για περιορισμένες θέσεις, που θα οργανώνεται περιοδικά από το κορυφαίο εστιατόριο της χώρας.

Από το 1996 μέχρι και σήμερα, η Σπονδή γράφει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στα γαστρονομικά ελληνικά δρώμενα ενώ παράλληλα είναι και το πρώτο εστιατόριο της χώρα με δύο αστέρια Michelin. Κάθε επισκέπτης βιώνει ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στη μοντέρνα γαλλική, υψηλή κουζίνα, ακροβατώντας μεταξύ της παράδοσης, του μοντερνισμού και του κλασσικού, με τις προτάσεις του σεφ Άγγελου Λάντου και της ομάδας του να ανεβάζουν όλο και πιο ψηλά τον γαστρονομικό πήχη κάθε φορά.

Αυτή τη φορά, το εμβληματικό εστιατόριο του Παγκρατίου δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να γευθούν τα πιο διαχρονικά φθινοπωρινά πιάτα από τις δύο τελευταίες δεκαετίες παρουσίας του εστιατορίου, σε ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας, το οποίο έχει επιλεχθεί από τον Άγγελο Λάντο σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου Τραστέλη, Arnaud Bignon.

Ένας νέος γαστρονομικός θεσμός γεννιέται στη Σπονδή

Στην αρχή του μενού θα προσφέρεται ως απεριτίφ, το αφρώδες κρασί Sparkling Brut του οινοποιείου Δουλουφάκη - ένα από τα καλύτερα ελληνικά αφρώδη κρασιά που παρασκευάζονται με την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής της Σαμπάνιας.

 Στο μενού "Spondi Hommage - Φθινόπωρο" θα υπάρχουν το Καβούρι (με κουνουπίδι, πράσινο μήλο, κάρυ και μέντα) του 2008, το Μπαρμπούνι (με ντομάτα, τζίντζερ, αϊολί) του 2006, τα Μοσχαρίσια Γλυκάδια (με γλυκόριζα, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και καφέ) του 2009, με τον γλυκό επίλογο να περιλαμβάνει το 1000 Feuille (βανίλια και καραμέλα) του 2007.

ΣΠΟΝΔΗ 2
ΣΠΟΝΔΗ 3

Το μενού θα είναι διαθέσιμο από Κυριακή μέχρι και Πέμπτη, για κάθε εβδομάδα του Νοεμβρίου και για περιορισμένες θέσεις, στην τιμή των €85/άτομο.


Info

Πύρρωνος 5, Παγκράτι

Tηλ. 210 7564021

www.spondi.gr

reservation@spondi.gr


Διάβασε ακόμη για το νέο πρόσωπο της κλασικής (πια) Cookoovaya, το Steak Alive, όπου το εκλεκτό κρέας έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, το Frankie που κάνει νόστιμη (και) τη Νέα Ερυθραία, τι συμβαίνει με την ελληνική ψαροφαγία του σήμερα αλλά και τη σημασία της λίστας ελαιολάδου στα ελληνικά εστιατόρια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας