Twenty One: Classy και νόστιμο
Γιατί πραγματικά ξεχωρίζει το εκλεπτυσμένο γευστικό spot της Κηφισιάς.
To πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κάποιος αμέσως μόλις βρεθεί στο Twenty One, είναι πώς πρόκειται για ένα πάρα πολύ όμορφο εστιατόριο. Κάθε τι είναι προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, την ίδια στιγμή που η ατμόσφαιρά του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον φιλόξενη. Είναι γενικότερα από τα μέρη που σε κερδίζουν αμέσως και σε κάνουν να νιώθεις οικεία. Διόλου παράξενο λοιπόν που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εκλεκτικά meeting points των -πάντοτε απαιτητικών- βορείων προαστίων.

Ο χώρος άλλωστε -δημιουργημένος με εμμονή στη λεπτομέρεια και προσοχή στην ποιότητα- ενδείκνυται για οποιαδήποτε περίσταση, κάτι που προσθέτει επιπλέον assets στη συνολική εικόνα. Όσον αφορά την κουζίνα του, είναι επικεντρωμένη σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος είναι η φιλοσοφία του σεφ Νίκου Δήμητρα που ρίχνει, ορθά, το μεγαλύτερο βάρος στη γεύση και ο δεύτερος στην άψογη αξιοποίηση των πραγματικά ποιοτικών πρώτων υλών.

Ξεκινώντας με την αναφορά στα must taste πιάτα του, δεν θα μπορούσα να έχω διαφορετικό starting point από την Βurratina με σπαράγγια, edamame, αρακά και dressing παρμεζάνας. Αν τυχόν έχεις επαφές με τους κύκλους των Αθηναίων foodies αποκλείεται να μην έχεις ακούσει εκθειαστικά σχόλια για τη συγκεκριμένη σαλάτα. Και πίστεψέ με, έχουν 100% ρεαλιστική βάση.


Έπειτα δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο θαυμάσιο Spicy βασιλικό καβούρι με truffle yuzu, στο προσεγμένο Steak tartare με αυγό, πίκλα και κάπαρη και στο χαρακτηριστικό, ομώνυμο με το εστιατόριο burger, με μαρούλι, ντομάτα και γραβιέρα που συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες - οι τελευταίες είναι από τις κορυφαίες που παίζουν στην εστιατορική Αθήνα.
Όλα τα πιάτα πλαισιώνονται από μία ενδιαφέρουσα και πληθωρική wine list, που μετρά περισσότερες από 160 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.
Info
Κολοκοτρώνη 21 & Μυκόνου, Κεφαλάρι, Κηφισιά
Τηλ. 210 6230621
Διάβασε ακόμη για την μάλλον καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη, την fusion έκπληξη του ΥΤΟΝ The Y Project, τα αθηναϊκά εστιατόρια με Bib Gourmand και την γαστρονομική απόσταση της Αθήνας με την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα