Twenty One: Classy και νόστιμο

Γιατί πραγματικά ξεχωρίζει το εκλεπτυσμένο γευστικό spot της Κηφισιάς.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Φεβρουαρίου 2020

To πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κάποιος αμέσως μόλις βρεθεί στο Twenty One, είναι πώς πρόκειται για ένα πάρα πολύ όμορφο εστιατόριο. Κάθε τι είναι προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, την ίδια στιγμή που η ατμόσφαιρά του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον φιλόξενη. Είναι γενικότερα από τα μέρη που σε κερδίζουν αμέσως και σε κάνουν να νιώθεις οικεία. Διόλου παράξενο λοιπόν που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εκλεκτικά meeting points των -πάντοτε απαιτητικών- βορείων προαστίων. 

Twenty One: Classy και νόστιμο

Ο χώρος άλλωστε -δημιουργημένος με εμμονή στη λεπτομέρεια και προσοχή στην ποιότητα- ενδείκνυται για οποιαδήποτε περίσταση, κάτι που προσθέτει επιπλέον assets στη συνολική εικόνα. Όσον αφορά την κουζίνα του, είναι επικεντρωμένη σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος είναι η φιλοσοφία του σεφ Νίκου Δήμητρα που ρίχνει, ορθά, το μεγαλύτερο βάρος στη γεύση και ο δεύτερος στην άψογη αξιοποίηση των πραγματικά ποιοτικών πρώτων υλών. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ TWENTY ONE 1

Ξεκινώντας με την αναφορά στα must taste πιάτα του, δεν θα μπορούσα να έχω διαφορετικό starting point από την Βurratina με σπαράγγια, edamame, αρακά και dressing παρμεζάνας. Αν τυχόν έχεις επαφές με τους κύκλους των Αθηναίων foodies αποκλείεται να μην έχεις ακούσει εκθειαστικά σχόλια για τη συγκεκριμένη σαλάτα. Και πίστεψέ με, έχουν 100% ρεαλιστική βάση. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ TWENTY ONE 2
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ TWENTY ONE 3

Έπειτα δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο θαυμάσιο Spicy βασιλικό καβούρι με truffle yuzu, στο προσεγμένο Steak tartare με αυγό, πίκλα και κάπαρη και στο χαρακτηριστικό, ομώνυμο με το εστιατόριο burger, με μαρούλι, ντομάτα και γραβιέρα που συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες - οι τελευταίες είναι από τις κορυφαίες που παίζουν στην εστιατορική Αθήνα.

Όλα τα πιάτα πλαισιώνονται από μία ενδιαφέρουσα και πληθωρική wine list, που μετρά περισσότερες από 160 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.


Info

Κολοκοτρώνη 21 & Μυκόνου, Κεφαλάρι, Κηφισιά

Τηλ. 210 6230621

twentyone-restaurant.com.gr


Διάβασε ακόμη για την μάλλον καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη, την fusion έκπληξη του ΥΤΟΝ The Y Project, τα αθηναϊκά εστιατόρια με Bib Gourmand και την γαστρονομική απόσταση της Αθήνας με την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Napul’è όπως λέμε Italiano Vero

Μάγκυ Ταµπακάκη και Francesco "Ciccio" Granata σε µεταφέρουν γευστικά µέχρι την Ιταλία, δικαιολογώντας κάθε φορά απόλυτα τη φήµη του εστιατορίου της Βάρης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας