Twenty One: Classy και νόστιμο

Γιατί πραγματικά ξεχωρίζει το εκλεπτυσμένο γευστικό spot της Κηφισιάς.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Φεβρουαρίου 2020

To πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κάποιος αμέσως μόλις βρεθεί στο Twenty One, είναι πώς πρόκειται για ένα πάρα πολύ όμορφο εστιατόριο. Κάθε τι είναι προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, την ίδια στιγμή που η ατμόσφαιρά του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον φιλόξενη. Είναι γενικότερα από τα μέρη που σε κερδίζουν αμέσως και σε κάνουν να νιώθεις οικεία. Διόλου παράξενο λοιπόν που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εκλεκτικά meeting points των -πάντοτε απαιτητικών- βορείων προαστίων. 

Twenty One: Classy και νόστιμο

Ο χώρος άλλωστε -δημιουργημένος με εμμονή στη λεπτομέρεια και προσοχή στην ποιότητα- ενδείκνυται για οποιαδήποτε περίσταση, κάτι που προσθέτει επιπλέον assets στη συνολική εικόνα. Όσον αφορά την κουζίνα του, είναι επικεντρωμένη σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος είναι η φιλοσοφία του σεφ Νίκου Δήμητρα που ρίχνει, ορθά, το μεγαλύτερο βάρος στη γεύση και ο δεύτερος στην άψογη αξιοποίηση των πραγματικά ποιοτικών πρώτων υλών. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ TWENTY ONE 1

Ξεκινώντας με την αναφορά στα must taste πιάτα του, δεν θα μπορούσα να έχω διαφορετικό starting point από την Βurratina με σπαράγγια, edamame, αρακά και dressing παρμεζάνας. Αν τυχόν έχεις επαφές με τους κύκλους των Αθηναίων foodies αποκλείεται να μην έχεις ακούσει εκθειαστικά σχόλια για τη συγκεκριμένη σαλάτα. Και πίστεψέ με, έχουν 100% ρεαλιστική βάση. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ TWENTY ONE 2
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ TWENTY ONE 3

Έπειτα δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο θαυμάσιο Spicy βασιλικό καβούρι με truffle yuzu, στο προσεγμένο Steak tartare με αυγό, πίκλα και κάπαρη και στο χαρακτηριστικό, ομώνυμο με το εστιατόριο burger, με μαρούλι, ντομάτα και γραβιέρα που συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες - οι τελευταίες είναι από τις κορυφαίες που παίζουν στην εστιατορική Αθήνα.

Όλα τα πιάτα πλαισιώνονται από μία ενδιαφέρουσα και πληθωρική wine list, που μετρά περισσότερες από 160 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.


Info

Κολοκοτρώνη 21 & Μυκόνου, Κεφαλάρι, Κηφισιά

Τηλ. 210 6230621

twentyone-restaurant.com.gr


Διάβασε ακόμη για την μάλλον καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη, την fusion έκπληξη του ΥΤΟΝ The Y Project, τα αθηναϊκά εστιατόρια με Bib Gourmand και την γαστρονομική απόσταση της Αθήνας με την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα