
Twenty One: Classy και νόστιμο
Γιατί πραγματικά ξεχωρίζει το εκλεπτυσμένο γευστικό spot της Κηφισιάς.
To πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κάποιος αμέσως μόλις βρεθεί στο Twenty One, είναι πώς πρόκειται για ένα πάρα πολύ όμορφο εστιατόριο. Κάθε τι είναι προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, την ίδια στιγμή που η ατμόσφαιρά του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον φιλόξενη. Είναι γενικότερα από τα μέρη που σε κερδίζουν αμέσως και σε κάνουν να νιώθεις οικεία. Διόλου παράξενο λοιπόν που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εκλεκτικά meeting points των -πάντοτε απαιτητικών- βορείων προαστίων.

Ο χώρος άλλωστε -δημιουργημένος με εμμονή στη λεπτομέρεια και προσοχή στην ποιότητα- ενδείκνυται για οποιαδήποτε περίσταση, κάτι που προσθέτει επιπλέον assets στη συνολική εικόνα. Όσον αφορά την κουζίνα του, είναι επικεντρωμένη σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος είναι η φιλοσοφία του σεφ Νίκου Δήμητρα που ρίχνει, ορθά, το μεγαλύτερο βάρος στη γεύση και ο δεύτερος στην άψογη αξιοποίηση των πραγματικά ποιοτικών πρώτων υλών.

Ξεκινώντας με την αναφορά στα must taste πιάτα του, δεν θα μπορούσα να έχω διαφορετικό starting point από την Βurratina με σπαράγγια, edamame, αρακά και dressing παρμεζάνας. Αν τυχόν έχεις επαφές με τους κύκλους των Αθηναίων foodies αποκλείεται να μην έχεις ακούσει εκθειαστικά σχόλια για τη συγκεκριμένη σαλάτα. Και πίστεψέ με, έχουν 100% ρεαλιστική βάση.


Έπειτα δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο θαυμάσιο Spicy βασιλικό καβούρι με truffle yuzu, στο προσεγμένο Steak tartare με αυγό, πίκλα και κάπαρη και στο χαρακτηριστικό, ομώνυμο με το εστιατόριο burger, με μαρούλι, ντομάτα και γραβιέρα που συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες - οι τελευταίες είναι από τις κορυφαίες που παίζουν στην εστιατορική Αθήνα.
Όλα τα πιάτα πλαισιώνονται από μία ενδιαφέρουσα και πληθωρική wine list, που μετρά περισσότερες από 160 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.
Info
Κολοκοτρώνη 21 & Μυκόνου, Κεφαλάρι, Κηφισιά
Τηλ. 210 6230621
Διάβασε ακόμη για την μάλλον καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη, την fusion έκπληξη του ΥΤΟΝ The Y Project, τα αθηναϊκά εστιατόρια με Bib Gourmand και την γαστρονομική απόσταση της Αθήνας με την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το τυρί που θα απογειώσει το κυριακάτικο ΒΒQ σου
Τώρα η ΔΩΔΩΝΗ φέρνει το χαλλούμι, το αγαπημένο τυρί της Κύπρου στο πιάτο σου.
Η ιστορία της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής
Πρόσωπα, τάσεις, μαγαζιά και παράγοντες που συνέβαλαν ώστε σήμερα να τρώμε καλύτερα από ποτέ στα εστιατόρια της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςOmurice, η εναλλακτική ιαπωνική ομελέτα
Το απόλυτο comfort food της Άπω Ανατολής, που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠώς να μαγειρέψεις σολομό στο πλυντήριο (!) πιάτων
Μία πατέντα που παραδόξως δε σκαρφίστηκε έλληνας φοιτητής.
Γραφει Γεωργια ΠρεζαΌλοι μιλούν για το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά
Το νέο εστιατόριο του ταλαντούχου σεφ στο Παγκράτι έχει γίνει το talk of the town, απολύτως δικαιολογημένα.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2023
Νέες προσθήκες και σημαντικές γαστρονομικές σταθερές στην πρωτεύουσα από τον περίφημο γαστρονομικό οδηγό.
Γραφει Μπαμπης Δουκας