Τα κορυφαία εστιατόρια για ψάρι και θαλασσινά στην Αθήνα

Εκείνα που έρχονται πρώτα στο μυαλό σου όταν αναζητάς ποιοτικές θαλασσινές γεύσεις.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 27 Φεβρουαρίου 2020

Το ποιοτικό ψάρι και τα ολόφρεσκα θαλασσινά βρίσκονται στο γαστρονομικό DNA μιας χώρας όπως η Ελλάδα. Η αναζήτηση του τέλειου τηγανιού ή σχάρας, της νόστιμης ψαρόσουπας, του μυρωδάτου οστράκου αλλά και πιο δημιουργικών προσεγγίσεων μας οδηγεί συχνά σε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια, που κρατούν ψηλά τον πήχη της εν λόγω κουζίνας. 

Μπορείς μάλιστα να επιλέξεις τα δικά σου αγαπημένα εστιατόρια για ψάρι και θαλασσινά στην Αθήνα στο tasty-guide.gr και να τα αναδείξεις στα Tasty Awards 2020. 

Αιόλου 68

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aiolou68 (@aiolou68) on

Οι Βασίλης Ακρίβος, Άγγελος Φραντζής και Γιώργος Ταρνάρης έφεραν λίγη από την αρμύρα της θάλασσας στο κέντρο της Αθήνας. Στο λιτό και χαλαρωτικό χώρο του Αιόλου 68, το μενού περιλαμβάνει από κλασικούς ψαρομεζέδες και θαλασσινά μέχρι ψαρόσουπες, φρέσκα μικρά και μεγάλα ψάρια αλλά και πιο εξεζητημένες προτάσεις. Info: Αιόλου 68Α, Αθήνα, τηλ. 210 3247925.

Ακροβόλι

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by akrovoli (@akrovolivoula) on

Σε έναν μικρό πεζόδρομο της Βούλας, το Ακροβόλι ισορροπεί ανάμεσα στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα και το δημιουργικό εστιατόριο ψαροφαγίας, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί σύγχυση ως αυτό που πραγματικά υπηρετεί: Μία κουζίνα νόστιμη, εμπνευσμένη και άκρως θαλασσινή. Το μενού είναι κάτι παραπάνω από πλήρες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεται υπερβολικό, περιλαμβάνοντας προτάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του είδους: Από όστρακα, αλίπαστα και καπνιστά θαλασσινά μέχρι φρέσκα ψάρια και μεζέδες. Info: Ποσειδώνος 14, Βούλα, τηλ. 210 8990152.

Άργουρα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by αργουρα (@argouranikos) on

Η καλαίσθητη ψαροταβέρνα με τη ρετρό αισθητική στις Τζιτζιφιές πήρε το όνομά της από το πρώτο όνομα του χωριού του ιδιοκτήτη στην Εύβοια. Εδώ βρίσκουμε ασυνήθιστα πιάτα θαλασσινών, πάντοτε καλομαγειρεμένα και, φυσικά, από ολόφρεσκες πρώτες ύλες. Info: Αγησιλάου 49, Καλλιθέα, τηλ. 217 7173200.

Αφρόψαρο 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ΑΦΡΟΨΑΡΟ (@afropsaro_seafoodrestaurant) on

Το μοντέρνο fish resto στο Νέο Ηράκλειο δίνει πολύ περισσότερους λόγους να ασχοληθεί κανείς μαζί του, πέρα από το εντυπωσιακό graffiti με το μελανούρι, και αυτοί σίγουρα σχετίζονται με την κουζίνα, που περιλαμβάνει προτάσεις από τα κλασικά μέχρι αθερίνα σαγανάκι, τραχανόπιτα με γαρίδες και φιλέτο μπακαλιάρου φρικασέ. Info: Μαρίνου Αντύπα 62-66, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2723000.

Δουράμπεης

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fabien Nègre (@fabiennegre) on

To πρώτο εστιατόριο που συναντάς στο Μικρολίμανο, ξεκινώντας από την δεξιά πλευρά αυτού, είναι η ζωντανή ιστορία της ψαροφαγίας για την ευρύτερη περιοχή. Από το 1932 προσφέρει φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες, γνωρίζοντας πολύ καλά τη συνταγή της επιτυχίας. Info: Ακτή Δηλαβέρη 29, Mικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ. 210 4122092. 

Δουράμπεης Oyster

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Δουράμπεης_Oyster © (@dourabeis_oyster_gr) on

Ένα γευστικό μακροβούτι στο βυθό μέσω Νέο Ψυχικού χάρη στο μικρό αδερφάκι του Δουράμπεη, που ειδικεύεται σε ιδιαίτερα εδέσματα. Ψηλά τον πήχη κρατούν τα ελληνικά κρασιά και μια μικρή γκάμα γαλλικών αλλά και τα ευγενή αποστάγματα, παλαιωμένα και μη. Info: Aδριανείου 37, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6710100.

Κουρσάρος

 

Καλημέρα σας!! Εμείς είμαστε έτοιμοι να σας σερβίρουμε.. Εσείς είστε έτοιμοι ν'απολαύσετε;;;

Posted by Koursaros Drosia on Wednesday, April 22, 2015

Αν και όταν πρωτοξεκίνησε –το μακρινό 1992– η ιδέα ενός ψαρομάγαζου σε μια περιοχή όπως η Δροσιά ακουγόταν τουλάχιστον περίεργη, πλέον θεωρείται μια από τις κλασικότερες αξίες των φίλων των θαλασσινών. Η μεγάλη ποικιλία του σε φρέσκα ψάρια σε συνδυασμό με τη φιλική του ατμόσφαιρα κάνουν τη διαφορά. Info: Λεωφ. Μαραθώνος 2, Δροσιά, τηλ. 210 8136158.

Μικρές Κυκλάδες

 

ποικιλία οστράκων

Posted by Μικρές Κυκλάδες on Sunday, March 15, 2015

Μια ψαροταβέρνα με όμορφο χώρο, με θαλασσογραφίες σε γαλάζιο φόντο. Εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει πιάτα από την αιγαιοπελαγίτικη παραδοσιακή κουζίνα με κάποιες μοντέρνες πινελιές, όπως επίσης και να γευτεί γνήσια τοπικά προϊόντα. Καπνιστός τόνος Αλοννήσου και φάβα Σχοινούσας είναι μερικά από τα highlights. Info: Πανταζή 56, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9709150.

Νικόλας της Σχοινούσας

 

Κριθαροτο Γαρίδας

Posted by Νικολας της Σχοινουσας on Sunday, July 7, 2019

Στα δύο επίπεδα του εστιατορίου της Γλυφάδας ξεκινά ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αργοσαρωνικού, με τις διάσημες δημιουργίες του Νικόλα, βασισμένες -φυσικά- στα καλούδια του βυθού και του αφρού. Info: Διαδόχου Παύλου 48, Γλυφάδα, τηλ. 210 8949550.

Σκορπίνα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scorpina Real SeaFood (@scorpina.seafood) on

Στην καρδιά του Ψυχικού, η Σκορπίνα επικεντρώνεται πάντοτε στην εποχιακή πρώτη ύλη και την αξιοποιεί με μαεστρικό τρόπο, σε 
 ευφάνταστες προτάσεις που εκτείνονται σε ένα εκτενές φάσμα. Τα πιάτα πλαισιώνονται με μία καταρτισμένη λίστα κρασιών, σε ένα όμορφο και καλοφτιαγμένο περιβάλλον. Info: Γρηγορίου Ξενοπούλου 2, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6722223.

Τραβόλτα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Travolta athens (@travoltaathens) on

Τα δίδυμα αδέρφια Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος (βλ. Base Grill, Cookoovaya, Hoocut) έχουν αποδείξει πως μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά και με το ψάρι. Ολόφρεσκη πρώτη ύλη και έντονα δημιουργική διάθεση στην κουζίνα συνθέτουν μια από τις πιο αγαπημένες αλλά και ανατρεπτικές ψαροταβέρνες της Αθήνας. Info: Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, τηλ. 210 5719222.


Μπες στο tasty-guide.gr και ψήφισε το δικό σου αγαπημένο εστιατόριο.


Χορηγοί Tasty Awards 2020

Φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος

Βίκος Cola

Don Papa Rum

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα