Gault & Millau: H πρώτη ελληνική έκδοση του φημισμένου γαστρονομικού οδηγού

Ποια εστιατόρια ξεχώρισαν στη λίστα που δημοσιεύτηκε online εν μέσω πανδημίας.

Έπειτα από έναν χρόνο ανώνυμων αξιολογήσεων σε Αττική και Κρήτη από εκπαιδευμένους επιθεωρητές, ο διεθνούς κύρους γαστρονομικός οδηγός Gault & Millau δημοσίευσε -στην ιστοσελίδα του και εν μέσω πανδημίας- τις πρώτες αξιολογήσεις για τα ελληνικά εστιατόρια, συμπεριλαμβάνοντας στην παρθενική του έκδοση 58 POP (γαστρονομικά spots που προτείνoνται χωρίς αξιολόγηση) και 223 επιχειρήσεις εστίασης. 

Οι διακρίσεις είναι ο καρπός της ποιοτικής και δημιουργικής εργασίας ενώ χώρου που δοκιμάζεται και πλήττεται όσο λίγοι το τελευταίο διάστημα, με απώτερο σκοπό να προσφέρουν ηθική ικανοποίηση αλλά και δύναμη σε εστιάτορες, σεφ και προσωπικό.

Η αξιολόγηση του Gault & Millau γίνεται μέσω επιθεωρητών, που ανώνυμα επισκέπτονται εστιατόρια και εν συνεχεία βαθμολογούν τόσο το φαγητό όσο και το σύνολο των υπηρεσιών σε αυτά, με βάση ενός διεθνούς και δοκιμασμένου αλγορίθμου. Σε κάθε επίπεδο αξιολόγησης από τα πέντε συνολικά αντιστοιχεί ένας αριθμός σκούφων (toques) και για να μπορέσει μία επιχείρηση να μπει στη λίστα θα πρέπει να συγκεντρώνει ελάχιστη βαθμολογία 10/20. Η ιεράρχηση των αξιολογήσεων κυμαίνεται ως εξής: Από 11-12,5 αντιστοιχεί 1 σκούφος, από 13-14,5 2 σκούφοι, από 15-16,5 3 σκούφοι, από 17-18,5 4 σκούφοι και τέλος, από 19-20 5 σκούφοι.

Στη φετινή, πρώτη ελληνική έκδοση του Gault & Millau 121 εστιατόρια απέσπασαν έναν σκούφο, 22, 2, και 2 (Σπονδή και Botrini’s), 3.
Παράλληλα ο Gault & Millau εγκαινίασε και μία πλατφόρμα αλληλεγγύης όπου όλοι μπορούν να στηρίξουν τα αγαπημένα τους εστιατόρια. Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα εδώ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gault & Millau Hellas (@gaultmillau.gr) on

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


Διάβασε ακόμη για το βράδυ που θα ανοίξουν και πάλι τα μπαρ, γιατί όλοι φτιάχνουν ψωμί στην καραντίνα, την καραντίνα ενός Έλληνα σεφ με αστέρι Michelin και τον José Andrés που μαγειρεύει για όλους τους σωστούς λόγους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα έμαθε η ζωή στον Jamie Oliver

Ο διάσημος σεφ σήμερα κλείνει τα 48 και αυτά είναι τα μαθήματα ζωής που έδωσε στο Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο Ammothines στη Μεσσηνία για εκλεπτυσμένες γεύσεις

Το Ammothines - Four Seas, παραμένει και φέτος ο αγαπημένος μας προορισμός στη Μεσσηνία.

Αν η αμαρτία ήταν φαγητό, θα ήταν Sinners Pizza

Εκεί όπου η πίτσα δεν έχει ανανά, δεν τρώγεται διπλωμένη και δε σερβίρεται με μαχαιροπίρουνα.

Τα νέα αστέρια της ελληνικής γαστρονομίας

Γνωρίστε νέους και νέες φερέλπιδες σεφ, που κάνουν αίσθηση στη γευστική μας σκηνή και την ανανεώνουν με τις ιδέες, τις δημιουργίες τους, το στυλ τους.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Naporitan, η ιαπωνική απάντηση στη napolitana

Παραβρασμένα μακαρόνια, λουκάνικα και μανιτάρια, κρεμμύδι και κέτσαπ. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχουν μία κάπως διαφορετική άποψη για την ιταλική κουζίνα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η διακριτική γοητεία του να τρως έξω μόνος

Χαλάρωσε και απόλαυσε. Τόσο το φαγητό όσο και τη γαλήνη που αυτό προσφέρει.

Γραφει Μπαμπης Δουκας