
Gault & Millau: H πρώτη ελληνική έκδοση του φημισμένου γαστρονομικού οδηγού
Ποια εστιατόρια ξεχώρισαν στη λίστα που δημοσιεύτηκε online εν μέσω πανδημίας.

Έπειτα από έναν χρόνο ανώνυμων αξιολογήσεων σε Αττική και Κρήτη από εκπαιδευμένους επιθεωρητές, ο διεθνούς κύρους γαστρονομικός οδηγός Gault & Millau δημοσίευσε -στην ιστοσελίδα του και εν μέσω πανδημίας- τις πρώτες αξιολογήσεις για τα ελληνικά εστιατόρια, συμπεριλαμβάνοντας στην παρθενική του έκδοση 58 POP (γαστρονομικά spots που προτείνoνται χωρίς αξιολόγηση) και 223 επιχειρήσεις εστίασης.
Οι διακρίσεις είναι ο καρπός της ποιοτικής και δημιουργικής εργασίας ενώ χώρου που δοκιμάζεται και πλήττεται όσο λίγοι το τελευταίο διάστημα, με απώτερο σκοπό να προσφέρουν ηθική ικανοποίηση αλλά και δύναμη σε εστιάτορες, σεφ και προσωπικό.
Η αξιολόγηση του Gault & Millau γίνεται μέσω επιθεωρητών, που ανώνυμα επισκέπτονται εστιατόρια και εν συνεχεία βαθμολογούν τόσο το φαγητό όσο και το σύνολο των υπηρεσιών σε αυτά, με βάση ενός διεθνούς και δοκιμασμένου αλγορίθμου. Σε κάθε επίπεδο αξιολόγησης από τα πέντε συνολικά αντιστοιχεί ένας αριθμός σκούφων (toques) και για να μπορέσει μία επιχείρηση να μπει στη λίστα θα πρέπει να συγκεντρώνει ελάχιστη βαθμολογία 10/20. Η ιεράρχηση των αξιολογήσεων κυμαίνεται ως εξής: Από 11-12,5 αντιστοιχεί 1 σκούφος, από 13-14,5 2 σκούφοι, από 15-16,5 3 σκούφοι, από 17-18,5 4 σκούφοι και τέλος, από 19-20 5 σκούφοι.
Στη φετινή, πρώτη ελληνική έκδοση του Gault & Millau 121 εστιατόρια απέσπασαν έναν σκούφο, 22, 2, και 2 (Σπονδή και Botrini’s), 3.
Παράλληλα ο Gault & Millau εγκαινίασε και μία πλατφόρμα αλληλεγγύης όπου όλοι μπορούν να στηρίξουν τα αγαπημένα τους εστιατόρια. Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα εδώ.
Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.
Διάβασε ακόμη για το βράδυ που θα ανοίξουν και πάλι τα μπαρ, γιατί όλοι φτιάχνουν ψωμί στην καραντίνα, την καραντίνα ενός Έλληνα σεφ με αστέρι Michelin και τον José Andrés που μαγειρεύει για όλους τους σωστούς λόγους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα