
5 outsider τυριά που αξίζει να δοκιμάσεις σε burgers
Καλό το τσένταρ, αλλά ήρθε η ώρα να προχωρήσεις τη ζωή σου.
Θέλεις να πούμε αλήθειες; Ας πούμε. Για μένα, κανένα burger δεν είναι ολοκληρωμένο αν δεν υπάρχει τυρί εντός του. Όσο υπέροχο κι αν είναι το μπιφτέκι, όσο φανταστικοί κι αν είναι οι υμοί του, όσο τέλειο κι αν είναι το ψωμάκι, όσο πρωτότυπα και νόστιμα είναι τα λοιπά υλικά, αν δεν υπάρχει τυρί, έχει γίνει μισή δουλειά. Ευτυχώς ή δυστυχώς υπάρχουν χιλιάδες τυριά εκεί έξω και πίστεψέ με, δεν ταιριάζουν όλα εντός ενός μπιφτεκόψωμου. Ωστόσο κάνουν άψογο fit κάποια που ποτέ δεν φανταζόσουν, πολύ πιο πέρα από το τσένταρ.
Fontina Val d'Aosta
Η ιταλική απάντηση στο Gruyère έχει ισχυρή και έντονη γεύση με νότες φρυγανισμένων ξηρών καρπών, την ίδια στιγμή που η υφή του είναι σχεδόν μεταξένια. Αν το κόψεις σε λεπτές φέτες λιώνει καταπληκτικά, σκεπάζοντας ομοιόμορφα το μπιφτέκι ή οτιδήποτε άλλο βρίσκεται εντός δύο φετών ψωμιού.
Burrata
Ίσως το τυρί που ταιριάζει καλύτερα στα πιο foodporn burgers. Η "βουτυρωμένη" εκδοχή της μοτσαρέλα μετατρέπεται σε μία λιωμένη και γεμάτη χυμούς συντροφιά για το μπιφτέκι, χαρίζοντας όλα τα χαρακτηριστικά της στο εν λόγω έδεσμα. Ένα πολύ χρήσιμο tip για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση είναι να τοποθετήσεις ένα κομμάτι burrata στη βάση του burger και ένα στην κορυφή, πριν το ψωμάκι ασφαλώς.

Smokey Oregon Blue
Το blue cheese θα μπορούσε γενικότερα να χαρακτηριστεί ακόμη και κλασική επιλογή για burger. Το πρώτο καπνιστό blue cheese του πλανήτη όμως είναι αδιαμφισβήτητα μία πρωτότυπη και έξοχη ιδέα αναβάθμισης. Είναι πικάντικο, δένει τέλεια με το μπέικον, έχει εντάσεις και θρυμματίζεται σε τέτοιο βαθμό που κατανέμεται ομοιόμορφα.
Double Cream Μπρι
Το Μπρι φυσικά και το γνωρίζεις. Κι αν από μόνο του το μαλακό γαλλικό τυρί από αγελαδινό γάλα είναι μία καλή προσθήκη σε κάθε μπιφτεκόψωμο, η double cream εκδοχή του (δηλαδή με υφή πιο απαλή από το συνηθισμένο, που παραπέμπει σε cream cheese) πάει το πράγμα αλλού.
Bucheron
To γαλλικό κατσικίσιο τυρί είναι ουσιαστικά ένα τρίο σαγηνευτικών υφών: Το πυκνό του κέντρο περιβάλλεται από ένα μαλακό, γοητευτικό στρώμα και ένα πιο σφριγηλό, λευκό περίγραμμα. Κοινώς, όσο πιο κοντά φτάνεις στο κέντρο του burger, τόσο πιο μαλακό γίνεται.
Διάβασε ακόμη για τον Νίκο Σκλήρα που έκανε κάποτε τη Meryl Streep να παραμιλά με τις γεύσεις του, τα 3D printed nuggets των KFC που ίσως είναι το μέλλον του fast food και το πιο νόστιμο από ποτέ Balthazar.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα