Πλήρης οδηγός για να τρως σωστά εν μέσω καύσωνα
Πότε, πώς και τι να φας όταν το θερμόμετρο τερματίζει.
Καύσωνας και διατροφή. Διατροφή και καύσωνας. Πιθανότατα να έχεις αντιληφθεί ότι βιώνουμε τις θερμότερες ημέρες του σωτήριου (μπορεί και όχι) έτους 2021 και εν μέσω άλλων δεινών άπαντες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Ένας από τους παράγοντες που ποτέ δε λαμβάνουμε υπόψιν για κάτι τέτοιο, είναι πώς μπορεί να μας βοηθήσει η διατροφή σε όλο αυτό.
> Διάβασε ακόμη: Δάφνη, μία νόστιμη έκπληξη στο Περιστέρι
Υπάρχει μία σοβαρή σειρά από ενδείξεις που προκύπτουν από συμβουλές γιατρών και διατροφολόγων και καλό θα ήταν αν τη λάβεις υπόψιν πριν καθίσεις και πάλι στο τραπέζι τώρα που έχει καύσωνα.
Τρόφιμα με νερό
Πέρα από το πιο προφανές, ότι δηλαδή πρέπει να πίνεις πολύ νερό για την αναπλήρωση των υγρών που χάνονται μέσω της εφίδρωσης, μπορείς να αναζητήσεις ένα ποσοστό αυτού και στις τροφές.
> Διάβασε ακόμη: Το νέο αθηναϊκό fine dining
Το ακόμη καλύτερο είναι πως σε πολλές από αυτές το νερό συνυπάρχει με χρήσιμα μεταλλικά άλατα και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Οφείλεις λοιπόν να εντάξεις στη διατροφή σου πεπόνι, καρπούζι, αγγούρι, μαρούλι, σέλινο καθώς και κρύες σούπες όπως το gazpacho.

Μη φοβηθείς τη νηστεία
Για διάφορους λόγους -που κυμαίνονται από την αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι την αναλογία φωτός/σκότους κατά τη διάρκεια ενός 24ωρου- το καλοκαίρι σχεδόν όλοι νιώθουμε να πεινάμε λιγότερο. Πολύ συχνά δε, αισθανόμαστε ακόμη και να σιχαινόμαστε την ιδέα του φαγητού με 40+ βαθμούς Κελσίου.
> Διάβασε ακόμη: Η απολαυστικά τολμηρή στροφή του Fuga στο Italenese
Η συμβουλή των ειδικών σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απλή: Αν δεν έχεις όρεξη, μην πιέζεσαι. Φρόντισε ωστόσο να έχεις μία ισορροπημένη παροχή θρεπτικών συστατικών, που μπορεί να επιτευχθεί με λίγα και σωστά τρόφιμα. Ίσως μία μίνι νηστεία να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Πώς να τρως
Ο τρόπος που τρως είναι σημαντικός, όσο κι αν αυτό σου προκαλεί εντύπωση: Το να μασάς καλά το φαγητό και το να μην βιάζεσαι είναι δύο σημαντικοί παράγοντες - γενικότερα. Το καλοκαίρι όμως μπαίνουν στην όλη διαδικασία μερικοί ακόμη παράγοντες. Για παράδειγμα, κατά τη διαδικασία της πέψης παράγεται θερμότητα στο σώμα, χωρίς να έχει σημασία αν έφαγες δροσερές τροφές.
> Διάβασε ακόμη: Φανταστικές ταράτσες και δροσεροί κήποι για φαγητό στην Αθήνα
Η ταλαιπωρία του πεπτικού συστήματος με τη γρήγορη κατάποση φαγητού θα σε κάνει να αισθανθείς ακόμη πιο ζεστός. Κι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αποφεύγεις πιάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά που καθιστούν την αφομοίωση από τον οργανισμό πολύπλοκη.

Πότε να τρως
Περιττό να σου πούμε ότι θα πρέπει να αποφεύγεις να τρως τις θερμότερες ώρες της ημέρας και ότι καλό θα ήταν να προτιμάς ένα ελαφρύ γεύμα. Από την άλλη βέβαια καραδοκεί ο κίνδυνος της υπερφόρτωσης του στομαχιού λίγες ώρες πριν τον ύπνο, κάτι που μεταφράζεται σε δύσκολη νυχτερινή πέψη και διαρκή δίψα. Η συμβουλή των διατροφολόγων είναι να τρως μικρές και συχνές μερίδες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑπό τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.