Φανταστικές ταράτσες και δροσεροί κήποι για φαγητό στην Αθήνα

Μέρη με υπέροχη θέα ή δροσερό περιβάλλον αλλά κυρίως με νόστιμο φαγητό.

Ταράτσες και κήποι για φαγητό στην Αθήνα. Αυτή είναι σίγουρα μία από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο Google τις τελευταίες εβδομάδες και οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από προφανείς, δεδομένης της χρονικής συνθήκης. Το Esquire σου κάνει λίγο ευκολότερη τη ζωή, ξεχωρίζοντας κάποια μέρη που συνδυάζουν δροσερό περιβάλλον, όμορφη θέα και νόστιμο φαγητό.

Fuga Restaurant

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο πυκνόφυτος κήπος του Μεγάρου Μουσικής και, κατ'επέκταση το Fuga Restaurant, είναι ένας από τους πιο ποθητούς προορισμούς κατά τους θερινούς μήνες στο κέντρο της Αθήνας. Το χαλαρό mood, η μητροπολιτική ατμόσφαιρα και το δροσερό περιβάλλον αποτελούν δίχως αμφιβολία τα δυνατά χαρτιά - τουλάχιστον όσον αφορά τον χώρο. 

Φανταστικές ταράτσες και δροσεροί κήποι για φαγητό στην Αθήνα

Γιατί υπάρχει και η κουζίνα, που φέτος κινείται σε ελαφρώς διαφοροποιημένα πρότυπα από ό,τι έχουμε συνηθίσει αλλά, πίστεψέ με, έχει κάτι να πει. 

Διάβασε περισσότερα για το Fuga εδώ.

Art Lounge @NEW Hotel

Στον 7ο όροφο του NEW Hotel, το εστιατόριο Art Lounge είναι από εκείνα τα μέρη που σε κερδίζουν αμέσως. Βλέπεις, καταφέρνει να συνδυάσει κάποια στοιχεία που μόνο εύκολα δε συναντάς -τουλάχιστον όχι όλα μαζί- κάπου αλλού: Μοναδική θέα, αίσθηση ιδιωτικότητας και χαλαρά vibes, τέχνη και μοντέρνα αισθητική, καθώς και μία πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ART LOUNGE ΣΤΟ NEW HOTEL 2021

Τα ηνία στην κουζίνα κρατά ο Μπάμπης Κουντούρης (executive chef όλων των ξενοδοχείων του Ομίλου YES!), ακολουθώντας ελληνικά και μεσογειακά γευστικά μονοπάτια με fusion στοιχεία και οδηγό σε όλο αυτό την ποιοτική πρώτη ύλη. Ο σεφ έχει φροντίσει να προσαρμόσει τις ιδέες, τις τεχνικές αλλά και την εμπειρία του σε 2στερα και 3αστερα ευρωπαϊκά εστιατόρια, σε πιάτα άμεσα, σωστά δοσμένα και, κυρίως, νόστιμα. 

Διάβασε περισσότερα για το Art Lounge εδώ.

Cash

Ένας από τους λόγους που το καλοκαίρι στην Αθήνα γίνεται λίγο καλύτερο, είναι οι αυλές της πόλης. Ξέρεις, εκείνα τα μπαρ ή τα εστιατόρια που προσφέρουν τις απαραίτητες νότες δροσιάς και χαλάρωσης, συνήθως πλαισιωμένες με νόστιμα ποτά και ακόμη πιο νόστιμα πιάτα.

CASH ΚΕΦΑΛΑΡΙ 2021

Μία από τις πιο chic και ταυτόχρονα cool εξ΄αυτών είναι δίχως αμφιβολία το Cash. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το καλοκαίρι στα ΒΠ ξεκινά επισήμως κάθε φορά που ανοίγει ο κήπος του.

Διάβασε περισσότερα για το Cash εδώ.

Mira Me

Στον αριθμό 118, μία τυπική αθηναϊκή κατοικία του 1925, με το εμπορικό της στο ισόγειο, μεταμορφώθηκε σε ένα urban boutique hotel, που καταφέρνει να ενώσει την κλασική παράδοση με τα σύγχρονα αστικά vibes. Το Mira Me, ασφαλώς, διαθέτει τόσο ένα ελκυστικό εστιατόριο με bar και πανοραμική θέα στο rooftop του, όσο και ένα all-day bistrot στο χώρο του ισογείου. 

MIRA ME ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 4

Σε έναν χώρο με διακριτικούς τόνους και λιτό desing, θα απολαύσεις αρχικά μία διαφορετική οπτική της πρωτεύουσας, με την Ακρόπολη, την Αγορά και τα υπόλοιπα μνημεία του ιστορικού κέντρου να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Αφού ξεπεράσεις το wow factor -ή και όχι- η σκυτάλη παραδίδεται στην ταλαντούχα μπριγάδα, που υπηρετεί τη μεσογειακή κουζίνα με comfort χαρακτήρα και επιρροές από διάφορες ακόμη γαστρονομικές κουλτούρες.

Διάβασε περισσότερα για το Mira Me εδώ.

ATRIUM of Alexander’s Lounge

Στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, στο αίθριο του Alexander’s Lounge, έχει δημιουργηθεί ένας 'μυστικός κήπος', ένα νέο all-day lounge, μακριά από το θόρυβο της πόλης και ταυτόχρονα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας.

ATRIUM of Alexander’s Lounge

Ελαιόδεντρα, δάφνες, μικρά κυπαρίσσια και λουλούδια χαρίζουν απλόχερα τα χρώματα και την ομορφιά τους στο χώρο όπου οι επισκέπτες του ATRIUM of Alexander’s Lounge έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας ένα νέο μενού εμπνευσμένο από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, που περιλαμβάνει προτάσεις όπως tacos με μπιφτέκι από όσπρια και λαχανικά, chicken tortilla wrap, shrimp salsa salad και καπνιστό σολομό βιολογικής εκτροφής με βιολογικά ‘nachos’ από μπλε καλαμπόκι και σάλτσα γουακαμόλε.

Διάβασε περισσότερα για το ATRIUM of Alexander’s Lounge εδώ.

Manouka

To Manouka, στον  7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia, έχει βαθιές οινικές ρίζες και δυνατές γαστριμαργικές αναφορές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πριν από αυτά όμως, ο επισκέπτης απολαμβάνει την αίσθηση οικειότητας που προσφέρει η προσεγμένη ταράτσα του, με τη μοναδική θέα και μία οπτική της Ερμού που δύσκολα έχεις παρατηρήσει στο παρελθόν. 

MANOUKA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΘΗΝΑ 1

Έπειτα, τη σκυτάλη παραλαμβάνει το φαγητό του σεφ Παναγιώτη Βασιλάτου, ο οποίος αξιοποιεί στο έπακρο θαυμάσιες πρώτες ύλες και ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα, μετατρέποντάς τα σε νόστιμα και σωστά δοσμένα πιάτα καθώς και προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα.

Διάβασε περισσότερα για το Manouka εδώ.

Balthazar

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που το Balthazar είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά στέκια της καλοκαιρινής Αθήνας. Αρχικά, το γεγονός πως βρίσκεται σε ένα σημείο που ειλικρινά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ πως υπήρξε οτιδήποτε άλλο εκεί (κάτι που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αν αναλογιστεί κάποιος τα χρόνια που λειτουργεί), συν το γεγονός πως αποτελεί τον πιο όμορφα διαμορφωμένο κήπο της Αθήνας, ακριβώς στην καρδιά μιας εκ των πιο χαρακτηριστικών περιοχών αυτής. 

ΜΠΑΛΤΑΖΑΡ 2020 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Έπειτα, η κοσμοπολίτικη αλλά σε καμία περίπτωση "εχθρική" essence, καθώς εδώ θα συναντήσεις το ενδεχομένως πιο ενδιαφέρον, από κάθε άποψη, crowd της πόλης. 

Διάβασε περισσότερα για το Balthazar εδώ.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος